Jak vyrobit nejlepší domácí slané karamely

Pojďme se bavit o karamelech: Karamely jsou jedny z nejjednodušších cukrovinek, které si můžete doma vyrobit. Vše, co potřebujete, je jednoduchý recept a pár triků. Vše, co potřebujete, máme níže! Přejděte na recept na slané karamelky

Podívejte se na video

Video recept na slané karamely

7 triků, jak si doma připravit ty nejlepší slané karamelky

Tyto slané karamely jsou jemné, žvýkací a dokonale se rozplývají v ústech. Pravděpodobně máte všechny ingredience potřebné k jejich výrobě právě ve vaší kuchyni. Máme také tento recept na karamely pokryté čokoládou. Používá stejný karamelový základ, ale přidává čokoládu.

Slané karamely

Když jsme poprvé dělali karamely, přiznáváme, že ne vždy se to povedlo. Ostatně právě na tomto blogu jsme před časem zveřejnili recept na slaný karamel. U nás to fungovalo, u ostatních ne. Vrátili jsme se tedy k rýsovacím prknům a ze všech sil jsme se naučili víc. Tak můžeme sebevědomě sdílet následující triky, stejně jako tento nový a vylepšený recept na slané karamely.

Tady je řešení: Výroba karamelů doma je snadná, stačí znát těchto 7 triků.

Než začnete, přečtěte si celý recept

Než začnete připravovat karamely, ujistěte se, že jste si recept několikrát přečetli a měli připravené veškeré vybavení a odměřené ingredience. Výroba bonbónů může jít rychle, a pokud nejste připraveni, věci se mohou rychle změnit od dobrého ke špatnému.

Udělejte to, abyste zabránili krystalizaci

Při výrobě karamelů je důležité udělat vše, co můžete, abyste zabránili krystalizaci, která může způsobit, že vaše karamely budou zrnité a ničí texturu.

Pro náš recept, když přidáváte cukr do pánve, přidávejte ho pomalu a s kontrolou. Nejlepší je nedovolit, aby cukr stříkal po stěnách pánve, protože to může způsobit krystalizaci. Díky tomu, i když děláme naše karamely, někdy uvidíme na stěnách naší pánve několik nepoctivých krystalů cukru.

Chcete-li zabránit krystalizaci, postupujte takto:

Jakmile přivedete vodu, kukuřičný sirup a cukr k varu, žádáme vás, abyste pánev přikryli a nechali jednu minutu odstát. To zachycuje páru a vlhkost v pánvi a pomáhá rozpustit krystaly cukru, které se mohly dostat po stranách pánve.

Vaření cukrové směsi k výrobě karamelů

Pokuste se nemíchat cukr během vaření. V našem receptu vás žádáme, abyste cukr před uvedením do varu promíchali, aby se navlhčil. To je v pořádku, ale poté již není nutné míchat, dokud nezačnete přidávat máslo a smetanu – i tehdy však žádáme, abyste k míchání používali pouze dno teploměru na cukroví, nikoli lžíci.

Ujistěte se, že používáte správný druh krému

V našem receptuvoláme po „Vysokoprocentní smetana“ nebo „hustá smetana ke šlehání.“ Pokud se podíváte na zadní panel s výživou v krabicích od smetany, všimnete si, že procento máslového tuku se může lišit. Pro náš recept na karamely potřebujeme smetanu, která obsahuje alespoň 36 % máslového tuku. Použijte tedy buď „těžkou smetanu“ nebo „hustou smetanu ke šlehání“, protože obsahují 36 % nebo více. Nepoužívejte „smetanu ke šlehání“, protože ta se skládá pouze z 30 %.

Použijte cukrářský teploměr

Bez teploměru na sladkosti to nezkoušejte. Na teplotách záleží.

Náš recept se skládá ze dvou částí:

Nejprve si uvaříme cukrový sirup (cukr, kukuřičný sirup a vodu) a poté přidáme smetanu a máslo.

Protože tento recept má dvě fáze, je třeba dávat pozor na dvě teploty:

Candy teploměr

V první fázi vás žádáme, abyste vařili cukr, kukuřičný sirup a vodu, dokud nedosáhne 320 stupňů F (160 stupňů C). Podle fází výroby cukroví je to za tím, co se nazývá „fáze tvrdého praskání“, což znamená, že v cukrovém sirupu nezůstala prakticky žádná voda, a pokud byste kápli trochu roztaveného cukru do studené vody, stala by se křehkou a při ohýbání by nejspíš praskla. Fáze „tvrdého cracku“ je, když má cukrový sirup teplotu mezi 300 a 310 stupni F (149 až 154 stupňů C). Protože touto fází procházíme, cukrový sirup začne „karamelizovat“ a skutečně si všimnete, že sirup začne získávat jantarovou barvu. Je důležité nepřekročit 320 stupňů F (160 stupňů C).

Ve druhé fázi, po dosažení 320 stupňů F (160 stupňů C), vás žádáme, abyste do cukrového sirupu přidali směs másla a smetany. Poté to budete vařit až do 240 stupňů F (115 stupňů C). Při této teplotě, jakmile karamely úplně vychladnou, budou měkké a žvýkací. Pokud byste chtěli trochu tvrdší karamel, mohli byste teplotu přiblížit 245 stupňům F (118 stupňů C).

Vaření cukru k výrobě karamelů

Ještě jedna poznámka k teploměrům teploty a cukroví. Většina teploměrů na sladkosti ukazuje čáru „ponoření“. Z našich zkušeností vyplývá, že většina receptů na cukroví nebude nikdy dostatečně velká, aby skutečně dosáhla ponoření. S tím jsme dosáhli úspěchu, pokud je hrot teploměru zcela ponořen.

Většina teploměrů na cukroví má také ochranný kryt, který zabrání tomu, aby se teploměr dotkl dna pánve, pokud váš tento kryt nemá, ujistěte se, že se hrot teploměru nikdy nedotýká dna pánve, protože to ovlivní přesnost teploměru. čtení bude.

Nalijte karamelovou směs

Nezdvojujte recept

Nedělejte dvojité nebo trojité karamelové recepty. Při výrobě karamelu je nezbytné načasování a zdvojnásobení receptu může ovlivnit dobu vaření, což by mohlo ovlivnit vaše konečné výsledky.

Krájení karamelů

Nenechte se uklízet, zde je návod, jak na to

Čištění hrnce a teploměru na cukroví po výrobě karamelů může být trochu lepkavé. Z naší zkušenosti jsme zjistili, že pokud do pánve přidáte vodu a poté ji přivedete k varu, karamel přilepený na stěnách pánve se rozpustí.

Můžete také přidat cukrářský teploměr do vroucí vody, abyste odstranili lepkavý karamel i ze dna.

Jak vyčistit po jejich výrobě

Ještě jedna věc (o počasí)

Víme, že to vypadá trochu divně, ale počasí může ovlivnit váš úspěch při výrobě cukroví. Vaření cukru na určitou teplotu je o dosažení určitého poměru cukru k vlhkosti. Takže, pokud můžete, připravte si karamel za chladného suchého dne. Pokud je vzduch vlhký, karamel může skutečně reabsorbovat určitou vlhkost, což může negativně ovlivnit texturu a měkkost vašeho karamelu.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2012. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Slané karamely

Jak vyrobit nejlepší domácí slané karamely

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto slané karamely jsou jemné, žvýkací a dokonale se rozplývají v ústech. Než začnete připravovat náš recept na slané karamely, je nejlepší se ujistit, že máte připravené veškeré vybavení a odměřené ingredience. Tento recept na karamelky byl inspirován a upraven z knihy Jacquese Pépina „Chez Jacques: Tradice a rituály kuchaře“.

Vytvoří přibližně 40 karamelů

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 šálku (113 gramů) nesoleného másla (1 tyčinka)

1/2 šálku (120 ml) husté smetany nebo husté smetany ke šlehání (obsah máselného tuku 36–40 %)

3 lžíce vody

1/4 šálku (60 ml) světlého kukuřičného sirupu

1 šálek (200 gramů) cukru

1/2 lžičky chodu nebo vločkové mořské soli

Pokyny

  • Připravte si pánev a ingredience
  • Plech o rozměrech 9 x 5 palců lehce naolejujte, poté změřte a odřízněte kus pergamenového papíru, který se vejde dovnitř pánve a po stranách bude vystupovat alespoň o 1 palec. Poté lehce naolejujte pečicí papír a vložte do pánve. Pánev dejte stranou.

    Recept na slané karamelky Krok 1

    Máslo nakrájejte na 8 kousků a poté smíchejte s hustou smetanou v malé misce vhodné do mikrovlnné trouby. Zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 1 až 2 minut, dokud se horké a máslo nerozpustí. Necháme stranou, použijeme později.

    • Udělejte karamel
    • V malém hrnci smíchejte vodu a kukuřičný sirup. Poté přidejte cukr, ale snažte se, aby se cukr nerozstřikoval po stranách pánve. Nyní pomocí lžíce jemně vmíchejte cukr do vody a kukuřičného sirupu, pouze navlhčete cukr.

      Zahřívejte na středním plameni, dokud se cukr nepřivede k varu. Poté přikryjte pokličkou na 1 minutu. Tím se do pánve přidá pára/vlhkost, takže veškerý cukr, který se mohl přilepit na stěny pánve, se roztaví a spadne zpět do vroucího cukru.

      Odstraňte víko a poté na boční stranu hrnce připevněte teploměr. Poté vařte cukr 5 až 10 minut, dokud cukr nedosáhne teploty 320 stupňů F. Při této teplotě získá cukr po okrajích pánve světle jantarovou barvu.

      Ve chvíli, kdy cukr dosáhne 320 stupňů F, opatrně nalijte šestý směsi másla a smetany poté promíchejte pomocí základny teploměru na cukroví. Opakujte se zbývající smetanou a máslem (přidávejte vždy šestinu a poté míchejte). Cukr bude při přidávání másla a smetany silně bublat – dělejte to proto opatrně a pomalu, aby směs nebublala po stěnách hrnce.

      Přidáním smetany a másla teplota klesne. Nyní pokračujte ve vaření dalších 5 až 10 minut, dokud karamel nedosáhne teploty 240 stupňů F. To vytvoří měkký karamel, pokud chcete trochu tvrdší karamely, přibližte teplotu k 245 stupňům F.

      Ve chvíli, kdy karamel dosáhne požadované teploty, nalijte do připravené ošatky. Ochlaďte 20 až 30 minut a poté nasypte sůl na karamel. Poté nechte karamel vychladnout 3 1/2 hodiny.

      Recept na slané karamelky Krok 4

      • Dokončit
      • Rozbalte karamel. Pokud je karamel příliš měkký, aby se s ním dalo pracovat, vložte jej na 30 až 45 minut do chladničky, aby ztuhl. Poté pomocí velkého ostrého nože nakrájejte do požadovaného tvaru. Rádi krájíme na obdélníky 1 x 1/2 palce.

        Karamely zabalte do igelitu nebo voskovaného papíru a ihned si vychutnejte, nebo je můžete dát do lednice či zamrazit, abyste si pochutnali později.

Tipy Adama a Joanny

  • Jemnější karamely: Tento recept připravuje měkké a žvýkací karamely, pro jemnější karamely experimentujte s přidáním 2 až 4 dalších lžic smetany.
  • Náhražky kukuřičného sirupu: Kukuřičný sirup je v tomto receptu spolehlivý, ale dařilo se nám nahradit čistý med a zlatý sirup.
  • Nezapomeňte sledovat naše Video recept na slaný karamel.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 karamel / Kalorie 56 / Protein 0 g / Uhlohydrát 7 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 7 g / Celkový tuk 3 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 10 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další pamlsky:

Recept na karamely v slané čokoládě
Karamely v slané čokoládě
Slaná karamelová omáčka
Neodolatelná omáčka ze slaného karamelu
Snadné Fudgy Brownies
Naše oblíbené Easy Fudgy Brownies

Post a Comment

Previous Post Next Post