Domácí medově mandlová granola

Jak vyrobit domácí granolu s ovesnými vločkami, mandlemi, medem a vanilkou. Ušetřete trochu peněz a udělejte si granolu doma. Přejděte na Recept na domácí granolu

Domácí medově mandlová granola

Už nějakou dobu experimentujeme s domácí granolou. Nejsme žádní lidé, kteří snídají, ale také máme tendenci být nevrlí, když před polednem nic nejíme. Vymysleli jsme tedy pár jednoduchých snídaní na všední den. Jogurt s touto domácí granolou patří mezi naše oblíbené.

Můžete se také těšit tyto domácí granolové tyčinky nebo tento jednoduchý recept na medové máslo!

Jak si vyrobit granolu doma

Máme rádi granolu z obchodu, ale může být drahá a často obsahuje příliš mnoho cukru na náš vkus. Tento recept na granolu je naším řešením. Je to mnohem levnější než to, co si můžeme koupit v obchodě (zvláště proto, že máme téměř vždy po ruce staromódní oves, med a vanilku).

Je neuvěřitelně univerzální, takže zatímco jsme přidali mandle, můžete přidat, co máte ve spíži – pekanové ořechy by byly úžasné!

Domácí Granola

Další věc, kterou na tomto receptu na granolu milujeme, je, že používáme med. Je čistý a chutná lépe než běžný cukr. (Rádi používáme čistý místní med). Nepřidáváme ani tunu medu. Místo toho máme rádi, když je granola lehce oslazená, ne slazená.

Z tuku je lahodné rozpuštěné máslo, ale báječný by byl i extra panenský olivový olej, kokosový olej nebo ořechové oleje. Jednoduše promíchejte máslo nebo olej, med a vanilkový extrakt s ovesnými vločkami a plátky mandlí a poté rozložte na plech.

Rozložení ovesné směsi do jedné vrstvy na granolu

Granolu budete muset péct kdekoli mezi 20 a 30 minutami. Zatímco se peče, granolu několikrát zamíchejte. Po dokončení bude granola křupavá a zlatohnědá. Po vychladnutí si vychutnejte s jogurtem, mlékem nebo samotné. Vydrží dokonce až 2 týdny!

Pečená a zlatohnědá granola

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2012. Od zveřejnění v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Domácí medově mandlová granola

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Příprava granoly doma je jednoduchá. Základ tvoří ovesné vločky a plátky mandlí, ale určitě můžete přidat i další. Rozinky, rybíz, jiné druhy ořechů, sušené fíky, třešně… seznam by mohl pokračovat. Představte si domácí granolu jako jarní úklid spíže. Zůstal vám v sáčku v zadní části spíže malý kousek ořechů? Přidejte ji do granoly.

Vyrobí přibližně 10 (1/4 šálku) porcí

Budete potřebovat

2 šálky (170 gramů) staromódního rolovaného ovsa

3/4 šálku (75 gramů) nakrájených mandlí

3 lžíce extra panenského olivového oleje (nahraďte rozpuštěným kokosovým olejem nebo máslem)

3 lžíce čistého medu

1 lžíce vanilkového extraktu

1 lžička mleté ​​skořice

Špetka mořské soli

Pokyny

    Zahřejte troubu na 350 stupňů F. Plech vyložte pečicím papírem nebo hliníkovou fólií.

    Smíchejte oves a plátky mandlí ve střední misce. V malé misce smíchejte olivový olej, med, vanilkový extrakt, skořici a špetku soli a poté promíchejte s ovesem a ořechy, dokud nebudou dobře obaleny.

    Rozložte do jedné vrstvy na plech a poté pečte za míchání každých 8 až 10 minut do zlatohnědé; 20 až 30 minut. Ke konci pečení každých pár minut granolu kontrolujte, aby nezhnědla.

    Přendejte na chladicí mřížku a nechte granolu zcela vychladnout. Vychlazenou granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě až dva týdny.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 161 / Protein 4 g / Uhlohydrát 18 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 6 g / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post