Jahodový ledový salát s modrým sýrem vinaigrette

Jednoduchý recept na jahodový salát s ledovým salátem, rozdrobenou slaninou a domácí nivou vinaigrette. Skočte na ledový jahodový salát

Jahodový ledový salát s modrým sýrem vinaigrette

Vejděte dnes do většiny obchodů s potravinami a najdete pytle na pytlích se směsmi mesclun a jemnou dětskou zeleninou. I když se nám tato volba líbí, pravděpodobně nás najdete, jak odsouváme tašky stranou a saháme po hlavách ledovce nebo římského. Milujeme křupání.

Zapomeňte na klínek a udělejte si tento salát s jahodami a pikantním modrým sýrovým dresinkem

Ledový salát občas špatně klepe, ale v tomto salátu je perfektní. Je křupavá a vydatná – navíc odolá dalším lžícím vinaigrette z modrého sýra, kterými ji poléváme. (Jo, douse – takhle je to nejlepší).

Na zálivku si do jablečného octa rozmačkáme nivu — sýr se rozpadá tak akorát, že se tak nějak rozteče. To spolu s trochou česneku a olivového oleje dělá všechno opravdu působivé. Pokud jste spíše na krémové dresinky, použijte místo toho náš krémový dresing z modrého sýra.

Nejlepší Jahodový salát

Vzhledem k tomu, že dresink je tak dopředu, opravdu potřebujete křupavý ledovec a spoustu nakrájených jahod, abyste věci vychladili. Jo a přidáme slaninu. Není potřeba žádné vysvětlení, že?

Najdete nás k večeři na velkém talíři tohoto jahodového salátu, ale klidně byste z něj mohli udělat startér. Nebo si to připravte sami a přidejte nějaké doplňky – pečené krevety by byly nádherné.

Milujeme salát k večeři, máme tu pro vás další salát hodný večeře: Balsamico jahodový salát s kozím sýrem a kandovanými vlašskými ořechy

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červenci 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Jahodový ledový salát s modrým sýrem vinaigrette

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento jahodový salát se spoustou křupavosti z ledového salátu je ideální k večeři nebo se podává na začátku jídla. Přemýšlejte o přidání extra bílkovin, jako jsou grilované krevety nebo kuře. Vinaigrette je docela působivý – pokud nejste velkým fanouškem pikantních vinaigret, zkuste salát přelít tradičnějším krémovým dresinkem z modrého sýra.

Vyrobí 4 porce

Budete potřebovat

Salát

5 tlustě nakrájených plátků slaniny, opečených do křupava a poté rozdrobených

1 středně velký ledový salát, oříznutý a zbavený jádřinců, nakrájený na kolečka o tloušťce 1 palec (mělo by mít asi 4 až 5 koleček)

6 uncí jahod, loupaných a nakrájených na plátky (9 jahod)

1/4 střední červené cibule, nakrájené na tenké plátky

Vinaigrette

2 unce modrého sýra, rozdrobený (1/2 šálku)

1/2 lžičky velmi jemně nasekaného česneku (asi 1/2 středního stroužku)

Špetka cukru a další podle chuti

3 lžíce jablečného octa, bílého vinného octa nebo šampaňského octa

3 lžíce extra panenského olivového oleje

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Kolečka hlávkového salátu položte na talíře nebo naskládejte všechny plátky na větší talíř. Navrch dejte rozdrobenou slaninu, jahody a plátky cibule.

    Udělejte vinaigrette. Ve střední misce rozmačkejte vidličkou nivu, česnek a cukr do jablečného octa, dokud se niva nerozpustí v octu. Nemusíte mačkat úplně do hladka, je fajn, když vám zbydou malé kousky sýra.

    Přidejte olivový olej a šlehejte do krémova. Dochuťte kořením větším množstvím cukru, soli a/nebo pepře. Naskládaný salát pokapejte dresinkem. Pokud zbyde niva, neuškodí přidat navrch pár drobků navíc.

Tipy Adama a Joanny

  • Na slaninu opečeme. Máte-li, vložte kovový chladicí rošt do lemovaného plechu na pečení vyloženého hliníkovou fólií. Rozložte plátky slaniny na rošt. Pečte slaninu v troubě vyhřáté na 400 stupňů F po dobu 15 až 20 minut, dokud nebude křupavá. Pokud nemáte chladicí rošt, který se vejde do plechu, položte plátky slaniny přímo na plech. Více o pečení slaniny najdete zde.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 225 / Protein 8 g / Uhlohydrát 9 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 6 g / Celkový tuk 18 g / Nasycený tuk 5 g / Cholesterol 21 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post