Extra snadná skořicová jablka

Extra snadná skořicová jablka připravená na varné desce asi za 15 minut! Vychutnejte si tato máslová jablka se skořicí na zmrzlině jako dezert, na lžíci na palačinky a vafle k snídani nebo jako lahodně sladkou přílohu. Přejděte na Recept na skořicová jablka

Pánev skořicová jablka

Proč milujeme tato skořicová jablka

Vzhledem k tomu, že jablka restujeme na sporáku, jde tento recept rychle dohromady. Jablka chutnají jako váš oblíbený jablečný koláč a tato jablka vydrží v lednici několik dní. Můžete je nechat jednoduché a použít mletou skořici nebo se řídit našimi radami a přimíchat pár dalších pečicích koření. Trocha muškátového oříšku a kardamomu výrazně přispívá k výrobě těchto nejchutnějších skořicových jablek, které jsme vyrobili. Už jsem tě přesvědčil?

Výroba skořicových jablek v pánvi se skořicí a dalším pečícím kořením.

Když už jsme u skořice a jablek, možná se budete chtít podívat na další naše jablečné recepty:

Dusená skořicová jablka připravená k jídlu

Často kladené otázky

Musím oloupat jablka?

Loupání těchto skořicových jablek je zcela na vás. Rád nechávám slupku neporušenou, ale u měkčích vařených jablek zvažte odstranění slupky. Pokud to plánujete podávat mladším dětem, možná zjistíte, že peeling je nejlepší (moje batole preferuje tyto loupané).

Jaká jablka bych měl použít?

V tomto receptu můžete použít jakoukoli odrůdu jablek. Mám rád, když má dušená jablka trochu textury, takže sáhnu po pevnějších odrůdách jako Honeycrisp, Fuji a Granny Smith. Pro měkčí jablka, která se více rozplývají v ústech, vyzkoušejte Golden Delicious.

Jak dlouho vydrží skořicová jablka?

Skladujte tato skořicová jablka na varné desce ve vzduchotěsné nádobě v v lednici až 5 dní. Můžete také zmrazit je na několik měsíců.

Jak podáváte jablka?

Tyto jsou chutné samy o sobě. Milujeme je také s následujícím:

Extra snadná skořicová jablka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Extra snadná skořicová jablka připravená na varné desce asi za 15 minut! Vychutnejte si tato máslová jablka se skořicí na zmrzlině jako dezert, lžící na palačinkách a vaflích k snídani nebo jako lahodně sladkou přílohu.

Připraví 4 šálky

Budete potřebovat

1 ¾ libry jablek, 5 až 6 malých

1 lžička citronové šťávy nebo jablečného octa

2 lžíce vody, plus další podle potřeby

2 lžíce másla nebo veganského másla

1 ½ lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého kardamomu, volitelně

1/8 lžičky čerstvého strouhaného muškátového oříšku, volitelné

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1/2 polévkové lžíce až 1 polévková lžíce javorového sirupu, volitelně

Pokyny

    Vyberte, zda chcete jablka oloupat nebo ne. Preferujeme naše jablka se slupkou. Pro měkčí skořicová jablka je však oloupejte.

    Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na kousky o velikosti 3/4 palce až 1 palce. Na plátky nakrájejte jablka na plátky silné 1/4 palce.

    Vhoďte jablka, citronovou šťávu (nebo ocet) a dvě lžíce vody do široké pánve na středně vysokou teplotu. Zakryjte pánev poklicí (nebo je zakryjte hliníkovou fólií). Vařte přikryté 3 až 4 minuty.

    Odkryjte jablka a vmíchejte máslo, skořici, volitelné koření (kardamom a muškátový oříšek) a vanilkový extrakt.

    Vařte za stálého míchání, dokud se máslo nerozpustí a jablka nezměknou podle vašich představ, ještě 3 až 5 minut. Pro šťavnatější jablka rozmíchejte o 2 až 3 polévkové lžíce více vody. Vodu dusíme, dokud nezhoustne a obalí jablka. Ochutnejte a poté dolaďte javorovým sirupem.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku / Kalorie 80 / Celkový tuk 3,1 g / Nasycený tuk 1,8 g / Cholesterol 7,6 mg / Sodík 1,5 mg / Uhlohydrát 14,2 g / Vláknina 2,7 g / Celkem cukrů 10,4 g / Protein 0,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post