Easy Brownie do mikrovlnné trouby v hrnku

Když máme chuť na něco čokoládového, ale nemáme trpělivost péct, tento recept na sušenky v hrnku je to, co se obracíme. Během pěti minut jste v nebi čokoládových sušenek. Jeden hrnek obvykle stačí na to, abychom se podělili my dva – zvláště když ho naplníme velkou lžící zmrzliny nebo šlehačky. Skočte na recept na Brownie v hrnku

Recept na brownie v hrnku

Rychlá oprava čokoládového brownie: Jak vyrobit brownie v hrnku

Na internetu je spousta mug cakes, mug brownies a mug cookies, takže hádám, že nejsme jediní, kdo potřebuje čas od času rychlou opravu. Tento recept na čokoládové brownie v hrnku je náš oblíbený. Je to snadné, rychlé a i když se nevyrovná našemu absolutně oblíbenému receptu na brownies, uhasí naše chutě na čokoládu.

Brownie v hrnku

Výroba hrnkového brownie trvá pouhých 5 minut. V samotném hrnku můžete smíchat všechno, ale zjistili jsme, že když budete dělat všechno v oddělených miskách, bude to méně nepořádek, pokud jde o strany hrnku. Je to však na vás!

Začneme prosíváním mouky a kakaa dohromady – můžete je rozšlehat, ale opravdu je nejlepší prosít. Kakaový prášek má často hromadu hrudek a prosévání je rozbije.

V jiné míse smícháme rozpuštěný kokosový olej, hnědý cukr, kávu a trochu vanilkového extraktu. Milujeme příchuť kokosového oleje, kterou do brownie přidává, ale stejně snadno můžete použít máslo nebo jiný olej. Ať už použijete cokoliv, nechejte si světlou chuť.

Káva a čokoláda spolu tak krásně spolupracují – zdá se, že káva dělá čokoládu čokoládovější. Pokud žádné po ruce nemáte, použijte jednoduše vodu nebo mléko (mléčné nebo nemléčné).

Líbí se nám, jak je recept všestranný, opravdu si ho můžete změnit podle svého. Pokud nemáte neslazený kakaový prášek, můžete zkusit směs horké čokolády. Jen mějte na paměti, možná budete muset trochu snížit cukr.

Kroky ukazující, jak udělat sušenku v hrnku.  (1) Prosévání přísad, smíchání s mokrými přísadami a následné nalití do hrnku na kávu.

Vše šleháme, dokud se nevytvoří těsto, které opatrně nalijeme do hrnku. Snažte se, aby těsto nekapalo po stěnách hrnku – v mikrovlnné troubě se převaří a po dokončení se věci obtížně čistí.

Pokud kapete, stačí je před mikrovlnnou troubou očistit.

Brownie (bez pokoukání) dáme do mikrovlnky na 1 minutu a 30 sekund. Zjistili jsme, že už jen sušenky sušenky. Možná zjistíte, že budete muset trochu upravit načasování, protože všechny mikrovlnky a hrnky budou trochu jiné.

Jak servírovat brownie z mikrovlnné trouby

Můžete ihned podávat a jíst přímo z hrnku (jen pozor, zpočátku je opravdu hodně pálivý). Nebo otočte dnem vzhůru a položte na talíř. Brownie si nejlépe vychutnáte teplé a je naprosto úžasné, když je doplněné trochou soli a zmrzliny!

Single servírované brownie vyrobené v mikrovlnné troubě

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červnu 2015. Od zveřejnění tohoto v roce 2015 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Easy Brownie do mikrovlnné trouby v hrnku

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Podle tohoto receptu vznikne docela velkorysé brownie. S Adamem si jeden často rozdělíme a vychutnáme si ho s velkým kopečkem zmrzliny navrchu. Milujeme přidanou chuť kokosového oleje v našem brownie, ale určitě můžete použít i něco jiného. Vyzkoušejte lehce ochucený, ovocný olivový olej, hroznový olej nebo jiný neutrální ochucený olej. Poslouží i rozpuštěné máslo. Pokud použijeme kokosový olej nebo máslo, rozpustíme je během 10 sekund v mikrovlnné troubě – a skutečně použijeme hrnek, který plánujeme použít na sušenky. Jakmile se rozpustí, nechte ho 30 sekund vychladnout, než ho smícháte s vejcem.

1 velkorysý hrnek brownie

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného a ne horkého (funguje také rozpuštěné máslo, lehce ochucený olivový olej nebo neutrální olej jako z hroznových semínek)

1/4 šálku univerzální mouky

2 lžíce neslazeného kakaového prášku

1/4 šálku hnědého cukru

1 1/2 polévkové lžíce kávy, pokojové teploty (voda nebo mléko – mléčné nebo nemléčné)

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 velké vejce (vynechejte pro extra šťavnaté brownie, viz poznámky níže)

Sůl, volitelná

Pokyny

    Mouku a kakaový prášek prosejeme přes mísu.

    V jiné míse ušlehejte rozpuštěný kokosový olej, hnědý cukr, kávu, vejce, vanilku a velmi malou špetku soli, dokud se nespojí, a poté vlijte do mísy s prosátou moukou a kakaovým práškem. Šlehejte, dokud se nespojí, a poté opatrně nalijte do hrnku.

    Očistěte všechny kapky kolem okrajů hrnku a poté je vložte do mikrovlnné trouby po dobu 1 minuty a 30 sekund až 1 minuty a 45 sekund. Podávejte s posypem soli navrchu, chcete-li. Doplňte svou oblíbenou polevou na sušenky – zmrzlina je vždy dobrá volba.

Tipy Adama a Joanny

  • Hrníček Brownie bez vajec: Opravdu si užíváme strukturu, kterou vejce poskytuje, ale pokud hledáte šmrncovní, tekutější sušenku nebo nejíte vejce, můžete ji z receptu vyloučit. Místo vejce zvyšte množství tekutiny na 4 polévkové lžíce (může to být káva, voda nebo mléko).
  • Hnědý cukr vs. granulovaný cukr: V našem receptu na sušenky používáme hnědý cukr, protože sušenky jsou vlhčí. Granulovaný cukr bude stále fungovat dobře, ve skutečnosti brownie pravděpodobně v hrnku ještě trochu nakyne.
  • Jaký hrnek použít? Speciální nebo glazované hrnky nejsou vaší nejlepší volbou, pokud jde o tento recept. Použijte obyčejný šálek na kávu vhodný do mikrovlnné trouby, který pojme alespoň 12 uncí. Také jsme si všimli, že čím tenčí a vyšší je hrnek, tím lépe brownie kyne (jako naše fotografie). Ale nebojte se, i když vaše brownie nevykyne nad okraj šálku, mělo by chutnat skvěle!
  • Poznámka k naší mikrovlnné troubě: Naše mikrovlnná trouba je 1000W mikrovlnná trouba. Pokud máte výkonnější mikrovlnnou troubu, možná budete chtít zvážit zkrácení doby vaření nebo nastavení výkonu.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce: 1 hrnek brownie / Kalorie 582 / Protein 12 g / Uhlohydrát 66 g / Vláknina 4 g / Celkem cukrů 36 g / Celkový tuk 34 g / Nasycený tuk 26 g / Cholesterol 186 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post