Easy Ultra Creamy Mac and Cheese

Každý potřebuje v zadní kapse recept na domácí maku a sýr a tento je náš. Je jednoduchý na přípravu, chutná fantasticky a jsou z něj super krémové makarony a sýr. Přejděte na Easy Ultra Creamy Mac and Cheese Recept

Podívejte se na video

Video receptu na snadný krémový Mac a sýr

Jak vyrobit nejsmetanovější makarony a sýr

Jen se díváš šest ingrediencí (plus sůl a pepř). To lze vyrobit i za méně než 30 minut (možná méně!). miluji to můžete si to ponechat jako rychlý mac se sýrem na varné desce nebo ho zasunout do trouby, aby byl bublinkový a zhnědlý. Miluju to oběma způsoby.

Budeme tomu říkat naše základní mak a sýr – ne proto, že by to nebylo neuvěřitelně chutné, ale protože je to perfektní základ pro další varianty. Podívejte se níže na několik návrhů.

Příprava nejlepší omáčky Mac and Cheese s čedarem, smetanovým sýrem a mlékem

K výrobě našich go-to makaronů a sýrů budete potřebovat následující:

  • Těstoviny: Tvar a velikost jsou čistě na vás. Hledejte těstoviny, které udrží krémovou omáčku. Loketní makarony a skořápky jsou skvělé možnosti.
  • Máslo a mouka: Je to kombinace másla a mouky, která omáčku zahustí. My k tomu rádi používáme nesolené máslo a při výrobě omáčky pak dosolíme podle chuti. To znamená, že solené máslo bude fungovat, pokud je to vše, co máte.
  • Čedar: Kdykoli děláme makarony a sýr, sáhneme po ostrém bílém sýru čedar. Je voňavý a krásně se roztírá. Další návrhy sýrů najdete v našich poznámkách níže. Ať už použijete jakýkoli sýr, nejlépe si ho nastrouháte sami. Vím, že je to čas navíc, ale ručně nastrouhaný sýr se v omáčce mnohem snadněji rozpouští.
  • Tavený sýr: Mak a sýr by byly vynikající s přidaným sýrem čedar, ale aby to bylo ultra krémové, vmícháme trochu smetanového sýra. Dodává krásnou hedvábnou texturu, a protože má trochu lesklou chuť, trochu rozjasní chuť.
  • Sůl a pepř: Nikdo nechce nekořeněnou sýrovou omáčku! Před podáváním omáčku ochutnejte. Pokud nepraskne, přidejte do hrnce ještě trochu soli.
Servírování Mac a sýr na sporáku

Variace makaronů a sýrů

Tento recept lze snadno přizpůsobit dalším variacím. Zde jsou některé z našich oblíbených:

Pečený Mac a sýr: Jakmile se těstoviny a sýrová omáčka spojí, přidejte je do zapékací mísy a zapečte s trochou sýra a strouhankou posypanou navrchu. Před chvílí jsme sdíleli tyto pečené makarony a sýr.

Česnekový mak a sýr: V tomto receptu je výborný čerstvý česnek a pečený česnek. Přidejte buď do másla těsně před přidáním mouky. Na čerstvé bych použil 2 až 3 hřebíčky. U pečeného česneku můžete zvýšit na 6 stroužků nebo více. Podívejte se na náš recept na přípravu pečeného česneku.

Easy Ultra Creamy Mac and Cheese

Použijte různé druhy sýrů: Cheddar není jediný sýr, který lze použít. Vyzkoušejte snadné tavení Gruyere, Fontina nebo Monterey Jack. Pro větší chuť se hodí trocha parmazánu nebo sýra pecorino a pro dospělejší pokrm vyzkoušejte modrý sýr!

Kořeněné makarony a sýr: Hořčice (dijonský nebo hořčičný prášek), muškátový oříšek a špetka kajenského pepře jsou klasickými doplňky sýrové omáčky. Chutná je i uzená paprika.

Brokolicový Mac a sýr: Dětský oblíbenec! Před podáváním do hrnce vmíchejte opečenou nebo dušenou brokolici. Takto děláme pečenou brokolici.

Lehčí Mac a sýr: Vyměníte-li polovinu sýrové omáčky za pyré z květáku, snížíte kalorie a stále chutná neuvěřitelně.

Další snadné recepty

Easy Ultra Creamy Mac and Cheese

Easy Ultra Creamy Mac and Cheese

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Toto je náš rychlý a snadný recept na domácí makarony a sýr. Vyrábí se na varné desce a nevyžaduje žádné pečení. To neznamená, že by se to nedalo upéct. Jak na to jsme se podělili v receptu níže. Díky máslu, mouce a mléku je omáčka jako sametová a super krémová. Do omáčky přidáme celou libru sýru čedar (čím ostřejší, tím lepší) a také trochu smetanového sýra. Smetanový sýr je volitelný, ale dodává pikantnost a ještě větší krémovost.

Vyrobí 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 libra sušených těstovin, jako jsou makarony, skořápky nebo penne

5 lžic (70 gramů) nesoleného másla

5 lžic (45 gramů) univerzální mouky

5 šálků (1180 ml) mléka, preferováno ohřáté, plnotučné nebo se sníženým obsahem 2 % tuku

1 libra bílého sýra čedar, nastrouhaného

4 unce smetanového sýra, volitelné

1/2 lžičky jemné mořské soli, plus více podle chuti

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Pokyny

    Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou, přidejte těstoviny a poté postupujte podle pokynů na obalu, ale vařte o 1 minutu méně, než vyžaduje obal. Vypusťte.

    Mezitím si připravte smetanovou sýrovou omáčku. Máslo rozpustíme ve velkém hrnci s vysokými stěnami nebo v holandské troubě na středním plameni. Na rozpuštěné máslo přisypte mouku a šlehejte máslo s moukou dohromady a kolem pánve, dokud nebudou vonět opečené a nebudou vypadat světle hnědé; 2 až 3 minuty.

    Za stálého šlehání přiléváme teplé mléko. Pokračujte ve vaření za stálého šlehání, dokud se omáčka nezačne vařit a houstnout. (Omáčka zhoustne až po dosažení varu.)

    Snižte teplotu a poté vmíchejte čedar a smetanové sýry, sůl a černý pepř. Když je omáčka hladká a sametová, vmíchejte uvařené těstoviny. Pokud se vám omáčka zdá mokrá/řídká, nebojte se, těstoviny při chlazení absorbují trochu vlhkosti navíc. Vypněte teplo a poté přikryjte pokličkou. Nechte 5 minut, ještě jednou promíchejte a poté podávejte.

    • Pečený Mac a sýr
    • Po přidání těstovin do sýrové omáčky nalijte lžící do velké zapékací mísy, nasypte strouhanku (volitelně) a navrch ještě strouhaný sýr. Pečte odkryté v troubě vyhřáté na 375 stupňů Fahrenheita, dokud nebublá a nezhnědne; 25 až 30 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Skladování: Uchovávejte přikryté v chladničce až 3 dny. Chcete-li zmrazit, přeneste do nádoby bezpečné pro mrazení a zmrazte až na 2 měsíce. Pečte zakryté v troubě vyhřáté na 350 stupňů F asi hodinu. Nebo přes noc rozmrazte a znovu zahřejte na sporáku (pokud se vám zdá suché, přidejte lžíci nebo dvě mléka navíc).
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 receptu / Kalorie 571 / Celkový tuk 31,9 g / Nasycený tuk 18,2 g / Cholesterol 89,6 mg / Sodík 564,7 mg / Uhlohydrát 48,7 g / Vláknina 2g / Celkem cukrů 2,3 g / Protein 21,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post