Jak si vyrobit nejlepší domácí Pho

Připravit si vietnamskou polévku pho doma není těžké vše, co potřebujete, je jednoduchý recept, pár tajemství a pěkný velký zásobní hrnec. Přejděte na domácí vietnamský recept na pho

Podívejte se na video

Video s domácím receptem Pho

Sedm tajemství pro přípravu nejlepší polévky Pho

Pokud tam sedíte a přemýšlíte, „co je pho“, je to jemná (a lahodná) vietnamská nudlová polévka vyrobená z hovězích kostí, zázvoru, cibule a spousty aromatického koření. Není to nic menšího než polévková dokonalost. Způsob, jakým se všechna koření a chutě z badyánu, kardamomu, fenyklových semínek a skořice spojují, je neuvěřitelný a nejlepší na tom? Můžete přizpůsobit; doporučujeme přidat jakékoli koření, které si přejete, abyste si polévku připravili podle sebe.

Mísa domácího Pho

Nejlepší kosti pro výrobu Pho

Tu děláme alespoň jednou za měsíc a vždy dbáme na to, aby zbyl vývar na zamražení na další den. I když to zabere trochu času, většina z toho je ruce pryč, takže pojďme k úžasnému pho doma, ano?

Bez skvělých hovězích kostí výbornou polévku neuděláte. Takže hledejte kloubní kosti a kosti nohou, které obsahují dřeň. Kupujeme hovězí kolena na místním asijském trhu a považujeme je za docela levné.

Nahrazením tohoto domácího hovězího vývaru z obchodu to prostě neškrtne. Víme, že náš proces trvá déle než u jiných, ale věřte mi, tento domácí pho vývar má mnohem více chuti. Nebudete litovat.

Mohlo by se vám také líbit tato grilovaná kuřecí křidélka inspirovaná Pho!

Nejlepší je předvařit a opláchnout kosti

Když kosti dusíte, uvolňují „nečistoty“ nebo nečistoty. Pokud se toho nezbavíte, zůstanete u kalného vývaru. Špatný. Máme rádi, aby naše polévka byla co nejprůhlednější a nejčistší, takže přidáme krok navíc.

Přidejte kosti do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte několik minut a poté nalijte vodu a kosti do cedníku.

Vylijte vodu a poté opláchněte kosti, abyste se zbavili všech nečistot. Také se ujistěte, že jste nádobu opláchli – na dně a stranách nádoby bude špína.

Char The Cibule and Ginger

Chcete-li vytvořit výraznou a hlubokou chuť skvělého Pho, vložte pod brojler cibuli a velký kousek zázvoru. Grilujte, dokud dobře nezhoustne. To vám dá vynikající chuť a barvu.

Nezapomeňte na koření a opékejte je

I když vývar s kořením dusíme pár hodin, stejně rádi dáme všechno koření před přidáním do hrnce rychlý toust.

Domácí koření Pho

Chcete-li koření opéct, vhoďte je na suchou pánev na střední teplotu, zůstaňte blízko a pánví několikrát zatřeste, aby se opekly. Budete vědět, kdy jsou připravené, když je začnete cítit. Trvá to jen dvě až tři minuty.

Žlutý kamenný cukr

Nepoužívejte jen běžný bílý cukr ze spíže. Víme, že nákup žlutého kamenného cukru vypadá docela zvláštně, ale tady je řešení: použití starého cukru bohužel produkuje sladký, plochý vývar, zatímco kamenný cukr vše zakulacuje a spojuje. Navíc ten zbylý kamenný cukr budete potřebovat pro příští přípravu tohoto receptu!

Použijte rybí omáčku

Koupit nějaké. Pho polévku (ani jiné vietnamské recepty) bez něj opravdu neuděláte. Naše rybí omáčka je na dosah ruky od sporáku. Používáme ho ve všem a bez něj pho absolutně neuděláme.

Andrea Nguyen z Viet World Kitchen navrhuje, abyste při nákupu rybí omáčky hledali skleněné lahve, nikoli plastové, a nechte se vést cenou. Jděte na středně vysokou rybí omáčku (která vás vyjde na 4 až 5 dolarů).

Aktualizace: Nedávno jsme vyzkoušeli Red Boat Fish Sauce 40°N a dáváme jí přednost před ostatními, které jsme ochutnali. Máme rádi čistou rybí chuť, kterou má oproti jiným značkám.

Nejlepší nudle a koření

Čerstvé nudle si můžete koupit na asijských trzích, což je pěkná pochoutka, ale bezvadně fungují i ​​sušené rýžové nudle. I když použijete čerstvé nebo sušené, nikdy nudle nevařte ve vývaru.

Pokud to uděláte, vývar se zakalí. Uvařte je tedy v jiném hrnci (trvá to jen pár minut) a těsně před přidáním horkého vývaru přidejte uvařené nudle do mísy.

Co se týče koření, věnujeme se thajské bazalce (můžete ji nahradit běžnou bazalkou, pokud potřebujete), čerstvé mátě, křupavým fazolovým klíčkům, malinké rybí omáčce a asijské chilli omáčce.

Hoisin omáčka je také docela běžná, ale sami ji přidáváme zřídka – může převzít jemnou hlubokou chuť vývaru.

Jo, a i když to není „tajné“, ujistěte se, že máte v mrazáku nějaké místo na uskladnění extra vývaru pro nejlepší přípravu předem!

Další snadné recepty

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2010. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2010 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Domácí Pho

Jak si vyrobit nejlepší domácí Pho

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Udělat si vlastní báječnou misku vietnamského pho doma není těžké, stačí vám jednoduchý recept, pár tajemství a pěkný velký zásobní hrnec. Uvědomujeme si, že náš recept může vypadat skličující, ale je to docela jednoduché a čekání na vývar je hodně neaktivní (jen jsme byli extra únavní sdílet vše, co víme).

Připraví přibližně 3 1/2 až 4 litry vývaru (dost na 6 porcí)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Vývar

5 až 6 liber hovězích kolen nebo kostí nohou

6 litrů studené vody

2 střední cibule, nakrájené na čtvrtky

4palcový kousek čerstvého zázvoru, rozpůlený podélně

2 tyčinky skořice

1 lžíce semínek koriandru

1 lžíce semínek fenyklu

6 hvězdička anýzu

6 celých hřebíčků

1 černý kardamomový lusk (viz poznámka níže)

1 1/2 lžičky soli

1/4 šálku rybí omáčky

1-palcový kousek žlutého kamenného cukru (viz poznámka níže)

Shromáždění

1 libra malých (1/8 palce širokých) sušených nebo čerstvých nudlí „banh pho“ (viz poznámka)

1/2 libry syrového oka kulatého, svíčkového nebo tri-tip steaku, nakrájeného na tenké plátky přes zrno (viz poznámka)

1/4 šálku na tenké plátky nakrájené cibule (viz poznámka)

1/4 šálku nasekaných lístků koriandru

Pro stůl

Snítky čerstvé máty a/nebo asijská/thajská bazalka

Fazolové klíčky

Tence nakrájené červené chilli papričky (například thajský ptáček)

Limetkové klínky

Rybí omáčka

Omáčka hoisin

Pokyny

  • Udělejte vývar
  • Hovězí kosti přidejte do velkého hrnce, který pojme alespoň 10 litrů. Poté kosti zalijte studenou vodou. Umístěte hrnec na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Vařte 3 až 5 minut. Během této doby se nečistoty a pěna (nebo spodina) uvolní a vystoupají nahoru. Vypusťte kosti, vylijte vodu. Poté kosti opláchněte teplou vodou a vydrhněte nádobu, abyste odstranili všechny zbytky, které ulpěly na stranách. Přidejte kosti zpět do hrnce a zalijte 6 litry studené vody.

    Mezitím posuňte rošt trouby do vysoké polohy a poté otočte brojler na vysokou úroveň. Plech vyložte hliníkovou fólií. Na plech položte na čtvrtky nakrájenou cibuli a zázvor nakrájený na půlky a opékejte 10 až 15 minut, cibuli a zázvor občas otočte, aby ze všech stran opekly nebo zhnědly.

    Na suchou pánev přidejte tyčinky skořice, semínka koriandru, fenykl, badyán, hřebíček a lusk černého kardamomu. Umístěte na mírný oheň a vařte za občasného míchání, dokud nezavoní. Asi 5 minut. Vložte opečené koření do bavlněného mušelínového sáčku/bylinkového sáčku nebo utěrky a svažte řeznickým provázkem, aby se uzavřel.

    Hrnec s předvařenými kostmi a vodou přiveďte k varu a poté snižte na mírný plamen. Přidejte opečenou cibuli a zázvor a také sáček nebo sáček s opečeným kořením. Přidejte 1 1/2 polévkové lžíce soli, 1/4 šálku rybí omáčky a kamenný cukr. Pokračujte ve vaření vývaru, odkrytý, po dobu 3 hodin. Pokud se kdykoli objeví pěna nebo nečistota, odstraňte ji lžící.

    K odstranění kostí, cibule a zázvoru z vývaru použijte kleště nebo lžíci se širokými oky, poté vývar přeceďte přes jemné síto. Vývar bude mít nahoře vrstvu tuku. Existují dva způsoby, jak to odstranit. Za prvé, pokud si nyní plánujete vychutnat vývar, seberte tuk z horní části vývaru pomocí lžíce. Pokud vám nevadí čekat, můžete také nalít vývar do nádob a nechat přes noc v lednici. Jak se vývar ochladí, tuk ztuhne, takže jej lze velmi snadno odstranit.

    • Shromáždění
    • Na středním plameni přiveďte vývar k mírnému varu.

      Pokud používáte sušené nudle, přidejte nudle do misky, zalijte horkou vodou a namočte 15 až 20 minut, dokud nebudou měkké a neprůhledné. Pokud používáte čerstvé, přidejte do cedníku a poté opláchněte studenou vodou.

      Chcete-li vařit nudle, přiveďte k varu střední hrnec naplněný vodou. Vložte nudle do vroucí vody a vařte asi 10 sekund nebo dokud se nesrazí. Sceďte nudle a poté rozdělte mezi misky. (Každou misku rádi naplníme do 1/3 nudlemi).

      Plátky syrového masa rozložte do misek a zalijte horkým vývarem. Dokončete vývar s plátky cibule a koriandrem. Podávejte misky s talířem s volitelnými ozdobami uvedenými výše.

      Recept na vietnamskou polévku Pho, krok 3

Tipy Adama a Joanny

  • Černý kardamomový lusk: Kupodivu je černý kardamom členem rodiny zázvoru. Je poměrně silný – poskytuje kouřové aroma. Černý kardamom můžete koupit na asijských trzích, ale pokud máte potíže s jeho hledáním, můžete ho v receptu vynechat.
  • Yellow Rock Sugar: Tento cukr je také známý jako „hrudkový cukr“ a prodává se na asijských trzích. Hledejte to prodávané v krabici. S největší pravděpodobností budete muset kamenný cukr nalámat na menší kousky. K tomu můžete použít kladívko nebo váleček.
  • Nudle: Čerstvé nudle běžně najdete na asijských trzích. Pokud nemůžete, jednoduše použijte sušené nudle „banh pho“. Při vaření postupujte podle pokynů na obalu. U čerstvých nudlí budete nejspíš muset nudle na pár sekund ponořit do vroucí vody. Pro sušené budete muset nudle namočit do horké vody na 15 až 20 minut, nebo dokud nezměknou a nebudou neprůhledné. Konkrétní pokyny naleznete na obalu.
  • Syrové hovězí maso: Buď požádejte svého řezníka, aby maso nakrájel na tenké plátky, nebo pokud krájíte doma, vložte hovězí maso na 15 minut do mrazáku, aby trochu ztuhlo. Poté opatrně nakrájejte hovězí maso přes zrno na plátky o tloušťce 1/16 palce.
  • Cibule: Syrová cibule může být silná. Cibuli tedy nakrájejte na tenké plátky a poté je ponořte do vody. Nechte 15 až 20 minut, poté sceďte a opláchněte. To zmírní „syrovou“ chuť cibule.
  • Recept upravený a inspirovaný Andreou Nguyenovou z Viet World Kitchen a Jadenem Hair of Steamy Kitchen.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Nezahrnuli jsme žádné stolní koření (příklad: hoisin omáčka).

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 436 / Protein 23 g / Uhlohydrát 74 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 6 g / Celkový tuk 5 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 20 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post