Cizrnový salát na kari

Balíme příchuť pro tuto salátovou mísu s kari cizrnou. Díky lahodné kombinaci koření, včetně garam masaly, kurkumy a česnekového prášku, a také jednoduché smetanové omáčce na pokapání se k tomuto receptu budete vracet znovu a znovu. My určitě ano. Skočte do vyživující mísy na cizrnový salát na kari

Cizrnový salát na kari

Tady si trochu zablbneme na cizrnu. Obsahují dobré množství vlákniny, bílkovin a životně důležitých živin, jako je folát, a přitom jsou uspokojující. Také se mi líbí, jak dobře zachycují chutě, jako je kombinace koření, kterou máme v této misce na kari cizrnu. Pro více receptů na cizrnu doporučujeme mrknout na náš oblíbený domácí hummus, tento salát z cizrny a květáku a tento snadný cizrnový salát s citronem a koprem.

Výroba našich cizrnových salátových mís

Tato salátová mísa se dělí na čtyři části:

  1. Rýže, quinoa nebo vaše oblíbené zrno na dně. Rád používám tuto Easy Coconut Rice!
  2. Extra chutná kari cizrna.
  3. Jednoduchý salát z najemno nakrájené okurky, papriky a špetky soli.
  4. Naše běžná omáčka (říkáme tomu naše yum omáčka), vyrobená z majonézy (běžné nebo veganské) a praženého sezamového oleje
Salátová mísa s cizrnou na kari

Vždy můžete přidat a nahradit své oblíbené salátové polevy nebo omezit sacharidy lůžkem zelí místo rýže. Nebo zvýrazněte chuť a připravte naši limetkovou rýži s koriandrem.

Příprava cizrny trvá několik minut. Jsou snadné. Protože začínáme s konzervovanou nebo vařenou cizrnou, vše, co musíme udělat, je prohřát ji naší směsí koření. Kombinaci koření jsme si vypůjčili z našeho receptu na kuře na kari (mimochodem tak dobré).

Je tu garam masala, kmín, kurkuma, česnekový prášek a cibulový prášek. Poté, aby byla chuť cizrny bohatší, přidáme trochu rajčatového protlaku. Miluji je.

Jakmile se vaše cizrna zahřeje, můžete si udělat rychlý salát z jemně nakrájené okurky a papriky. Poté sestavte salátové mísy. Rýže nebo zrna jdou na dno, pak nahoře s kari cizrnou, salátem a vydatnou kapkou naší sezamové omáčky. Perfektní oběd nebo večeře!

Další recepty z cizrny

Můžete si také pochutnat na našich Tahini Lemon Quinoa Bowls!

Cizrnový salát na kari

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Balíme příchuť pro tuto salátovou mísu s kari cizrnou. Díky lahodné kombinaci koření, včetně garam masaly, kurkumy a česnekového prášku, a také jednoduché smetanové omáčce na pokapání se k tomuto receptu budete vracet znovu a znovu. My určitě ano.

Slouží 4

Budete potřebovat

Na cizrnové misky

3 šálky vařené vařené rýže nebo vařené kokosové rýže

2 (15 uncí) plechovky cizrny, scezené a propláchnuté

1 lžíce neutrálního oleje, jako je rostlinný nebo avokádový olej

1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky, volitelně

2 lžičky garam masala

1 lžička mletého kmínu

1/2 lžičky mleté ​​kurkumy

1/2 lžičky česnekového prášku

1/2 lžičky cibulového prášku

1 1/2 lžíce rajčatové pasty

1 ½ šálku jemně nakrájené okurky

1 ½ šálku jemně nakrájené červené papriky

Sezamová omáčka, recept níže

Sezamová omáčka

3 lžíce majonézy nebo veganské majonézy

1 ½ lžičky dijonské hořčice

1 ½ lžičky opečeného sezamového oleje

2 lžičky rýžového octa

2 až 3 čárky pálivá omáčka

Špetka soli

Dash koprová šťáva z okurek, volitelné

Pokyny

  • Cizrna a salát
  • V široké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Vmíchejte jarní cibulku, koření a rajčatový protlak. Vařte za míchání koření kolem pánve po dobu jedné minuty.

    Přidejte cizrnu a 1/3 šálku vody. Vařte, dokud se cizrna nezahřeje a omáčka se na cizrnu nezačne lepit. Dochutíme solí. Dejte stranou, zatímco budete dělat salát.

    Na salát smíchejte okurku, papriku a špetku soli.

    V případě potřeby rýži znovu ohřejte.

    • Udělejte sezamovou omáčku
    • Smíchejte ingredience omáčky dohromady, dokud se dobře nepromíchají. Ochutnejte a poté dolaďte solí, horkou omáčkou nebo octem.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak vařit sušenou cizrnu: Chcete-li uvařit vlastní fazole garbanzo ze sušené, podívejte se na náš konečný průvodce vařením cizrny.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 541 / Celkový tuk 16,8 g / Nasycený tuk 2,4 g / Cholesterol 4,3 mg / Sodík 208,7 mg / Uhlohydrát 80,6 g / Vláknina 11,2 g / Celkem cukrů 9,8 g / Protein 15,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post