Dušené mušle s vývarem z bílého vína

Jak vařit mušle! V tomto jednoduchém receptu na dušené mušle vaříme mušle ve chutném vývaru vyrobeném z bílého vína, česneku a šalotky. Je to snadné, rychlé a chutné. Přejděte na recept na dušené mušle

Podívejte se na video

Video recept na dušené mušle

Náš oblíbený způsob vaření mušlí

Je tak snadné vyrobit si mušle v páře doma. Šalotka, česnek a bílé víno tvoří dokonalý vývar. Když se mušle zapaří, vývar se zachytí uvnitř skořápek. Je to boží, navíc zbylý vývar je fantastický na nasáknutí pořádným bochníkem chleba.

Dušené mušle se šalotkou, česnekem, petrželkou a vývarem z bílého vína

Další naše oblíbené recepty z mořských plodů: Tohoto pečeného lososa děláme s citronem a koprem pořád a milujeme tyhle česnekové krevety!

Jak vařit mušle dokonale, pokaždé

Tento recept na dušené mušle moc milujeme a děláme ho často. Mušle jsou levné a seznam ingrediencí je krátký.

Pokud jste ještě nikdy doma nedělali mušle v páře, zde jsou naše nejlepší tipy na jejich výrobu.

Kupte si mušle z důvěryhodného pultu s mořskými plody. Pěkná věc na mušlích je cena. Dokonce i v labužnickém nebo drahém obchodě budete platit pouze asi 5 až 6 dolarů za libru.

Pamatujte, že když je koupíte, mušle jsou živé. Jakmile se tedy vrátíte z obchodu domů, sundejte je z ledu, rozbalte je a uložte do lednice přikryté vlhkým hadříkem. Mokrý hadřík zabraňuje jejich vysychání. Další tipy na skladování mušlí naleznete v často kladených otázkách níže.

Podívejte se skrz mušle. Pokud najdete nějaké prasklé nebo odštípnuté mušle, vyhoďte je. Pokud jsou některé otevřené, rychle na ně ťukněte na pult a sledujte, zda se znovu zavřou. Pokud se nezavřou, zlikvidujte je.

Odstraňte vousy. Většina mušlí bude mít vousy, což jsou jen vlákna, která vystupují z lastury. Nejlepší je toto odstranit. Chcete-li ji odstranit, držte mušle v jedné ruce pomocí suchého ručníku. Poté druhou rukou vytáhněte vousy ven a pryč od mušle. Někdy to může být trochu složité odstranit, ale nakonec to vyjde.

Vyčistěte je. Použijte pevný štětec k odstranění přebytečného písku a lichého barnacle. Očištěné mušle opláchněte pod studenou vodou a poté pokračujte v vaření.

Před podáváním dvakrát zkontrolujte. Pokud se některá z dušených mušlí po napaření neotevřela, vyhoďte je.

Často kladené otázky

Jak dlouho můžete uchovávat mušle v lednici? Při správném skladování (viz níže) vydrží živé mušle v lednici dva až tři dny (někdy i déle). Snažíme se však omezit čas na minimum a slávky uvařit do jednoho až dvou dnů.

Jak skladujete živé mušle? Neskladujte živé mušle ve vodě. Když se vrátíte domů z obchodu, vyjměte je z ledu a vzduchotěsných sáčků – síťované sáčky jsou v pořádku. Slávky skladujte v cedníku umístěném nad velkou mísou. Přikryjte cedník vlhkými utěrkami. Slávky kontrolujte každý den (nebo častěji, pokud je to možné. Nenechávejte mušle sedět ve vodě a utěrku udržujte vlhkou, aby nevyschly.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Mušle dušené ve vývaru z bílého vína

Dušené mušle s vývarem z bílého vína

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Šalotka, česnek a bílé víno tvoří perfektní vývar pro dušené mušle. Mušle podávejte ve velké misce s chlebem na boku, abyste mohli nasáknout všechen ten lahodný vývar. Tipy na skladování živých mušlí a jejich čištění najdete v článku výše.

Připraví 2 velkorysé porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 libry mušlí, očištěné

1 lžíce másla

2 malé šalotky nakrájené na tenké plátky

2 stroužky česneku, jemně nasekané

1 šálek (236 ml) kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku, viz náš snadný recept na kuřecí vývar

1/2 šálku (118 ml) suchého bílého vína

Postříkejte silnou smetanou

1/4 šálku nahrubo nasekané čerstvé petrželky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Klínky citronu, k podávání

1 bageta, ohřátá k podávání

Pokyny

    Ve velkém hrnci s pokličkou na středním plameni rozpusťte máslo. Když máslo začne bublat, vmíchejte šalotku a česnek. Vařte do změknutí, asi 5 minut.

    Přidejte kuřecí vývar, bílé víno a mušle a pak je pořádně promíchejte. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte, dokud se všechny mušle neotevřely; 6 až 10 minut. Pokud se některé mušle neotevřou, vyhoďte je.

    Hrnec stáhněte z plotny, poté vmíchejte smetanu a petrželku. Ochutnejte vývar a dochuťte solí, pepřem nebo smetanou.

    Podávejte ve velkých miskách s měsíčky citronu a velkým množstvím ohřátého chleba, aby se vývar namočil.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak vyčistit mušle: Podívejte se skrz mušle. Pokud najdete nějaké prasklé, odštípnuté nebo otevřené mušle, vyhoďte je. Většina mušlí bude mít „vousy“, což jsou pouze vlákna, která vystupují z lastury. Nejlepší je toto odstranit. Chcete-li ji odstranit, držte mušle v jedné ruce pomocí suchého ručníku. Poté druhou rukou vytáhněte vousy ven a pryč od mušle. Někdy to může být trochu složité odstranit, ale nakonec to vyjde. Nakonec použijte pevný kartáč k odstranění přebytečného písku a lichého barnacle. Očištěné mušle opláchněte pod studenou vodou a poté pokračujte v vaření.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Chleba jsme do výpočtů nezahrnuli.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 510 / Protein 48 g / Uhlohydrát 28 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 6 g / Celkový tuk 17 g / Nasycený tuk 7 g / Cholesterol 133 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post