Jak udělat nejlepší Fajitas

Jak připravit ty nejlepší a nejchutnější fajitas se steakem, kuřecím masem a krevetami. Naše všestranné a chutné koření funguje na všechno. Použijte náš recept na přípravu kuřete, steaku nebo kombinace a je to snadné! Přejděte na konečný recept Fajitas

Pánev nejlepších Fajitas s kuřecím masem, steakem, krevetami a zeleninou

Kdykoli objednáváme fajitas, vždy objednáváme kombinaci. Pohled na velký prskající talíř s kuřetem, steaky a krevetami, jak přichází na stůl, není o moc lepší. Milujeme to natolik, že jsme se rozhodli zopakovat si to doma. Vím, že uvařit tři proteiny k večeři se zdá být hodně, ale není to tak těžké, jak si možná myslíte. S naším chytrým receptem je můžete dostat na stůl během chvilky.

Jak vyrobit Fajitas

Již dříve jsme sdíleli fajitas na Inspired Taste. Díky česnekově citrusové marinádě jsou tyto jednoduché kuřecí fajitas šťavnaté a ultra chutné.

Fajitas vaří rychle. Vzhledem k rychlému vaření jsme v pořádku s tím, že si na marinování masa uděláme trochu času.

Nepoužíváme mokrou marinádu a místo toho používáme jednoduché potírání kořením. Náš domácí chilli prášek inspiroval naši směs koření fajita. V ní rozmícháme ancho chilli prášek, kmín, česnekový prášek, oregano a uzenou papriku. Má silnou chuť a krásně se hodí ke kuřecímu masu, steaku a dokonce i krevetám.

Koření ingrediencí na fajitas

Na steakové fajitas používáme flank nebo skirt steak. Vaří se rychle, ale mohou být trochu tvrdé. Chcete-li to obejít, potřete steak předem fajita kořením a solí.

Přidáním soli 30 minut před vařením má šanci zlepšit chuť a texturu masa. Výsledkem je, že steak chutná skvěle a je extra jemný.

Na kuře používáme stejné koření, která se po uvaření změní na ochucenou kůrku. Totéž platí pro krevety. Krevety před vařením pouze poprášte kořením fajita.

Pokud jde o vaření, začněte kuřecím masem. Trvá to nejdéle. Můžete použít kuřecí prsa (jako my) nebo kuřecí stehna. Pro nejšťavnatější kuře používáme naši osvědčenou metodu vaření kuřecích prsou. Jednu stranu kuřete opečte na pánvi, otočte, stáhněte plamen na minimum a přikryjte pokličkou.

Vaření kuřete na mírném ohni s pokličkou pomáhá udržet kuře uvnitř vlhké a měkké. Děláme to i pro šťavnaté vepřové kotlety! Dále uvařené kuře přendejte na talíř a při přípravě steaku a krevet přikryjte alobalem.

K pečení steaku použijte stejnou pánev, na které jste vařili kuře. Strip steak nebo flank steak se snadno vaří. Opečte ji z obou stran zvenčí do hněda a zevnitř lehce dorůžova.

Náš steak vaříme na střední stupeň, což znamená, že vnitřní teploměr bude ukazovat blízko 135 stupňů F. Steak přendejte na talíř s kuřecím masem a přikryjte alobalem, aby odpočíval.

Fajitas steaky, kuře a krevety uvařené a připravené k podávání.

Nyní je čas na zeleninu a krevety. Obojí se vaří rychle. Začněte se zeleninou. Nakrájená cibule a paprika nesmí chybět. Stačí je vhodit do stejné pánve a vařit, dokud nezačnou měknout.

AKdyž se zelenina vaří, všimnete si, že uvolňuje trochu vlhkosti, která se mísí s příchutí přilepenou na dně pánve, která zbyla z vaření kuřete a steaku.

Jakmile papriky a cibule skončí, přesuňte je na jednu stranu pánve a přidejte krevety. Uvařte krevety dokud nebudou krevety pevné a neprůhledné.

Pro poslední krok jsme vylepšete omáčku na pánvi trochou tekutiny navíc. Tady se můžete pobavit. Pokud nějaké máte doma, přidání střiku tequily nebo světlého piva dělá zázraky. Jinak použijte šplouchnutí kuřecího vývaru.

Steak fajitas

Sloužit, nakrájejte steak a kuře, poté přidejte na pánev s krevetami a zeleninou. Přidáním nakrájeného kuřete a steaku přímo do pánve je prohřejete. Pak už jen stačí si to užít!

Vezměte si své oblíbené fajita polevy – vždy máme avokádo nebo čerstvé guacamole, jednu nebo více sals, jako je pico de gallo nebo tomatillo salsa, a trochu hlávkového salátu, zakysané smetany a sýra.

Domácí tortilly z mouky vřele doporučujeme! Zde je návod, jak je vyrábíme – je zde dokonce i video, které vás provede jednoduchým receptem.

Další snadné recepty

Naše jednoduché drcené kuřecí tacos jsou plné chuti díky dobře ochucenému kuřecímu masu a světlé a krémové koriandrové omáčce.

Vyzkoušejte naše vegetariánské tacos plné zeleniny pečené na koření a černých fazolí pro trochu bílkovin.

Díky mletému vepřovému masu se tyto jednoduché vepřové tacos rychle spojí. Náplň si můžete udělat i předem.

Jak udělat nejlepší Fajitas

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Fajitas se vaří rychle, takže je dobrý nápad věnovat trochu času ochucení steaku, kuřete nebo krevet naším jednoduchým kořením fajita. Použijte náš recept jako vodítko; můžete udělat všechny tři proteiny nebo si vybrat jeden. Použijte 2 ½ kila bílkovin pro šest lidí. I když jsme jen my dva, i tak vyrábíme celou várku. Zbytky jsou báječné.

Podává se 6 při podávání s boky

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Pro Fajity

2 lžíce olivového oleje, rozdělené

Sůl a fajita koření, recept níže

1 libra flank nebo strip steak

1 libra kuřecích prsou (2 střední)

1/2 libry krevet, zdobené s ocasem ponechaným

1 libra papriky nebo papriky poblano, nakrájené na plátky (3 střední)

1 velká cibule, nakrájená na půlměsíčky

1 lžíce mletého česneku, asi 3 stroužky

3 lžíce tequily, světlé pivo nebo kuřecí vývar

2 limetky

Fajita koření

1 ½ lžičky ancho chilli prášku

1 lžička mletého kmínu

1 lžička sušeného oregana

1 lžička česnekového prášku

1/2 lžičky uzené papriky

Co podávat s Fajitas

Teplé tortilly, vyzkoušejte domácí moučné tortilly

Fazole a rýže

Avokádo nebo domácí guacamole

Zakysaná smetana

Čerstvá rajčata, pico de gallo nebo salsa z pečených rajčat

Strouhaný salát

Strouhaný sýr nebo rozdrobená freska queso

Pokyny

  • Připravte koření
  • Smíchejte chilli prášek, kmín, česnekový prášek, oregano a uzenou papriku v malé misce.

    Ochuťte steak, kuře a krevety solí a vydatnou popraškou fajita koření. Na steak použijeme 1/2 lžičky soli, na kuře 1/2 lžičky a na krevety 1/4 lžičky. Dejte steak a krevety stranou, zatímco budete vařit kuře.

    • Vařit kuře
    • Zahřejte 2 lžičky oleje v široké pánvi (s poklicí nebo můžete použít fólii) na středně vysokou teplotu. Jakmile je olej horký a vypadá třpytivě, přidejte kuře. Vařte dozlatova, 2 až 3 minuty. Kuře otočte tak, aby opečená strana směřovala nahoru.

      Snižte teplotu na minimum, poté pánev přikryjte pokličkou nebo použijte fólii. Vařte 10 až 15 minut nebo dokud teploměr s okamžitým odečtem neukáže 165 stupňů F, když je vložen do nejtlustší části prsou. Kuře přendejte na talíř a volně přikryjte hliníkovou fólií.

      Poznámka: Čas, kdy se kuře vaří, využijte k nakrájení cibule, papriky a česneku.

      • Uvařte steak
      • Vylijte veškerou tekutinu, která zůstala v pánvi, a pomocí papírové utěrky otřete dno pánve. Je v pořádku, pokud jsou na dně přilepené kousky kuřete nebo koření. (Pokud chcete, můžete si tekutinu uložit a přidat ji zpět do pánve později.)

        Vraťte pánev na oheň, zvyšte na středně vysokou teplotu a přidejte další dvě lžičky oleje. Jakmile je olej horký a vypadá třpytivě, přidejte steak. Vařte 2 až 3 minuty dohněda a poté otočte na druhou stranu a nechte vařit další 2 až 3 minuty. Zkontrolujte vnitřní teplotu. Pokud není hotová, stáhněte plamen na nízkou teplotu a pokračujte ve vaření, dokud nedosáhne požadované propečení. Pro střední, vařte na 135 stupňů F. Přeneste steak na talíř s kuřecím masem a volně přikryjte hliníkovou fólií.

        • Vařte zeleninu a krevety
        • Vraťte pánev na oheň, zvyšte na středně vysokou teplotu a přidejte další dvě lžičky oleje. Přidejte cibuli, papriku, česnek a špetku soli. Vařte, míchejte, dokud nezačnou měknout a trochu zhnědnout; asi 5 minut. Když se zelenina vaří, pomocí kleští nebo vařečky seškrábejte kousky kuřete, steaku nebo koření přilepené na dně pánve.

          Když jsou papriky a cibule hotové, navršte je na jednu stranu pánve. Vložte krevety do pánve a vařte za stálého míchání, dokud nejsou krevety pevné a neprůhledné; 2 až 3 minuty. Uvařené krevety přeneste na talíř.

          • Dokončit
          • Na závěr snižte teplotu na minimum, uložte zeleninu na dno pánve, vmíchejte tequilu, pivo nebo vývar a vařte 1 minutu. Sundejte pánev z ohně. Kuře a steak nakrájejte na plátky a poté kuře, steak a krevety naaranžujte na papriku a cibuli. Zakončete vydatným zamáčknutím limetky.

            Podávejte na rodinný styl fajitas s větším množstvím limetky na boku a také k oblíbeným přílohám.

Tipy Adama a Joanny

  • Koření používáme všechno, ale pokud vám zbyde, uložte ho na příště do uzavíratelné nádoby nebo igelitového sáčku.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 314 / Celkový tuk 11,1 g / Nasycený tuk 2,8 g / Cholesterol 161,3 mg / Sodík 764,3 mg / Uhlohydrát 10,2 g / Vláknina 2,7 g / Celkem cukrů 4,9 g / Protein 42,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post