Jednoduché celé pečené kuře s citronem

Jak dokonale upéct celé kuře s aromatickým citronem a česnekem. Díky našemu snadnému receptu zůstane kuře šťavnaté a stane se mimořádně chutným. Přejděte na recept na celé pečené kuře

Jednoduchý recept na celé pečené kuře s citronem

Jak upéct celé kuře

Ve chvíli, kdy cítím, jak se v troubě opéká kuře, cítím se uvnitř celé teplé a rozmazané. Nutí mě to myslet na domov a moji mámu. Zde je návod, jak to děláme v naší kuchyni. Výroba celého pečeného kuřete doma je jednoduchá a něco, co byste měli vědět. Sdílíme základní metodu, jak na to. Níže najdete naše nejlepší tipy, jak to udělat.

Celé pečené kuře

Hmotnost se bude lišit v závislosti na tom, kde si kuře koupíte. Pro náš recept požadujeme 5 až 6 kilové kuře, které je poměrně velké. To znamená, že recept bude stále fungovat pro menší kuřata (3 1/2 libry). Doba pečení bude o něco kratší.

To je důvod, proč rádi máme po ruce náš teploměr s okamžitým odečítáním. Tímto způsobem můžeme přesně zkontrolovat propečenost kuřete – chcete, aby ukazovalo 165 stupňů F, když je vloženo do nejtlustší části stehna. Pokud nemáte teploměr, nebojte se, dalším dobrým testem je řez mezi nohou a stehnem. Pokud šťáva vytéká, měli byste být dobří.

Kuře můžete upéct téměř při jakékoli teplotě. Vše záleží na tom, co hledáte.

Pro extrémně křehké maso od kosti a měkkou kůži pečte při teplotě 300 až 350 stupňů po dobu 1 1/2 až 2 hodin, v závislosti na hmotnosti.

Pro pevnější maso a křupavou kůži pečte kuře při teplotě 425 stupňů F po dobu 45 minut až 1 1/2 hodiny, v závislosti na hmotnosti. V našem níže uvedeném receptu pečeme 5 až 6 kilo kuře při 425 stupních asi 1 1/2 hodiny.

Budete potřebovat pánev na pečení kuřete — poslouží pekáč s roštem, velká zapékací mísa, pečicí plech s okrajem nebo pečicí pánev.

Pokud jde o koření, rádi děláme věci jednoduše. Celé kuře i s dutinou ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Mimochodem, pokud máte čas, ochucené kuře odkryté dejte na hodinu nebo přes noc do lednice. Jedná se v podstatě o suché solení, které pomůže kůži získat extra křupavou a maso extra šťavnaté.

Poté do dutiny vyplníme celou hlavičku česneku rozkrojenou napůl a citron nakrájený na čtvrtky. Můžete zůstat u naší metody nebo zkusit přidat do dutiny také koření nebo čerstvé bylinky. Nakonec můžete kuře opéct na zelenině — na našich fotkách jsme to naše opékali na cibuli.

Co Podávat S Pečeným Kuřetem

Naše oblíbená pečená zelenina v troubě — Podívejte se, jak upéct zeleninu v troubě, aby byla křehká uvnitř a karamelizovaná zvenku. Snadný, bezproblémový a přizpůsobivý recept podle toho, co máte ve své kuchyni.

Rychlá a snadná omáčka — Tuto hedvábně jemnou omáčku podávejte ke kuře. Omáčka zabere méně než 10 minut a v tomto receptu dokáže s odkapáváním z pánve zázraky!

Vážně dobrá houbová nádivka — Nádivka je uprostřed pikantní a měkká a navrchu dokonale křupavá. Je přirozeně veganský a můžete si ho připravit předem.

Sladké brambory pečené na kokosovém oleji s pekanovými ořechy — Sladké brambory jsou základem naší kuchyně a lze je nalézt pečené nebo pečené a na našich talířích mnoho dní v týdnu. Kokosový olej funguje tak dobře s karamelizovanými sladkými bramborami. Čistý javorový sirup dodá trochu sladkosti a trocha skořice přidá koření.

Náš oblíbený recept na bramborový salát – takový snadný recept na bramborový salát. Milujeme tyhle věci! Rádi bychom se nad mísou s ní dostali každý den. Má také několik doplňků.

Další recepty na kuřecí maso

Recept aktualizován, původně zveřejněn v září 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Jednoduché celé pečené kuře s citronem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Kuře můžete upéct téměř při jakékoli teplotě. Vše záleží na tom, co hledáte. Pro extrémně křehké maso s kostí a měkkou kůži opečte při teplotě 300 až 350 stupňů. Pro pevnější maso a křupavou kůži pečte kuře při teplotě 425 stupňů F. V našem níže uvedeném receptu pečeme kuře o hmotnosti 5 až 6 liber při 425 stupních asi 1 1/2 hodiny.

Pokud máte čas, ochucené kuře odkryté dejte na hodinu nebo přes noc do lednice. Jedná se v podstatě o suché solení, které pomůže kůži získat extra křupavou a maso extra šťavnaté.

Vyrobí přibližně 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 (5 až 6 liber) celé kuře, osušené

Sůl a čerstvě mletý pepř

1 cibule, nakrájená (volitelné)

1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody

1 citron, nakrájený na čtvrtky

1 celá hlava česneku, rozpůlená příčně

Malá partička čerstvých bylinek, jako je tymián, rozmarýn a šalvěj, volitelné

Pokyny

    Kuře zevnitř i zvenku bohatě osolte a opepřete. Pokud máte čas, dejte kuře odkryté v chladu na hodinu nebo přes noc.

    Zahřejte troubu na 425 stupňů F. Na dno pekáče nasypte cibuli a zalijte je vývarem (nebo vodou). Na cibuli položte kuřecí prsy nahoru. Dutinu vyplňte rozpůleným česnekem, kolečky citronu a bylinkami. Pomocí kuchyňského provázku svažte nohy k sobě. (Pokud nemáte provázek, nechte nohy tak, jak jsou.)

    Kuře pečte 1 hodinu, poté kuře několikrát nalijte šťávou z pánve a vařte dalších 20 až 30 minut déle. Budete vědět, že kuře je hotové, když vnitřní teploměr vložený do nejtlustší části stehna ukazuje 165 stupňů F nebo když kuřecí šťáva vyteče, když řežete mezi stehnem a stehnem. Celková doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti vašeho kuřete.

Tipy Adama a Joanny

  • Hmotnost se bude lišit v závislosti na tom, kde si kuře koupíte. Pro náš recept požadujeme 5 až 6 kilové kuře, které je poměrně velké. To znamená, že recept bude stále fungovat pro menší kuřata (3 1/2 libry). Doba pečení bude jen o něco kratší.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 336 / Protein 46 g / Uhlohydrát 5 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 1 g / Celkový tuk 14 g / Nasycený tuk 4 g / Cholesterol 170 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post