Jak si vyrobit nejlepší domácí tatéry

Jak vyrobit tatérky doma bez smažení. Tyto domácí tatérky jsou pečené, ne smažené, což znamená, že jsou snadné. Rozlučte se tedy s tou taškou z obchodu! Přejděte na recept na domácí pečené tatérky

Podívejte se na video

Video s receptem tatérů

Tyto pečené tortičky vhodné pro děti jsou tak dobré. Jsou tak dobré, že po nich šílí i dospělí. Základní recept je jednoduchý. Brambory + sůl + pepř + dotek kukuřičného škrobu. Můžete to nechat tak a všichni budou šťastní, ale mysleli jsme si, že pár doplňků nebude na škodu. Tak jsme přidali nasekanou čerstvou petrželku a sýr čedar! Ahoj, kýčovité pečené prcky! Pro více receptů na brambory se podívejte na naše rozmarýnové pečené bramborové klínky, tyto sladké bramborové hranolky a naše křupavé pečené brambory.

Výroba lahodných tatérů v troubě

Ty jsou docela jednoduché. Mikrovlnná trouba a kuchyňský robot zajistí rychlou práci celého procesu. Zde je návod, jak to děláme.

dělat lahodné tatérky v troubě

Začneme loupanými červenými bramborami. Poté je po hrubém nasekání namočíme na 10 až 15 sekund do studené vody, čímž se odstraní přebytečný škrob. Odstranění škrobu znamená, že naše tortičky budou uprostřed trochu nadýchanější a nebudou gumovité — Více o namáčení brambor mluvíme v našem receptu na pečené hranolky.

Po zalití vodou přidáme brambory do kuchyňského robotu a asi dvacetkrát promícháme, dokud nebudou vypadat jako malé kousky brambor. Poté je vyždímáme a vymačkáme co nejvíce přebytečné vody.

vaření, zpracování a ždímání brambor

Po minutě nebo dvou v mikrovlnné troubě jsou brambory uvařené a měkké, ale stále trochu křupou – ideální pro prcky!

Je čas na další ingredience: sůl, cibulový prášek, pepř, kukuřičný škrob, petržel a sýr. Neváhejte sem přidat nějaké další přísady, jako je slanina, bazalka a něco pikantního – existuje mnoho možností.

Vmíchejte sýr, petrželku a koření.

Vše jemně promíchejte – brambory mohou být trochu lepkavé, takže jemný je nejlepší. Gumová stěrka funguje pěkně, stejně jako vidlička.

Náš recept dělá 24 tatérů. Udělali jsme maximum pro to, abychom je dostali do klasického tatérského tvaru. Při tvarování prcků vám pomůže, když budete mít poblíž misku se studenou vodou (nebo trochou oleje).

Před pečením vytvarujte tatérky.

Protože se věci trochu lepí, voda zabraňuje tomu, aby se vám brambory přilepily na ruce. Po několika pokusech jde tvarování rychle.

A je to. Po asi 20 minutách v horké troubě máte křupavé, zlatavě hnědé tatry připravené k sežrání kýmkoli v okruhu 20 stop!

Lahodné tatérky pečené v troubě

Rád je namáčím do kečupu, ale máme různé omáčky, které si můžete užít:

FAQ: Mohu je vyrobit ve vzduchové fritéze?

Ano absolutně. Tyto tatérky můžete vyrobit ve fritéze (důkaz viz naše video). Vaříme je na vzduchovém smažení někde mezi 375° F a 390° F po dobu 10 až 15 minut. Možná zjistíte, že je budete muset vařit ve dvou dávkách.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v březnu 2016. Od zveřejnění v roce 2016 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

domácí tatérky

Jak si vyrobit nejlepší domácí tatéry

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Přeskočte nákup té tašky tatérů z obchodu a udělejte si tento recept na domácí tatéry. Aby věci byly jednoduché a zdravější, pečeme je místo smažení. Mikrovlnná trouba a kuchyňský robot rychle zpracují brambory. Tvarování směsi je trochu složité — ale s miskou se studenou vodou vedle sebe to rychle pochopíte (viz naše poznámky v receptu). Tyto tortičky lze vyrobit předem! Podívejte se na naše tipy níže, jak na to.

Vyrobí 6 porcí nebo 24 tatér

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 polévkové lžíce neutrálně ochuceného oleje, jako je hroznové semínko nebo řepka

1 ½ libry červenohnědých brambor, oloupaných a nakrájených na hrubé 1-palcové kousky (2 střední až velké brambory)

3/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky cibulového prášku

1 lžíce kukuřičného škrobu

1 unce ostrého bílého sýra čedar, jemně nastrouhaného (asi 1/3 šálku)

2 lžíce jemně nasekané petrželky, volitelné

Čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

  • Připravte si brambory
  • Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita – pokud máte nastavení konvekce, použijte jej. Plech vyložte silikonovou pečicí podložkou nebo pečícím papírem a vymažte polovinou oleje. Pokud máte plech na pečení s nepřilnavým povrchem, můžete jej použít, aniž byste ho předtím vyložili. Tatérka se nejlépe opeče na silikonové podložce nebo nevyloženém nepřilnavém plechu. Mohou se přilepit na alobal nebo běžné plechy na pečení.

    Vložte brambory do misky se studenou vodou a míchejte 10 až 15 sekund. Nechte minutu nebo dvě okapat v cedníku.

    Přeneste polovinu brambor do mísy kuchyňského robota a pulsujte, dokud se nerozbijí na hrubé kousky o velikosti 1/4 až 1/8 palce, přibližně dvacet pět 1sekundových pulsů. Přendejte na čistou utěrku a opakujte se zbývajícími bramborami.

    Omotejte utěrku kolem zpracovaných brambor a dobře vyždímejte, abyste odstranili co nejvíce tekutiny. Tekutinu vylijte a brambory přesuňte do střední mísy vhodné do mikrovlnné trouby.

    Vložte do mikrovlnné trouby po dobu 1 minuty, zamíchejte a poté vložte do mikrovlnné trouby dalších 30 sekund.

    Brambory promíchejte – mohly by se trochu lepit – a poté je nechte 3 až 4 minuty vychladnout.

    Brambory posypte solí, cibulovým práškem, kukuřičným škrobem, petrželkou, sýrem a několika mletými kousky černého pepře. Jemně promíchejte, aby se spojily. (Směs bude lepivá, dobře funguje gumová stěrka nebo vidlička).

    • Pečeme tatérky
    • Tvarujte směs do válců o šířce asi 3/4 palce a délce 1 palce. Vytvarované tatérky položte na olejem vymazaný plech. Směs bude trochu lepkavá. Pomoci mohou mírně vlhké ruce.

      Vršky tatérek pokapejte zbylým olejem a pečte zespodu dozlatova, asi 12 minut.

      Opatrně otočte každou tatérku – pomocí dvou vidliček můžete zavrtět troškami, které jsou přilepené více než ostatní – a pečte, dokud není druhá strana zlatavě hnědá, dalších 12 až 15 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Zpracování brambor: Dávejte pozor, abyste brambory nezpracovali příliš, jinak by byly lepkavé. Pokud zůstane několik velkých kousků brambor, vyjměte je a nakrájejte je nožem na malé kousky.
  • Tvarování: Poblíž mějte malou misku s vodou. Občasné navlhčení prstů zabrání tomu, aby se směs přilepila na prsty a usnadní tvarování. Slisování brambor do odměrky polévkové lžíce pomáhá porcování každého tatéra.
  • Make-Ahead: Chcete-li zmrazit tortičky, postupujte podle receptu přes tvarování a poté pokračujte v pečení. Místo pečení, dokud nejsou obě strany dozlatova, je mírně podpečte. Přeneste na velký talíř v jedné vrstvě a vložte do mrazáku alespoň na hodinu. Zmrazené torty přeneste do sáčku bezpečného pro mrazení a skladujte je až 3 měsíce. Chcete-li znovu zahřát, zahřejte troubu na 400 stupňů F a pečte dozlatova.
  • Alternativa mikrovlnné trouby: Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, pečte brambory v troubě vyhřáté na 400 °F do měkka (ne kašovité nebo měkké), poté je nechte vychladnout. Po vychladnutí nakrájejte na 1-palcové kousky, poté je přidejte do kuchyňského robotu a pulsujte, dokud se nerozbijí na hrubé 1/4 až 1/8 palcové kousky, asi osm 1sekundových pulsů. Pokračujte v našem receptu, jak je napsáno.
  • Alternativa kuchyňského robota: Pokud nemáte kuchyňský robot, použijte ke strouhání brambor krabicové struhadlo a poté pokračujte podle našeho receptu, jak je napsáno. Struktura se bude uvnitř drobků mírně lišit, ale i tak budou chutnat skvěle!
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 4 tatérky / Kalorie 152 / Protein 3 g / Uhlohydrát 21 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 1 g / Celkový tuk 6 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 5 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post