Extra snadné burgery s černými fazolemi

Tyto extra snadné burgery z černých fazolí chutnají úžasně a jsou připraveny k jídlu asi za 20 minut! Tyto fazolové hamburgery jsou bez mléčných výrobků, vajec a lepku, nevyžadují žádné složité kroky, jsou ideální pro přípravu dopředu a udělají ve vašem životě radost těm, kdo jedí maso i nejedící maso! Přejděte na extra snadný recept na burgery z černých fazolí

Snadné burgery z černých fazolí

Jak vyrobit naše oblíbené burgery s černými fazolemi

Na blogu máme mnoho vegetariánských receptů, ale tyhle burgery z černých fazolí jsou možná moje oblíbené. Tyto vegetariánské hamburgery jsme již sdíleli s černými fazolemi, ale vyžadují více praktického času, než bych si přál na rušnou noc. Takže si ty burgery šetřím, až budu mít víc času, a nechám si tenhle recept na burger z černých fazolí po ruce na všední dny. Tyto hamburgery jsou veganské a rychle připravené!

Snadné burgery z černých fazolí

Přehled receptů na burgery z černých fazolí

Líbí se mi, že tyto fazolové hamburgery vyžadují jen pár jednoduchých ingrediencí. Například k jejich výrobě nepotřebujete vejce, což znamená, že všechny potřebné suroviny většinou pocházejí ze spíže a ne z lednice.

Tyto hamburgery začínají vlašskými ořechy, staromódními ovesnými vločkami a černými fazolemi – fazole lze konzervovat nebo vařit od začátku (zde je náš recept na vaření černých fazolí). U bezlepkových hamburgerů se ujistěte, že používáte bezlepkový oves.

Použili jsme nápad přidat vlašské ořechy z našeho oblíbeného receptu na vegetariánské burgery. Vlašské ořechy dodávají vegetariánským burgerovým placičkám krásnou masitost a texturu. Vyzkoušejte kešu, slunečnicová semínka, piniové oříšky, blanšírované mandle nebo pekanové ořechy, pokud nemáte rádi vlašské ořechy nebo je nejíte. U burgerů bez ořechů je vynechejte.

Pro větší chuť přidáme bohatost a umami s česnekem, jarní cibulkou, kořením, tamari (nebo sójovou omáčkou), octem z červeného vína a malým kouskem javorového sirupu. Trocha pravého javorového sirupu dodává burgerům nádhernou rovnováhu. Při přidávání javorového sirupu jsem zpočátku váhala, ale po ochutnání burgerů jsem přesvědčená.

Veganské a bezlepkové burgery s černými fazolemi rozřízněte, abyste viděli střed

Výroba burgerů

Tyto burgery z černých fazolí můžete připravit dvěma způsoby: v misce ručně nebo v kuchyňském robotu.

  • Ručně: Burgery jsou trochu rustikálnější, ale stále drží pohromadě a chutnají úžasně, když jsou vyrobeny ručně. Česnek a zelenou cibulku nasekáme, oves necháme vcelku a fazole rozmačkáme vidličkou. Dokud fazole dostatečně rozmačkáte, budou burgery držet pohromadě docela dobře.
  • S kuchyňským robotem: Kuchyňský robot tyto hamburgery rychle zpracuje. Ve srovnání s ruční výrobou je struktura burgerů konzistentnější, což pomáhá zabránit tomu, aby se rozpadly při vaření nebo konzumaci.

V naší kuchyni používáme oba způsoby. Upřednostňuji texturu burgerů, když se připravují v kuchyňském robotu (jako v našem videu), ale když se mi nechce stroj vytahovat, s radostí udělám tyto burgery z černých fazolí ručně.

Pro nejpevnější hamburgery, které se nerozpadnou, doporučujeme metodu kuchyňského robota. Pokud vám však ze stran vypadávají fazole nebo dvě, udělejte je ručně.

Musím fazole vysušit?

V našem receptu na veggie burgery vám říkáme, že pro nejlepší burger byste měli fazole sušit v troubě po dobu 15 až 20 minut, než je smícháte se zbytkem burgerových ingrediencí. I když to platí při přípravě tohoto receptu, nemáme pocit, že tento recept potřebuje tento krok.

Udělal jsem ty samé hamburgery s fazolemi, které byly nejprve pečené v troubě, aby měly šanci vyschnout. Po vysušení, rozmixování a vytvarování placiček a následném uvaření se bohužel ukázaly příliš suché. Vzhledem k tomu, že tento recept vyžaduje velmi málo tekutiny (často se nachází v dalších přísadách, jako je barbecue omáčka, kečup a vejce), nemusíme se bát, že fazole vysušíme.

Další bezmasý recept na vyzkoušení: Oba milujeme tyto veganské karbanátky vyrobené z čočky, hub a cibule. Milujeme je!

Vaření Black Bean Burgers

Tyto burgery z černých fazolí můžete vařit různými způsoby. Zde jsou naše tipy:

Vařte je na pánvi: Toto je můj oblíbený způsob, protože vaření hamburgerů na pánvi s trochou oleje dodává placičkám pěkný křupavý vzhled. Rád udržuji teplotu na středně nízké teplotě a karbanátky nechávám vařit pomalu a obracím, jakmile je první strana dozlatova hnědá a trochu křupavá.

Pečeme je v troubě: Pečení burgerů je ideální pro vaření větší várky. Placičky pokapejte olivovým olejem a pečte na plechu v troubě vyhřáté na 350 °F, dokud se nezahřejí a nebudou zvenku trochu křupavé. Líbí se mi obracet po 10 minutách, aby byly obě strany trochu křupavé.

Grilujte je: Tyto burgery z černých fazolí můžete grilovat! Na čistých roštech by měly dobře držet, ale abych byl upřímný, raději je vařím na grilu bezpečné pánvi, jako na litinové pánvi.

Extra snadné burgery s černými fazolemi

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Milujeme tento recept na burger z černých fazolí. Burgery chutnají úžasně a spojí se během několika minut! Jsou bez mléčných výrobků, vajec a lepku a udělají ve vašem životě radost těm, kdo jedí maso i nejedící maso. Můžete je vyrobit ručně nebo pomocí kuchyňského robotu. Obě metody fungují dobře, ale pro co nejkonzistentnější texturu použijte kuchyňský robot.

Vyrobí 2 velké (7 uncí) nebo 4 malé (3,5 unce) hamburgery

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 (15 uncí) plechovka černých fazolí, scezené a propláchnuté nebo použijte 1 1/2 šálku vařených černých fazolí

2 střední stroužky česneku

2 jarní cibulky, konce oříznuté a nahrubo nakrájené

1/4 šálku (30 gramů) vlašských ořechů

1/2 šálku (50 gramů) staromódního rolovaného ovsa

1/2 lžičky chilli prášek

1/2 lžičky uzené papriky

1 lžíce světlé sojové omáčky nebo tamari

1 lžíce červeného vinného octa

1 lžička javorového sirupu

1 lžíce oleje na vaření

Pokyny

  • Připravte burgery pomocí kuchyňského robota
  • Přidejte česnek do misky kuchyňského robotu a rozdrťte, dokud nebude jemně nasekaný.

    Přidejte jarní cibulku a poté ji nasekejte na drobno. Oškrábejte boky a poté přidejte oves, vlašské ořechy, chilli prášek, uzenou papriku, tamari, červený vinný ocet a javorový sirup. Zpracujte na jemnou texturu, která vypadá jako strouhanka.

    Odměřte 1/2 šálku černých fazolí a dejte je stranou. Přidejte zbývající černé fazole do kuchyňského robotu. Pulzujte, dokud nebude téměř hladký – viz naše video pro referenci.

    Směs seškrábněte do misky a vmíchejte odloženou 1/2 šálku fazolí.

    Směs odstavte na 5 minut, aby oves absorboval přebytečnou vlhkost ze směsi.

    • Alternativní způsob: Připravte hamburgery ručně
    • Česnek a jarní cibulku nasekejte a poté najemno nasekejte vlašské ořechy.

      Na dně široké mísy rozmačkejte vidličkou černé fazole.

      Vmíchejte oves, nasekané vlašské ořechy, česnek, jarní cibulku, koření, tamari, ocet a javorový sirup. Pokud směs nedrží pohromadě, fazole více rozmačkejte.

      Směs odstavte na 5 minut, aby oves absorboval přebytečnou vlhkost ze směsi.

      • Vařit hamburgery
      • Když jste připraveni na výrobu hamburgerů, rozdělte směs na dvě stejné části pro karbanátky o objemu 7 uncí nebo čtyři stejné části pro karbanátky o objemu 3,5 unce.

        Z každé části vytvarujte kulatou placičku, kterou pevně vytvarujte a směs přitlačte k sobě, aby se nerozpadla.

        Rozpalte pánev na středně nízkou teplotu, přidejte olej a placičky položte do jedné vrstvy. (Na vaření čtyř burgerů použijeme asi jednu lžíci oleje).

        Vařte, dokud se neprohřeje, nezpevní a nezhnědne, 4 až 6 minut z každé strany. Pokud nějaké kousky při překlápění spadnou ze stran, zatlačte je zpět do stran placičky. Při překlápění hamburgerů buďte opatrní, aby zůstaly pohromadě.

        Chcete-li placičky upéct, pokapejte nebo postříkejte olivovým olejem a poté pečte na plechu v troubě vyhřáté na 350 stupňů Fahrenheita 10 minut z každé strany (nebo dokud se nezahřeje). U venkovního grilu doporučujeme umístit litinovou pánev nebo gril na mírný oheň, aby se burgery uvařily.

Tipy Adama a Joanny

  • Make-ahead: Směs na burger z černých fazolí dejte do lednice až na 24 hodin. Nebo připravte placičky, uvařte je a zmrazte zabalené ve fólii až na 3 měsíce. Chcete-li ohřát zmrazené vařené hamburgery, pečte v troubě o teplotě 350 stupňů F, dokud se nezahřeje, 15 až 20 minut. Nebo znovu zahřejte na pánvi na středně nízkou teplotu, dokud se nezahřeje, 5 až 10 minut na každé straně. Placičky nedoporučujeme ohřívat v mikrovlnné troubě (zapařují se a jsou poddajné).
  • Vlašské ořechy dodávají burgerům krásnou masitost a texturu. Mohou být nahrazeny jinými ořechy nebo slunečnicovými semínky. Můžete je také vynechat.
  • Přidejte více umami s houbovým práškem (1–2 lžičky) – lze jej zakoupit online nebo vyrobit doma. Podívejte se na tento recept na koření, abyste viděli, jak to děláme.
  • Níže uvedená výživová fakta jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 malá burgerová placička (3,5 unce) / Kalorie 180 / Celkový tuk 5,1 g / Nasycený tuk 0,7 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 243,8 mg / Uhlohydrát 25,3 g / Vláknina 8 g / Celkem cukrů 1,8 g / Protein 8,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na černé fazole

Snadná polévka z černých fazolí
Naše oblíbená polévka z černých fazolí
Salát z černých fazolí a quinoy
Salát z černých fazolí a quinoy
Jak vařit černé fazole od nuly
Jak vařit černé fazole od nuly
Krémové kokosové černé fazole
Krémové kokosové černé fazole

Post a Comment

Previous Post Next Post