Extra snadné ovesné sušenky

Díky rozpuštěnému máslu vyžadují tyto jednoduché ovesné sušenky jen velmi málo času na přípravu a úžasnou chuť. Zabalte tyto sušenky se svým oblíbeným druhem sušeného ovoce, ořechů a dokonce i čokolády. Udělejte tyto sušenky tak, jak jsou napsány, nebo se řiďte našimi návrhy, jak je udělat vegansky. Obě verze jsou chutné! Přejděte na recept na extra snadné ovesné sušenky nebo si přečtěte naše tipy na jejich výrobu.

Extra snadné ovesné sušenky

Rozpuštěné máslo usnadňuje ovesné sušenky!

Jeden z našich oblíbených receptů na ovesné sušenky jsme již na blogu sdíleli. Jsou měkké a žvýkací uprostřed a opravdu je milujeme. Díky tomu zaberou trochu více času na přípravu a o něco více nádobí na mytí než tyto extra snadné sušenky. Namísto volání po másle pokojové teploty, které je třeba rozmíchat do cukru, v těchto jednodušších sušenkách používáme k výrobě těsta na sušenky rozpuštěné máslo. Není potřeba žádné krémování ani mixéry!

Mimochodem, pokud byste místo másla raději použili rozpuštěný kokosový olej, směle do toho! Kokosový olej je v těchto sušenkách krásný. Níže v receptu jsme uvedli naše tipy.

Extra snadné ovesné sušenky – veganská alternativa v ceně!

Jak vytvořit soubory cookie

S tímto jednoduchým receptem na ovesné sušenky, budete mít méně nádobí na čištění, není potřeba čas na změkčení másla, zchlazení těsta na sušenky je volitelné a těsto lze na sušenky zmrazit jiný den. To by mohly být nejlepší ovesné sušenky všech dob!

  1. V jedné míse smíchejte suché ingredience (mouku, jedlou sodu, skořici, kardamom a sůl).
  2. V druhé míse ušlehejte cukry, vejce a žloutek, vanilkový extrakt a rozpuštěné (nebo zhnědlé) máslo. (Níže mluvím o možnosti zhnědnutého másla.)
  3. Smíchejte obě směsi a poté přidejte oves, sušené ovoce a ořechy.
Příprava těsta na ovesné sušenky

Sušenky můžete péct rovnou a velké, jak chcete. Na extra velké sušenky použijte 3 až 4 lžíce těsta a na menší sušenky použijte asi 1 1/2 lžíce těsta na sušenky. V receptu níže jsem uvedl doporučené doby pečení.

Vyzkoušejte opékání másla pro extra chuť

Pokud máte 5 minut navíc, zkuste před přidáním těsta na sušenky osmahnout máslo. Vzhledem k tomu, že recept již vyžaduje rozpuštěné máslo, máte možnost máslo osmahnout, což sušenkám dodá oříškovou bohatou chuť. To je volitelné a sušenky jsou fantastické, když jsou vyrobeny s obyčejným rozpuštěným máslem, ale je to něco, o čem musíte přemýšlet.

Když mám 5 minut navíc, jdu na zhnědlé máslo. Díky tomu jsou sušenky ještě lepší!

Extra snadné ovesné sušenky – veganská alternativa v ceně!

Zbyly vám ovesné vločky? Vyzkoušejte náš každodenní recept na ovesné vločky.

Proměňte je ve veganské ovesné sušenky

Další věc, kterou na tomto jednoduchém receptu miluji, je to, že je snadno přizpůsobitelný, aby byl veganský a rostlinný! Veganské sušenky se tolik neroztečou, ale chutnají báječně a uprostřed mají žvýkací texturu. Zde je návod, jak přizpůsobit recept:

  • Máslo požadované v receptu nahraďte rozpuštěným veganským máslem nebo kokosovým olejem. Při použití kokosového oleje se vám bude těsto zdát trochu mastné, nebojte, sušenky se upečou v pohodě.
  • Nahraďte lněné vejce celé vejce + žloutek požadovaný v receptu. Použijte 1 1/2 lžíce lněného semínka rozšlehaného se 4 1/2 lžícemi vody. Směs nechte 5 až 10 minut uležet a poté ji použijte místo vajec v našem receptu.

Make Ahead a zmrazení cookies

Těsto na sušenky vydrží v lednici až 3 dny. Ráda je nejprve nabírám do kuliček z těsta, díky čemuž je pečení rychlé a snadné! I když jsou tyto sušenky úžasné hned upečené, jednou z výhod přípravy tohoto těsta předem je, že zchlazení těsta na sušenky udělá upečené sušenky ještě žvýkavější, hustší a chutnější.

Těsto na sušenky můžete také zmrazit.

  1. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Na plech vydlabejte kopečky těsta. Hromádky sušenek můžete nacpat k sobě, jen je nedovolte, aby se dotýkaly.
  3. Zmrazte do ztuhnutí.
  4. Přendejte zmrzlé těsto do vzduchotěsné nádoby nebo plastového sáčku. Uchovávejte v mrazáku až 3 měsíce.

Když jste připraveni péct jedno nebo více sušenek, pečte zmrazené sušenky bez rozmrazování. Přidá 3 až 5 minut doby pečení navíc.

Další naše oblíbené recepty na sušenky

Extra snadné ovesné sušenky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

S tímto snadným receptem na sušenky z ovesných vloček budete muset uklízet méně nádobí, není potřeba čas na změkčení másla, zchlazení těsta na sušenky je volitelné a těsto lze na sušenky zmrazit jiný den. To by mohly být nejlepší ovesné sušenky všech dob! Pokud máte při přípravě těchto sušenek navíc pět minut, zkuste máslo před přidáním do těsta na sušenky osmahnout. Zhnědlé máslo dodává sušenkám oříškovou bohatost. (Zde je náš návod na zhnědnutí másla a níže uvádíme pokyny.)

Udělá 18 sušenek

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 šálek (125 gramů) univerzální mouky

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky jemné mořské soli

3/4 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého kardamomu, volitelně

10 lžic (140 gramů) nesoleného másla

1/2 šálku (100 gramů) baleného světle hnědého cukru

1/4 šálku (50 gramů) krystalového cukru

1 velké vejce

1 velký vaječný žloutek

2 lžičky vanilkového extraktu

1 ½ šálku (150 gramů) staromódního rolovaného ovsa

1/2 šálku (70 gramů) rozinek nebo sušeného ovoce

1/2 šálku (60 gramů) nasekaných ořechů, volitelně

Pokyny

  • Připravte si máslo
  • Pro tento recept na sušenky můžete použít běžné rozpuštěné máslo nebo zhnědlé máslo.

    Pro běžné rozpuštěné máslo rozpusťte máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku a poté vychlaďte. Až vychladne na dotek, použijte rozpuštěné máslo v receptu níže.

    Na zhnědlé máslo (naše oblíbené) rozpusťte máslo na světlé pánvi na středním ohni. Občas pánví zakružte, abyste se ujistili, že se máslo rovnoměrně rozpouští. Při rozpouštění začne máslo pěnit a barva se změní ze světle žluté na zlatou a nakonec na hnědou. To trvá jen minutu nebo dvě.

    Když opečené máslo voní oříškově a máslo je světle zlatavé, přendejte opečené máslo do žáruvzdorné misky, aby vychladlo. Když je na dotek vychladlé, použijte opečené máslo v receptu níže.

    • Připravte si těsto na sušenky
    • Ve střední míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a kardamom. Dát stranou.

      Ve velké míse ušlehejte cukry, celé vejce, žloutek, vanilku a rozpuštěné máslo nebo zhnědlé máslo.

      Přepněte na velkou gumovou stěrku a poté přidejte směs mouky na 3 díly a jemně míchejte, dokud nezmizí. Vmíchejte oves, sušené ovoce a ořechy.

      • Péct sušenky
      • Zahřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita (160 °C) a vyložte plech pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou.

        Z těsta na sušenky udělejte kuličky (asi 1 1/2 lžíce těsta) a položte na plechy. Nechte mezi sušenkami 2 palce, aby se mohly rozležet. (U větších sušenek použijte 3 až 4 polévkové lžíce těsta a rozmístěte je o 3 palce.) Jemně zatlačte vršky sušenek dolů, aby se v troubě rozležely rovnoměrněji.

        Sušenky pečte po jednom plechu a během vaření jednou otočte, po dobu 9 až 15 minut. Sušenky by měly být po okrajích světle zlatohnědé, ale uprostřed by měly vypadat téměř mokré. Sušenky nechte 5 minut vychladnout na plechu a poté přendejte na mřížku, aby úplně vychladly.

        Upečené sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny při pokojové teplotě nebo až týden v chladničce.

Tipy Adama a Joanny

  • Browning Butter: Zde najdete kompletní návod, který vám pomůže.
  • Náhrada kokosového oleje: Milujeme kokosový olej v těchto sušenkách. Pro lehkou kokosovou příchuť použijte nerafinovaný kokosový olej. Na sušenky bez kokosové příchuti použijte rafinovaný kokosový olej. Po promíchání těsta odstavte na 20 minut, aby měl oves čas na absorbování oleje.
  • Veganské ovesné sušenky: Použijte veganské máslo nebo kokosový olej jako náhradu za máslo a lněná vejce jako náhradu za vejce. Přesné částky najdete v článku výše.
  • Bezlepkové ovesné sušenky: Vaše oblíbená bezlepková univerzální moučná směs by měla v těchto sušenkách dobře fungovat.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka / Kalorie 184 / Celkový tuk 9,1 g / Nasycený tuk 4,5 g / Cholesterol 37,9 mg / Sodík 107,3 ​​mg / Uhlohydrát 22,9 g / Vláknina 1,3 g / Celkem cukrů 11,6 g / Protein 2,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post