Domácí dresink z modrého sýra (lepší než z obchodu)

Tento snadný domácí dresing z modrého sýra je lepší než cokoli, co si můžete koupit v obchodě. Je extra krémová a ideální k přidání se salátem nebo k použití jako omáčka. Přejděte na recept na snadný domácí dresink z modrého sýra

Podívejte se na video

Video s receptem na dresink z modrého sýra

Jak udělat nejlepší dresink z modrého sýra (nebo dip)

Tento lepší než dresing z modrého sýra z obchodu je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a většinu ingrediencí, které k jeho výrobě potřebujete, už pravděpodobně máte ve své kuchyni. Tento krémový dresink se vyrábí stejně snadno jako náš dresink z podmáslí, tento krémový Caesar a náš domácí italský vinaigrette (který funguje jako marináda)!

Modrý sýrový dresink s celerem

K jeho vytvoření budete potřebovat:

Zakysaná smetana a majonéza — Pro nejlepší dresink z modrého sýra použijte oba. Díky kombinaci zakysané smetany a majonézy je dresink extra krémový. Majonéza může být sama o sobě těžká. Přidání zakysané smetany zálivku trochu odlehčí. Pokud jste zvyklí používat pouze majonézu, zkuste příště přidat trochu zakysané smetany. Je to změna hry. Pokud máte náladu, můžete si udělat i domácí majonézu. Zde je náš nefalšovaný recept na majonézu. (K výrobě této krémové medové hořčice používáme stejnou kombinaci majonézy a zakysané smetany.)

Modrý sýr — Použijte modrý sýr, který máte rádi. Obvykle volíme něco, co není příliš drahé a co chutná sytě a krémově. Gorgonzola je dobrá volba.

Ingredience na dresink z modrého sýra

Čerstvá petržel — Jsme velcí fanoušci čerstvých bylinek, takže je přidáváme téměř do všeho. Čerstvá petrželka zálivce dodá barvu i chuť.

Sůl a pepř — V majonéze a sýru bude trochu soli, ale vždy nakonec do dresingu přidáme trochu soli, aby chuť vynikla. Pepř přidá trochu koření.

Mléko nebo voda — V závislosti na tom, na co plánujete zálivku použít, můžete zvážit přidání trochy mléka nebo vody. Bez něj je zálivka hustá, díky čemuž se skvěle hodí k namáčení. Pokud chcete, aby se dal rozlévat jako zálivka na salát, je klíčem střik mléka nebo vody.

Jen pár vteřin míchání promění zálivku v krémovou a lahodnou směs.

Pro lehčí dresink s méně kaloriímůžete zaměnit majonézu za světlou majonézu a zakysanou smetanu za bílý jogurt.

Jak dlouho vydrží domácí dresink z modrého sýra

Tady je skvělá zpráva, tento snadný domácí dresink vydrží při skladování v lednici asi týden. Milujeme dělat dvojitou dávku, takže ji můžeme přidávat do salátů, používat zeleninovou omáčku nebo lžíci na večeři po celý týden.

Ve skutečnosti je v naší lednici připravena k použití do našich oblíbených jídel. Zde je několik návrhů, jak používat tento snadný dresink z modrého sýra:

  • Vynechejte salátový dresink z obchodu a použijte ho na své oblíbené domácí saláty. Je obzvláště lahodný s baby greeny, kapustou, růžičkovou kapustou, zelím, mrkví, sladkou paprikou, květákem a brokolicí. Výborný je také do salátů, kam přidáte ovoce (jako hrozny, jablka nebo hrušky).
  • Vyměňte tradiční dresink a použijte tento dresink z modrého sýra k přípravě salátu coleslaw.
  • Přidejte do malé misky a použijte jako omáčku na čerstvou zeleninu, restovanou zeleninu (jako jsou tyto batátové hranolky) nebo cokoliv s buvolí příchutí. Obzvláště milujeme tato kuřecí křidélka, tuto buvolí kuřecí rýžovou misku a tato pečená buvolí květáková křídla.

Pro více jednoduchých domácích salátových dresinků se podívejte na náš snadný medový hořčičný dresink, tento domácí dresink na salát Caesar a naši zasněnou omáčku tahini.

Modrý sýrový dresink s celerem a hráškem

Domácí dresink z modrého sýra (lepší než z obchodu)

Tento snadný domácí dresink z modrého sýra je extra krémový a ideální k přidání se salátem nebo k použití jako omáčka. V závislosti na tom, na co plánujete zálivku z modrého sýra použít, můžete zvážit přidání trochy mléka nebo vody. Bez něj je zálivka hustá, díky čemuž se skvěle hodí k namáčení. Pokud chcete, aby se dal rozlévat jako zálivka na salát, je klíčem střik mléka nebo vody.

Dělá asi 1/2 šálku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/4 šálku zakysané smetany

1/4 hrnku majonézy, vyzkoušejte náš recept na domácí majonézu

2 unce rozdrobeného modrého sýra

1 lžíce mleté ​​petrželky

1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy, volitelně

Špetka jemné mořské soli

Špetka čerstvě mletého pepře

Mléko, podmáslí nebo voda na zředění zálivky, volitelné

Pokyny

    Smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, modrý sýr, petržel, citronovou šťávu, sůl a pepř v malé misce a míchejte, dokud se dobře nespojí a nebude krémová.

    Zadní částí lžíce vtlačte do omáčky část drobenky z modrého sýra pro ještě větší chuť. Zálivka bude hustá, díky čemuž je ideální na dipy.

    Chcete-li polévat zálivku, která je ideální pro saláty, vmíchejte lžíci nebo dvě mléka, podmáslí nebo vody. Ochutnejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

    Uchovávejte těsně zakryté v chladničce po dobu jednoho týdne.

Tipy Adama a Joanny

  • Citronová šťáva je volitelná, ale pokud máte po ruce citron, doporučujeme přidat trochu citronové šťávy. Zálivku dodává nádhernou svěží chuť.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 85 / Celkový tuk 8,2 g / Nasycený tuk 2,8 g / Cholesterol 10,7 mg / Sodík 149,7 mg / Uhlohydrát 0,9 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0,1 g / Protein 2,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post