Jak udělat nejlepší tatarskou omáčku

Tato jednoduchá domácí tatarská omáčka je lepší než cokoli, co si můžete koupit v obchodě. Je extra krémová a ideální pro podávání k vašim oblíbeným pokrmům z mořských plodů. Přejděte na recept na snadnou domácí tatarskou omáčku

Podívejte se na video

Video s receptem tatarské omáčky

Příprava nejlepší domácí tatarské omáčky

Tato lepší než tatarská omáčka z obchodu je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu. Většinu ingrediencí, které k jeho výrobě potřebujete, už pravděpodobně máte ve své kuchyni. Milujeme tuto omáčku podávanou vedle domácích rybích tyčinek a našich oblíbených krabích koláčů.

Více: Podívejte se na náš recept na krémovou medovou hořčičnou omáčku! Je perfektní s rybími tyčinkami nebo kuřecími nugetami.

Namáčení rybí tyčinky do domácí tatarské omáčky

Ingredience tatarské omáčky

Celý recept je níže, ale zde je rychlý přehled každé ingredience. Zde je to, co budete potřebovat k přípravě tatarské omáčky od nuly:

Majonéza poskytuje krémový základ. Můžete použít majonézu z obchodu nebo pro nejlepší tatarskou omáčku si zkuste vyrobit vlastní majonézu.

Nakládané okurky do omáčky přidáme křupání a dochutíme. Používáme koprové nakládané okurky a zvláště si vychutnáváme chlazené Claussenovy okurky. Pro sladší styl zkuste místo toho chleba s máslem nebo sladké okurky.

Čerstvá citronová šťáva je nezbytný pro nejlepší tatarskou omáčku. Zředí omáčku, takže má dokonalou konzistenci k namáčení a dodává svěží pikantní chuť.

Kapary jsou volitelnou přísadou, protože je nemáme vždy v lednici, ale dodají ještě více chuti a dělají zázraky, když se smíchají s citronem a bylinkami.

Čerstvý nebo sušený kopr je pro nás nutností. Pokud nemáte kopr, dobrou alternativou je petržel.

worcestrová omáčka je neobvyklá přísada, ale dává omáčku dohromady. Přidáme pouze pomlčku. Worcestrovou omáčku přidáváme do dresinků a omáček poměrně málo. Používáme ho k výrobě tohoto domácího ranče.

dijonská hořčice je další volitelná přísada, ale pokud ji máte po ruce, vřele ji doporučujeme.

Ingredience, které potřebujete pro domácí tatarskou omáčku

Jen pár vteřin míchání promění omáčku na krémovou a lahodnou směs.

Pro nejlepší tatarskou omáčku ji dejte do lednice alespoň na 30 minut. Přesčasy jsou lepší a lepší.

FAQ: Mohu udělat omáčku lehčí v kaloriích? Pro lehčí omáčku s méně kalorií můžete majonézu vyměnit za light majonézu nebo obyčejný jogurt.

Jak dlouho vydrží domácí tatarská omáčka

Zde je skvělá zpráva, tato snadná domácí tatarská omáčka vydrží při skladování v lednici zhruba týden.

Rádi děláme dvojitou dávku, abychom si to mohli užívat po celý týden.

Co podávat s tatarskou omáčkou

Vynechejte omáčku z obchodu a podávejte ji vedle těchto jednoduchých domácích rybích tyčinek, snadného pečeného kuřete s popcornem, těchto dokonale pečených krevet nebo lososa pečeného v troubě.

Tatarská omáčka je nutností při výrobě našich krabích koláčů ve stylu Marylandu.

Ráda podávám tatarskou omáčku s restovanou zeleninou. Obzvláště miluji namáčení pečené batátové hranolky nebo tyto pečené bramborové měsíčky do omáčky. Chutný je i pečený květák.

Nejlepší domácí tatarská omáčka

Jak udělat nejlepší tatarskou omáčku

Tato jednoduchá domácí tatarská omáčka je extra krémová a dokonalá, když se podává vedle krevet, rybích tyčinek, krabích koláčů a dokonce i pečené zeleniny.

Dělá asi 3/4 šálku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 hrnku majonézy, zkuste domácí majonézu

1 malý nálev z kopru, nasekaný na velmi malé kousky (3 polévkové lžíce)

1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy a další podle chuti

1 lžíce kaparů, nakrájených, volitelně

1 lžíce nasekaného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného kopru

1/2 až 1 lžička worcesterské omáčky

1/2 lžičky dijonské hořčice, volitelné

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Smíchejte majonézu, okurky, citronovou šťávu, kapary, kopr, worcesterskou omáčku a hořčici v malé misce a míchejte, dokud se dobře nerozmíchají a nebudou krémové.

    Dochuťte špetkou soli a pepře. Ochutnejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Pro nejlepší chuť přikryjte a uložte alespoň na 30 minut do lednice.

    Uchovávejte těsně zakryté v chladničce po dobu jednoho týdne.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 64 / Celkový tuk 6,9 g / Nasycený tuk 1,1 g / Cholesterol 3,9 mg / Sodík 103,8 mg / Uhlohydrát 0,3 g / Vláknina 0,1 g / Celkem cukrů 0,1 g / Protein 0,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post