Fresh and Easy Shrimp Ceviche

Jak si vyrobit čerstvé, zdravé a chutné krevetové ceviche doma! Tento krevetový ceviche se vyrábí z limetek, citronu, červené cibule, okurky, chilli papriček, koriandru a avokáda. Miluji ji podávanou jako předkrm nebo k lehkému jídlu. Přejděte na recept na krevety Ceviche

Jak vyrobit čerstvé, zdravé a chutné krevetové ceviche!  Tento krevetový ceviche se vyrábí z limetek, citronu, červené cibule, okurky, chilli papriček, koriandru a avokáda.

Jak vyrobit krevety Ceviche

Ceviche je jídlo oblíbené v celé Latinské Americe, které se připravuje ze syrových mořských plodů „vařených“ v citrusových šťávách. Čerstvé ulovené mořské plody jsou nezbytné pro nejlepší chuť ceviche. Je to důležité i kvůli bezpečnosti potravin.

Jak vyrobit čerstvé, zdravé a chutné krevetové ceviche!  Tento krevetový ceviche se vyrábí z limetek, citronu, červené cibule, okurky, chilli papriček, koriandru a avokáda.  Miluji ji podávanou jako předkrm nebo k lehkému jídlu.

Krevety Ceviche a bezpečnost potravin

Kyselé citrusové šťávy „uvaří“ proteiny v krevetách, ale nemusí zabít všechny bakterie. To je důvod, proč je získávání mořských plodů, které používáte pro ceviche, tak důležité. Když máme přístup k čerstvým uloveným krevetám, uděláme ceviche tradičním způsobem a uvaříme krevety přímo v citrusové šťávě (jak to udělat, jsem sdílel v receptu níže).

Bohužel najít čerstvé ulovené krevety není vždy možné, takže recept přizpůsobíme a krevety nejprve opatrně povaříme ve velmi horké vodě, než je marinujeme v citrusové šťávě. To uvaří krevety a zabije všechny bakterie, které by mohly na krevetách přetrvávat.

Uvědomuji si, že to není nejtradičnější způsob výroby ceviche s krevetami, ale je to bezpečnější a spolehlivá možnost, když nemáte čerstvé ulovené krevety. Aby také ne, stále chutná neuvěřitelně 🙂

(Pokud chcete, můžete použít předvařené krevety, ale náš způsob pošírování krevet zabere jen několik minut a zajistí dokonale uvařené a ochucené krevety.)

Můžete udělat dokonalé, lahodné krevety Ceviche ve třech snadných krocích

Krevetové ceviche je šťastné jídlo. Čerstvé, jasné chutě a lehké krevety z něj dělají jedno z mých oblíbených jídel za teplého počasí. Je také velmi snadné vyrobit. Sledujete pouze tři kroky:

Krok 1, Jemně (a rychle) krevety povařte v osolené vodě (pokud máte velmi čerstvé krevety, tento krok není nutný).

Krok 2, Krevety nakrájejte na 1/2palcové kousky a promíchejte s limetkovou šťávou, citronovou šťávou, červenou cibulí, okurkou, mletými chilli papričkami a koriandrem. Dejte na 30 minut do lednice.

Jak vyrobit krevety Ceviche, marinujte krevety s citrusovými šťávami v chladničce po dobu 30 minut před podáváním.
Zde naliji celý šálek citrusové šťávy do misky s pošírovanými krevetami, okurkou, červenou cibulí, mletými chilli papričkami a koriandrem.

Krok 3, Podávejte s nakrájeným avokádem zamíchaným do ceviche.

Jak vyrobit krevety Ceviche, přidejte avokádo těsně před podáváním.
Tady je ceviche po 30 minutách. Miluji vmíchání nakrájeného avokáda těsně před podáváním.

Rychlý tip: Někdy může být syrová cibule v pokrmech, jako je tento ceviche s krevetami, příliš silná. Abychom se s tím vypořádali, rádi cibuli před přidáním „odpálíme“. Jednoduše nasekejte cibuli a poté ji zalijte vodou. Zhruba po 30 sekundách cibuli sceďte a přidejte ke zbývajícím ingrediencím na ceviche. Cibule bude stále syrová, ale „syrové teplo“ se zmírní. Tento tip hojně používáme v naší kuchyni.

Často kladené otázky

Jak dlouho předem mohu udělat ceviche?

Krevetové ceviche si opravdu nejlépe vychutnáte v den, kdy je uděláte. Jak krevety sedí v citrusových šťávách, pokračují v vaření. Testovali jsme jednu várku, která zůstala v lednici přes den, a zatímco krevety chutnaly skvěle, textura byla o něco tužší ve srovnání s předchozím dnem. Také jsme si všimli, že šťávy v misce získaly hořkou chuť, kterou jsme přisoudili koriandru. Abych byl upřímný, ceviche bych snědl i druhý den (zvláště pokud by zbylo z předchozího dne), ale dávám přednost čerstvému.

Mohu udělat tento ceviche se syrovými krevetami?

Jak jsem stručně zmínil výše, při výrobě krevetového ceviche dáváme přednost tomu, abychom krevety jemně (a rychle) povařili ve velmi horké vodě, než je přidáme k ostatním surovinám na ceviche. To uvaří krevety a zabije všechny bakterie, které by mohly na krevetách přetrvávat. Děláme to proto, že některé krevety nalezené ve Spojených státech byly vypěstovány na farmách v zámoří a odeslány sem, což vzbuzuje trochu větší obavy v oddělení bezpečnosti potravin. Tady ve státě Washington máme příležitostně přístup k čerstvým uloveným krevetám, a když to uděláme, s radostí bych je udělal ceviche syrové. K výrobě krevetového ceviche můžete použít syrové krevety, ale doporučuji to udělat pouze tehdy, pokud jste si jisti, že krevety, které používáte, jsou co nejčerstvější.

Chcete-li připravit náš recept se syrovými krevetami, nakrájejte krevety na malé kousky (ne větší než 1/2 palce). Pokryjte krevety citrusovou šťávou – použijte dostatek šťávy, aby krevety zakryly a nechte je volně plavat (to může vyžadovat trochu více šťávy, než požaduje náš recept). Pokud není dostatek šťávy, krevety se vaří nerovnoměrně. Nechte v lednici 30 minut nebo dokud krevety nejsou „uvařené“.

Mohu udělat tento recept na ceviche s rybou?

Ingredience na ceviche z krevet a klasického rybího ceviche jsou podobné, ale postup se mírně liší. Chcete-li tento recept připravit se syrovými rybami místo krevet, budete muset ryby zalít citrusovou šťávou, zakrýt a nechat v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo dokud ryba po rozbití nebude vypadat syrově). Nejlepší ryby k použití pro ceviche jsou čerstvě ulovené mořské bílé ryby, jako je platýs, okouni a snapper. Pracujeme na klasickém receptu na rybí ceviche a podělíme se o něj, až se nám to podaří!

Jak vyrobit čerstvé, zdravé a chutné krevetové ceviche!  Tento krevetový ceviche se vyrábí z limetek, citronu, červené cibule, okurky, chilli papriček, koriandru a avokáda.  Miluji ji podávanou jako předkrm nebo k lehkému jídlu.

Jaký je nejlepší způsob, jak podávat ceviche?

Nejběžnějším způsobem podávání ceviche je jako salsa spolu s jitrocelovými lupínky nebo tortillami. Můžete také podávat s rýží, na tostadas (křupavá smažená nebo opečená tortilla), s nakrájenými a opečenými sladkými bramborami nebo na salátech.

Tento krevetový ceviche je ideální pro podávání jako lehký předkrm (vaši přátelé vás budou milovat), ale my si ho s Adamem užíváme poměrně často jako lehké a zdravé jídlo.

Další snadné recepty na krevety

Čerstvé a snadné krevety Ceviche

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento krevetový ceviche se vyrábí s limetkami, citronem, červenou cibulí, okurkou, chilli papričkami, koriandrem a avokádem pro čerstvý, zdravý a lahodný recept na krevetové ceviche. Podívejte se na naše video výše a uvidíte, jak to zvládneme. Ceviche se nejlépe podává v den přípravy, poté krevety ztvrdnou a koriandr začne chutnat hořce.

Připraví 6 porcí jako lehký předkrm

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 libra velkých nebo extra velkých krevet, oloupaných a zbavených

3/4 šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy, 6 až 7 limetek

1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy, 1 až 2 citrony

1/4 střední červené cibule, jemně nasekané

1 šálek na kostičky nakrájené okurky

2 chilli papričky jako serrano nebo jalapeño, zbavené semínek a nasekané

2 lžíce nasekaného koriandru

1 střední avokádo, nakrájené na kostičky

Pokyny

    Naplňte hrnec 2 litry (8 šálků) vody a přidejte 2 lžíce soli. To vytváří pytláckou tekutinu a pomáhá kořenit krevety.

    Přiveďte vodu k varu, přidejte krevety a poté hrnec ihned stáhněte z ohně. Nechte krevety v pošírovací tekutině, dokud nejsou uvařené, 2 až 3 minuty. Když jsou krevety uvařené, poznáte, když jsou pevné a neprůhledné.

    Všimněte si, že pokud máte čerstvé ulovené krevety, můžete krok pytláctví přeskočit, podívejte se na naše tipy v poznámkách níže a v článku výše.

    Krevety vyjměte z pošírovací tekutiny a rozložte je na prkénko, aby vychladly. Když jsou krevety dostatečně vychladlé, aby se daly zvládnout, odstraňte ocasy (pokud nějaké jsou) a nakrájejte je na kousky velikosti sousta.

    Volitelné: Chcete-li zmírnit syrovou chuť cibule, zbavte ji plamene přidáním nakrájené cibule do malé misky a zalijte vodou. Nechte stranou asi 30 sekund a poté sceďte.

    Přidejte okurku, cibuli, mleté ​​chilli papričky a koriandr a nakrájené krevety do nereaktivní misky (skelné, nerezové a keramické misky jsou perfektní).

    Přelijte citrusovou šťávou a špetkou soli. Dobře promíchejte a poté krevety co nejvíce zatlačte dolů do tekutiny. Zakryjte a dejte do chladničky alespoň na 30 minut až 4 hodiny.

    Těsně před podáváním vmícháme avokádo. Ochutnejte, a pokud máte pocit, že je to nutné, dochuťte solí.

Tipy Adama a Joanny

  • Použití syrových krevet: Pokud máte přístup k velmi svěží krevety, můžete vynechat krok pytlování a nechat citrusové šťávy krevety „uvařit“. Chcete-li připravit náš recept se syrovými krevetami, nakrájejte krevety na malé kousky (ne větší než 1/2 palce). Pokryjte krevety citrusovou šťávou – použijte dostatek šťávy, aby krevety zakryly a nechte je volně plavat (to může vyžadovat trochu více šťávy, než požaduje náš recept). Pokud není dostatek šťávy, krevety se vaří nerovnoměrně. Nechte v lednici 30 minut nebo dokud krevety nejsou „uvařené“.
  • Pro pikantnější ceviche nechte část nebo všechna semínka paprik. Nebo přidejte pár kapek vaší oblíbené pálivé omáčky.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 121 / Celkový tuk 4g / Nasycený tuk 0,6 g / Cholesterol 121,6 mg / Sodík 287,8 mg / Uhlohydrát 7,3 g / Vláknina 2g / Celkem cukrů 1,9 g / Protein 16,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post