Extra snadná kokosová rýže

Kokosová rýže se vyrábí stejně snadno jako obyčejná rýže. Stačí, když polovinu vody vyměníme za plnotučné kokosové mléko. Podívejte se na všechny naše tipy a rady níže. Přejděte na Recept na kokosovou rýži

Mísa kokosové rýže

Jak vyrobit kokosovou rýži

Pro náš oblíbený recept na kokosovou rýži budete potřebovat dlouhozrnná jasmínová rýžekokosové mléko, voda, sůl a jedna jarní cibulka (volitelně).

Dlouhozrnná jasmínová rýže přináší v tomto receptu nejlepší výsledky. Tento recept na kokosovou rýži jsme vyzkoušeli s jinými druhy rýže, ale zjistili jsme, že nejlepší je dlouhozrnná jasmínová rýže. Je voňavý a vaří se tak, aby byl lehký a nadýchaný. Použití dlouhozrnné rýže nám také ušetří trochu času, protože ji před vařením nemusíme oplachovat.

Vím, že to mohl být šok – nemusíme rýži před vařením vždy propláchnout? My samozřejmě většinou děláme, ale v tomto receptu, pokud použijete dlouhozrnnou jasmínovou rýži, nemusíte. Ve skutečnosti jsme po otestování propláchnuté a nepropláchnuté rýže v receptu zjistili, že nepropláchnutá rýže chutná spíše jako kokos.

Miska nadýchané kokosové rýže

Výroba kokosové rýže se neliší od běžné rýže. Nejprve vše smíchejte v hrnci, přiveďte k varu, snižte plamen na mírný plamen a poté přikryjte a vařte 15 minut. Po 15 minutách vypněte oheň a nechte hrnec 10 až 15 minut v klidu, aby se rýže mohla zapařit a absorbovat přebytečnou tekutinu.

Více: Také by se vám mohla líbit naše limetková rýže s koriandrem.

Tipy na skladování a zmrazování

  • Uvařenou kokosovou rýži skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až tří dnů.
  • Uvařenou kokosovou rýži zmrazte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až jednoho měsíce.
Mísa kokosové rýže s jarní cibulkou navrchu

Co podávat s kokosovou rýží

Tato kokosová rýže je ideální pro téměř každé jídlo, které byste podávali s obyčejnou rýží. Je perfektní v rýžových miskách, s kari, thajskými pokrmy, smaženými hranolky a jako příloha ke kuřecímu masu a rybám. Vyzkoušejte jedno z těchto jídel:

Extra snadná kokosová rýže

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Kokosová rýže se vyrábí stejně snadno jako obyčejná rýže a chutná fantasticky! Stačí, když polovinu vody vyměníme za plnotučné kokosové mléko. Tato kokosová rýže je ideální pro téměř každé jídlo, které byste podávali s obyčejnou rýží. Je perfektní v rýžových miskách, s kari, thajskými pokrmy, smaženými hranolky a jako příloha ke kuřecímu masu a rybám.

*V tomto receptu nejlépe funguje dlouhozrnná jasmínová rýže. Krátkozrnná rýže bývá lepkavější.

Slouží 4

Budete potřebovat

1 šálek dlouhé zrno Jasmínová bílá rýže

3/4 šálku dobře promíchané plnotučné kokosové mléko

3/4 šálku vody

1/4 lžičky jemné mořské soli

1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky, volitelně nahraďte nasekanou pažitkou

Pokyny

    Rýži (rýži neproplachujeme), kokosové mléko, vodu a sůl dejte do hrnce se středně silným dnem na středně vysokou teplotu.

    Přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Jednou promíchejte, snižte teplotu, přikryjte kastrol poklicí a vařte 15 minut.

    Nezvedejte víko. Vypněte oheň a nechte rýži 10 minut v páře.

    Odstraňte víko a načechrajte rýži vidličkou. Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou.

    Uvařenou kokosovou rýži skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až tří dnů. Zmrazte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až jednoho měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Při použití dlouhozrnné jasmínové rýže rýži neproplachujeme. Tento recept jsme vyrobili s propláchnutou a nepropláchnutou rýží a zjistili jsme, že výsledky jsou podobné. Když už, tak neopláchnutá rýže chutnala spíš jako kokos. Pokud máte střednězrnnou nebo krátkozrnnou rýži, měli byste zvážit její propláchnutí, než budete postupovat podle našeho receptu.
  • Zatímco preferujeme kokosovou rýži bez cukru, mnoho autentických receptů vyžaduje přidání 1 až 2 lžiček cukru. Klidně to přidejte v prvním kroku.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 3/4 šálku / Kalorie 253 / Celkový tuk 9,4 g / Nasycený tuk 8,1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 155,2 mg / Uhlohydrát 38,3 g / Vláknina 0,6 g / Celkem cukrů 0,1 g / Protein 4,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post