Dušené mořské plody s bílým vínem, česnekem a fenyklem

Jak si vyrobit domácí guláš z mořských plodů pomocí našeho jednoduchého domácího rybího vývaru, ryb, mušlí, krevet a škeblí. Přejděte na Recept guláš z mořských plodů s bílým vínem, česnekem a fenyklem nebo čtěte dále a podívejte se na naše tipy na jeho přípravu.

Dušené mořské plody s bílým vínem, česnekem a fenyklem

Jak vyrobit parní mušle ve vývaru z bílého vínaTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak připravit dokonalé dušené mušle ve vývaru z bílého vína, česneku a šalotky. Přejděte na Recept na dušené mušle s bílým vínem.

Jak udělat guláš s rybami a korýši

Udělat si vlastní domácí rybí vývar může znít skličujícím způsobem, ale věřte mi, že je to docela snadné. Ve skutečnosti je to rychlejší a levnější než domácí kuřecí vývar. Je také mnohem chutnější než cokoli, co si můžete koupit v obchodě.

Jak vyrobit guláš z mořských plodů

Chcete-li udělat rybí vývar od nuly, budete potřebovat rybí kosti. Chcete-li je koupit, jděte do oddělení ryb a požádejte o nějaké. Kosti použité pro tento recept stojí asi 1,00 $ za libru.

Aromatika pro rybí zásoby

Kromě kostí přidáme slaninu, cibuli, mrkev, celer, hodně tymiánu, bobkové listy a kuličky pepře. Zásoba trvá od začátku do konce asi 45 minut a lze ji vyrobit předem.

Plody moře

Na dušení použijeme jako základ vývar, poté přidáme lehce orestovanou tresku, cibuli, fenykl, česnek a korýše. Vše se vaří velmi rychle. Těsně před podáváním povaříme v zelenině a vmícháme trochu smetany. Je to luxusní.

Recept na grilovaného mečouna s koriandrem a limetkouTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak vařit mečouna na grilu s koriandrem a limetkou. Skočte na recept na grilovaného mečouna s koriandrem a limetkou.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červnu 2010. Od zveřejnění tohoto v roce 2010 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Dušené mořské plody s bílým vínem, česnekem a fenyklem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Podle níže uvedeného receptu na domácí rybí vývar připravíte přibližně 10 šálků rybího vývaru. Na guláš budete potřebovat 4 až 5 šálků. Zásoba může být vyrobena předem a chlazena až 2 dny nebo zmrazena na několik měsíců.

Připravte 4 až 6 porcí

Budete potřebovat

Rybí zásoby

2 libry bílých rybích kostí

Mušle a ocasy z 1/2 libry krevet

2 plátky silné nakrájené slaniny

2 střední cibule, nakrájené

2 střední mrkve, nakrájené

2 žebra celer, nakrájená

2 prolisované stroužky česneku

3 až 4 snítky čerstvého tymiánu

2 bobkové listy

10 kuliček černého pepře

1 šálek suchého bílého vína

Dušené mořské plody

2 lžíce másla

1 střední cibule, nakrájená na plátky

1 cibule fenyklu, nakrájená na plátky

2 žebra celer, nakrájená na plátky

1 stroužek česneku, nasekaný

1 libra malých škeblí, očištěná

1 libra tresky nebo halibuta, nakrájená na 4 porce

1 libra mušlí, očištěné

1/2 libry velké krevety, vyloupané (skořápky lze použít na rybí vývar)

5 šálků rybího vývaru

1 libra zelené, jako je špenát, kapusta nebo mangold

1/4 šálku smetany

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Bageta, nakrájená a opečená k podávání

Klínky citronu k podávání

Pokyny

  • Udělejte rybí vývar
  • Ve velkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě opečte slaninu na středním plameni, dokud se tuk nerozpustí a slanina nebude křupavá. Slaninu přendejte na talíř, ale nechte tuk. (Slaninu použijte v jiném receptu nebo jako kuchařskou svačinu).

    Do tuku ze slaniny přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Vařte za častého míchání, dokud cibule nezačne měknout; 6 až 8 minut. Přidejte rybí kosti, skořápky a ocasy krevet, česnek, tymián, bobkový list, kuličky pepře, víno a 10 šálků vody.

    Přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni po dobu 30 minut, přičemž odstraňte veškerý špína, který stoupá nahoru. Sceďte a ihned použijte nebo chlaďte v těsně uzavřené nádobě až na 2 dny nebo v mrazáku na několik měsíců.

    • Udělejte guláš
    • V širokém hrnci nebo holandské troubě na středním plameni rozpustíme máslo. Přidejte cibuli, fenykl a celer. Přidejte špetku soli a za častého míchání vařte 6 až 8 minut, dokud nezměkne a nezměkne. Přidejte česnek a vařte 1 minutu a poté vmíchejte 5 šálků rybího vývaru.

      Vývar přiveďte k varu, poté přikryjte škeblemi a vařte 3 minuty.

      Mezitím ochutíme krevety a ryby solí a pepřem.

      Vmíchejte krevety a mušle. Uspořádejte ryby na guláš, přikryjte a vařte, dokud se měkkýši neotevřou a ryby a krevety nebudou pevné a neprůhledné, asi ještě 5 minut. Vmíchejte zeleninu a vařte do zvadnutí, asi 1 minutu.

      Hrnec sejmeme z plotny a vmícháme smetanu. Ochutnejte kořením a dochuťte ještě solí a pepřem. Podávejte rozdělené do misek s chlebem na namáčení a kolečky citronu na boku.

Tipy Adama a Joanny

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post