Dresink z medové hořčice (lepší než z obchodu)

Tento snadný domácí medově hořčičný dresink bez majonézy je lahodný a ideální k přidání se salátem nebo jako omáčka. Přejděte na recept na dresink s medovou hořčicí

Domácí dresink z medové hořčice

Jak vyrobit dresink z medové hořčice

Tento medový hořčičný dresink je neuvěřitelně jednoduchý na výrobu a pravděpodobně už máte ve své kuchyni vše, co k jeho výrobě potřebujete.

Více: Chcete-li krémovější medovou hořčičnou omáčku ideální k namáčení, přejděte k našemu receptu na medovou hořčičnou omáčku.

Tento dresink lepší než z obchodu používá skutečné zdravé ingredience, abyste se cítili dobře z toho, co jíte. Zde je to, co budete potřebovat:

  • Hořčice hraje významnou roli. K tomu používáme raději krémovou dijonskou hořčici, ale místo ní poslouží celozrnná nebo i běžná žlutá hořčice. Smícháme dijonskou a žlutou hořčici, abychom vytvořili krémovou medovou hořčičnou omáčku.
  • Miláček vyrovnává pikantnost hořčice. Rádi používáme místní surový med.
  • jablečný ocet snoubí se s hořčicí a medem a promění to v úžasný salátový dresink. Při nákupu jablečného octa hledáme láhve s „matkou“ stále v láhvi (jako Braggs), protože mají více chuti. Mohou zde fungovat i jiné druhy octů (např. bílý vinný ocet), ale pro jeho chuť dáváme přednost jablečnému octu.
  • Olivový olej dělá dresink hedvábným a luxusním. Dodává také chuť.
  • Čerstvá citronová šťáva je volitelná, ale vysoce doporučená. Díky tomu dresink praskne. Rád přidávám šťávu z jednoho nebo dvou koleček citronu.
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř jsou nutností.

Zjistíme, že tento dresink je dostatečně krémový a nepotřebuje žádné další přísady. Je úžasné, co se stane, když rozšleháte hořčici s olivovým olejem a octem.

Jen pár sekund šlehání promění zálivku v jedinou emulgovanou směs. Pro hustší nebo i krémovější dresink zašleháme trochou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Pro více domácích salátových dresinků se podívejte na náš oblíbený Caesar salátový dresink a tento krémový domácí dresink z modrého sýra.

Domácí dresink z medové hořčice

Jak dlouho vydrží dresink?

Zde je skvělá zpráva, tento snadný domácí dresing vydrží při skladování v lednici týdny. Milujeme ji uchovávat ve skleněné nádobě, abychom ji mohli protřepat, než ji přidáme do salátů nebo ji použijeme jako omáčku.

Nyní je v naší lednici sklenice, připravená k použití do našich oblíbených jídel. Zde je několik návrhů, jak používat tento snadný medový hořčičný dresink (nebo vinaigrette):

  • Vynechejte salátový dresink z obchodu a použijte ho na své oblíbené domácí saláty. Je neuvěřitelně lahodný se zeleninou, růžičkovou kapustou, zelím, mrkví, sladkou paprikou a brokolicí. Výborná je i do salátů s ovocem (jako jablka nebo hruška).
  • Dresinky na bázi majonézy nahraďte připravenými saláty, jako je zelný salát, nebo je použijte na kuřecí salát.
  • Medově hořčičný dresink přidejte do malé misky a použijte jej jako omáčku k čerstvé zelenině, restované zelenině (jako jsou tyto batátové hranolky) nebo kuře (tyto pečené kuřecí nugety mám nejraději).
Domácí dresink z medové hořčice

Pro další recept s medem vyzkoušejte náš oblíbený recept s medovým máslem!

Dresink z medové hořčice (lepší než z obchodu)

Tento odlehčený domácí medový hořčičný dresink je jednoduchý na přípravu, vyžaduje skutečné ingredience a v lednici vydrží až tři týdny. Používá se do salátů a jako omáčka.

Vyrobí asi 1 šálek

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/4 šálku (65 gramů) dijonské hořčice

3 až 4 polévkové lžíce (65 až 85 gramů) medu podle chuti

3 až 4 polévkové lžíce (45 až 60 ml) jablečného octa

1/4 šálku (60 ml) extra panenského olivového oleje

1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy, volitelně

1/4 až 1/2 lžičky jemné mořské soli

1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Pokyny

    Smíchejte hořčici, med, jablečný ocet, citronovou šťávu, 1/4 čajové lžičky soli a černý pepř a šlehejte, dokud se dobře nespojí a nebude krémová. Všlehejte olej a poté ochuťte zálivkou. Upravte přidáním soli, octa nebo medu. Vychutnávám si dresink, aby chutnal více kysele, takže obvykle přidávám lžíci octa navíc.

    Případně přidejte všechny ingredience do střední zednické nádoby, zajistěte víko a protřepejte, dokud se nesmíchá.

    Uchovávejte těsně přikryté v chladničce po dobu až tří týdnů.

Tipy Adama a Joanny

  • Pro veganskou verzi tohoto dresingu nahraďte medem čistý javorový sirup.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 47 / Celkový tuk 3,5 g / Nasycený tuk 0,5 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 206,9 mg / Uhlohydrát 3,4 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 3,3 g / Protein 0 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post