Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencí

Můj oblíbený recept na rajčatovou polévku! Člověk by si nemyslel, že tři ingredience – máslo, cibule a rajčata – se mohou spojit a připravit tak sametovou a lahodnou rajčatovou polévku, ale řeknu vám to. Oni mohou. Přejděte na recept na rajčatovou polévku

Podívejte se na video

Video s receptem na rajčatovou polévku

Jak udělat nejjednodušší rajčatovou polévku od nuly

Tato jednoduchá domácí rajčatová polévka je rychlá, snadná a šíleně chutná. Výborná je s rajčaty z konzervy, ale můžete použít i čerstvá rajčata. Tipy na konzervovaná a čerstvá rajčata najdete v receptu níže. Pokud máte rádi rychlé a bezproblémové recepty, tohle je ono! Pokud milujete pečení rajčat, vyzkoušejte naši polévku z pečených rajčat!

Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencí

Tato rajčatová polévka je inspirována jedním z nejznámějších receptů – Rajčatová omáčka od Marcelly Hazan.

Máslo, rajčata a cibuli dusíme do mírného zhoustnutí. Vyjde cibule a omáčka je připravena k polévání těstovinami.

Je to geniální a naprosto chutné. V této rajčatové polévce používáme stejné tři ingredience, ale přidáme trochu vody a těsně před podáváním vše rozmixujeme.

Rádi to podáváme s grilovaným sýrovým sendvičem, ale plátek tohoto rozmarýnového chleba focaccia je také skvělý nápad!

Výroba polévky

Zde je návod, jak na nejlepší (a nejjednodušší) rajčatovou polévku:

Smíchejte máslo, cibuli a rajčata. Urvat holandskou troubu nebo hrnec, umístěte jej na střední teplotu a rozpusťte máslo. Přidejte polovinu cibule nakrájené na velké měsíčky a velkou konzervu rajčat.

Přilijeme vodu nebo vývar a dusíme. Vše přiveďte k mírnému varu, osolte a nechte asi 40 minut v klidu.

Podívejte se na naše video výše a uvidíte, jak je krémová. To díky máslu.

Směs. Ponorný mixér je podle mě užitečný, ale funguje i mixér. Upravte polévku na koření a pak si vezměte misku…a možná sendvič s grilovaným sýrem?

Tato polévka je také úžasná s domácími krutony nebo podávaná vedle tohoto snadného máslového česnekového chleba.

Ingredience rajčatová polévka
Rajčata (konzervovaná nebo čerstvá), cibule a máslo.
Vaření rajčatové polévky
Jak vypadá rajčatová polévka po přidání vody (nebo vývaru) a uvaření.

Jaká rajčata bych měl použít

Tato polévka je výborná s rajčatovou konzervou. Stejně jako když děláme naši oblíbenou omáčku na červené těstoviny, ráda používám celá loupaná rajčata nebo drcená rajčata.

Mimochodem, máme rádi rajčata San Marzano a vždy nás potěší rajčata z Muir Glen. Ani jeden není vodový a oba chutnají skvěle.

Použít můžete i čerstvá rajčata. Budete potřebovat 10 až 12 celých rajčat (nebo asi 2 libry). Nejlepší je je oloupat, ale my jsme polévku dělali s neloupanými rajčaty.

Rychlá rekapitulace

Toto je vaše nové oblíbené týdenní večerní jídlo. Slib.

  • Tato rajčatová polévka má tři přísady (plus voda a sůl).
  • Všechno se hodí na pánev – žádné zhnědnutí, žádné vznášení se nad sporákem.
  • Můžete použít konzervovaná rajčata – a měli byste.
  • Zmínil jsem se, že existují pouze tři přísady?

Co říkají naši čtenáři

Pokud nevěříte, že náš recept vám pomůže dosáhnout dokonalé rajčatové polévky doma, podívejte se, co na recept říkají naši čtenáři! Další recenze jsou v sekci komentářů níže.

“WOW!! Jak lahodná a snadná rajčatová polévka, moje tříleté a roční dítě bylo stejně nadšené jako můj manžel a já.“ – Ashley

“Toto je nejlepší rajčatová polévka, ruce dolů!! To se nedá říct dost důrazně. Na receptu jsem nic nezměnil a bylo to perfektní. Snazší to udělat nemůže.” – John

“Udělal jsem to přesně tak, jak bylo napsáno.” Bože, to bylo úžasné!!!” – Dayna

Často kladené otázky

Mohu udělat tuto rajčatovou polévku veganskou? Ano, možností je olivový olej nebo rostlinné máslo. Můžete použít i kokosový olej. Může to znít divně, ale lehká kokosová chuť s cibulí/rajčaty je docela lahodná.

Mohu přidat bazalku? Tato polévka je vynikající s bazalkou i bez. Přidat hrst čerstvé bazalky na konci před mixováním polévky je fantastický nápad.

Mohu přidat smetanu? Ano, i když s máslem v tomto receptu stačí jen malá kapka smetany.

Mohu si tuto polévku připravit předem? Ano! Domácí rajčatovou polévku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až tři dny nebo zmrazte až tři měsíce.

Další recepty na snadné polévky

Na Inspired Taste máme mnoho receptů na polévky. Zde je několik oblíbených:

Chcete-li další polévky na bázi rajčat, podívejte se na náš recept na chlazenou rajčatovou polévku (Gazpacho) nebo na tuto polévku z pečených rajčat s citronem.

Miluji krémové polévky. Dvě z nejoblíbenějších krémových polévek na blogu jsou tato snadná krémová zeleninová polévka a tato jednoduchá domácí bramborová polévka.

Domácí vývary toho polévkám hodně přidávají. Zde je náš recept na domácí zeleninový vývar a také náš oblíbený recept na kuřecí vývar.

Když už jsme u kuřete, musíte se podívat na náš snadný recept na domácí kuřecí nudlovou polévku. Je to zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně. Je také rychlejší než tradiční verze!

Miluji tuto odlehčenou brokolicovou čedarovou polévku! Je krémová a tak lahodná.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2015. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2015 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencí

Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencí

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

K přípravě tohoto sametově bohatého receptu na rajčatovou polévku potřebujete pouze tři hlavní ingredience. Toto, přátelé, je vaše nové oblíbené týdenní večerní jídlo.

Připraví 2 velkorysé porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 lžíce nesoleného másla

1/2 velké cibule, nakrájené na velké měsíčky

Rajčata v plechovce 1 (28 uncí), používáme raději celá loupaná nebo drcená, viz poznámky k čerstvým rajčatům

1 ½ šálku vody, zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku nebo kuřecího vývaru

1/2 lžičky jemné mořské soli nebo více podle chuti

Pokyny

    Rozpusťte máslo na středním plameni v holandské troubě nebo velkém kastrolu.

    Přidejte kolečka cibule, vodu, konzervu rajčat se šťávou a 1/2 lžičky soli. Přiveďte k varu. Vařte odkryté asi 40 minut. Občas promícháme a podle potřeby dosolíme.

    Polévku rozmixujeme a poté dochutíme. Polévka nemusí být ultra hladká, nějaká textura je příjemná. Ponorný mixér to udělá rychle, nebo můžete použít mixér. Pokud používáte běžný mixér, je nejlepší mixovat po dávkách a neplnit mixér tak, jak byste obvykle, protože polévka je tak horká. Při mixování rádi vyjmeme středovou vložku víka a přikryjeme ji kuchyňskou utěrkou – pomáhá to uvolnit část páry a zabraňuje vypadnutí víka mixéru (což může být velký horký nepořádek).

Tipy Adama a Joanny

  • Mohu použít čerstvá rajčata? Ano. Pokud chcete použít čerstvá rajčata, budete potřebovat 10 až 12 středních rajčat (nebo asi 2 libry). Můžete je oloupat, ale tento krok vynecháme, protože polévku stejně nakonec rozmixujeme.
  • Mohu to udělat vegansky? Ano, možností je olivový olej nebo místo másla kokosový olej. Kokosový olej může znít divně, ale lehká kokosová chuť s cibulí/rajčaty je docela lahodná.
  • Mohu přidat bazalku? Tato polévka je vynikající s bazalkou i bez. Přidat hrst čerstvé bazalky na konci před mixováním polévky je fantastický nápad.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Sůl jsme vynechali, protože si budete muset přidat podle chuti.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Polovina receptu / Kalorie 348 / Celkový tuk 24,9 g / Nasycený tuk 14,8 g / Cholesterol 61 mg / Sodík 1485,4 mg / Uhlohydrát 29,6 g / Vláknina 4,5 g / Celkem cukrů 15,4 g / Protein 7,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post