Fresh tomato bruschetta

Jak si vyrobit naši oblíbenou domácí bruschettu s rajčaty a bazalkou. Navíc pět jednoduchých tipů, jak to udělat co nejlépe. Přejděte na recept na bruschetta z čerstvých rajčat

Bruschetta z čerstvých rajčat s bazalkou

Jak udělat nejlepší bruschettu

Máme rádi věci jednoduché – zdravé ingredience, čerstvé chutě a málo ingrediencí. Takže když najdeme něco, co máme rádi, děláme to často. Věděli jste, že většina lidí má pět až deset receptů, které během roku střídají? Nejsme jiní, proto Tento jednoduchý recept na bruschettu děláme neustále s rajčaty a čerstvou bazalkou — zejména v létě.

Rajčatová bruschetta

Recept je jednoduchý, ale to neznamená, že ho nemůžete udělat lepší. Zde je pět jednoduchých tipů, jak to udělat co nejlépe.

Pokud můžete, grilujte chleba. Nemusíte to dělat venku, i když je to skvělá možnost. Protože to děláme tak často, sáhneme po naší vnitřní grilovací pánvi. Krásně se s ním pracuje a vytváří kouř tak akorát, aby trochu ochutil i samotný chleba. Grilování chleba je méně o stopách grilování a více o kouřové chuti, kterou dosáhnete. Pokud nemůžete chléb grilovat, opečte ho.

Ve chvíli, kdy se chléb stáhne z grilu, rychle jej potřete oloupaným stroužkem česneku. Česnek se v teplém chlebu prakticky rozpustí. Nejen, že je to autentičtější způsob přípravy bruschetty, ale také chutná mnohem lépe, než kdybyste nasekali česnek a přidali ho k rajčatům. Množství, které na chléb natřete, je na vás – my ho udržujeme pěkně lehké.

Toustový chléb potřeme čerstvým stroužkem česneku

Použijte nejlepší rajčata, která najdete. Během léta jsme zaplaveni sladkými, baculatými rajčaty. V jiných měsících však možná budete muset hledat trochu víc. Když máme mimo léto náladu na rajčatovou bruschettu, máme jeden tip – hledejte rajčata Kumato, zjistili jsme, že jsou docela sladká a konzistentní po celý rok. Jsou tmavší, téměř hnědé a většinou se dodávají v igelitovém obalu. Můžete mít štěstí i na menší rajčata vyzrálá révou.

Použijte rajčata pokojové teploty. Je nezbytné, abyste rajčata, která k tomu plánujete použít, (nebo většinu věcí) nechladili. Po zchlazení rajčat se něco stane – stanou se méně chutnými a méně rajčatovými. Necháme je na pultě. Takto chutnají mnohem lépe.

Rajčata okořeníme. Než uděláme cokoliv jiného, ​​nakrájíme rajčata a dochutíme solí a pepřem. Nejen to, ale necháme je asi 10 minut v klidu. Když rajčata sedí, stávají se extra chutnými. Uvolňují také část šťávy – to je ideální, když později doplňujeme chleba. Děláme to také pro náš snadný rajčatový salát.

Přidejte olivový olej, sůl a pepř na nakrájená čerstvá rajčata

Mimochodem, 10 minut je ideální doba na grilování chleba. Skóre pro multi-tasking. Poté k rajčatům přidejte olivový olej a pokud máte po ruce, tak i čerstvou bazalku. (Petrželka nebo dokonce pažitka by se také hodila).

Na každý krajíc chleba nandejte lžící rajčata ujistěte se, že lžící nalijete trochu zbylé rajčatové šťávy, která vytekla, když jste rajčata kořenili – ta látka je zlatá. Užívat si!

Více lehkých a snadných receptů

  • Čerstvý a snadný krémový okurkový salát vyrobený z řeckého jogurtu, octa, čerstvého citronu, česneku a kopru.
  • Použijte čerstvá nebo konzervovaná rajčata k výrobě naší domácí marinara omáčky. Uchovávejte jej až týden v chladničce a až 6 měsíců v mrazáku.
  • S rajčaty, bazalkou, parmazánem a spoustou česneku se tyto jednoduché těstoviny orzo staly jedním z našich oblíbených jednoduchých receptů!
  • Jak udělat nejlepší salát Caprese s rajčaty, mozzarellou a bazalkou.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Bruschetta z čerstvých rajčat

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento jednoduchý recept na bruschettu s rajčaty a čerstvou bazalkou je nejlepší, když použijete čerstvá rajčata pokojové teploty. Je také důležité vyhradit si trochu času, aby rajčata seděla se solí. Když rajčata sedí, stávají se extra chutnými. Uvolňují také část šťávy, což je ideální pro pozdější nanášení na chleba.

Připraví 3 porce, každá 2 bruschetta

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 libry zralých rajčat, při pokojové teplotě (3 až 4 střední)

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

2 lžíce extra panenského olivového oleje

6 lístků bazalky, nakrájených na tenké plátky

Šest 1/2-palcových tlustých plátků italského nebo francouzského chleba

2 stroužky česneku, oloupané a ponechané vcelku

Pokyny

    Rajčata rozpůlte, poté odstraňte a vyhoďte většinu semínek. Rajčata nakrájejte na 1/4palcové kousky a poté přidejte do střední mísy se štědrou špetkou soli, malou špetkou černého pepře, jednou lžící olivového oleje a bazalkou. Promícháme a necháme 10 minut uležet.

    Mezitím rozpalte grilovací pánev na střední teplotu nebo připravte venkovní gril na střední teplotu. Plátky chleba pokapejte zbylou lžící oleje a grilujte 2 až 3 minuty z každé strany, dokud se neprohřeje a neobjeví se stopy po grilování.

    Ještě teplý potřete jednu stranu chleba česnekem – stačí dva až tři tahy na krajíc chleba.

    Rajčata ještě jednou promíchejte; ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí nebo pepřem. Na každý krajíc chleba naneste velké množství. Rajčata pokapejte trochou šťávy, která zbyla na dně misky a vychutnejte si.

Tipy Adama a Joanny

  • Konzervovaná rajčata: Pokud nemáte přístup ke sladkým, zralým rajčatům, použijte vysoce kvalitní konzervovaná celá rajčata. Šťávu si rezervujte pro jiný recept a na bruschettu nakrájejte celá rajčata. Milujeme rajčata San Marzano a také jsme byli velmi spokojeni s konzervovanými rajčaty Muir Glen.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 2 bruschetta / Kalorie 169 / Protein 4 g / Uhlohydrát 18 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 3 g / Celkový tuk 10 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post