Citronová kuřecí zeleninová polévka

Tato citronová kuřecí a zeleninová polévka kontroluje všechna políčka. Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně. S méně než 250 kaloriemi v jedné porci je to zdravé, a protože je to až po okraj nabité zeleninou a kuřecím masem, je to ultra-sytící. Přejděte na recept na citronovou kuřecí zeleninovou polévku nebo si přečtěte, jak to děláme.

Tato snadná citronová kuřecí a zeleninová polévka prověří všechna políčka.  Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně.

Jak připravit nejlepší zeleninovou kuřecí polévku

Když nám v poslední době docházejí nápady, co uvařit k večeři, obracíme se na tuto polévku (nebo její variaci). Milujeme polévky, aby byly vydatné a uspokojující. Pro tuto citronovou kuřecí polévku přidáme pět zeleniny.

Tento snadný recept na citronovou kuřecí a zeleninovou polévku kontroluje všechna políčka.  Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně.

Je tam cibule, mrkev, fenykl, cuketa a kapusta! Je tam i malé množství těstovin. Je to volitelné, ale zjistili jsme, že přidávání těsně pod šálkem suchých těstovin do hrnce přidá jen tolik, aby byla polévková večeře hodná, aniž byste po ní měli hlad. Mimochodem, pokud máte rádi těstoviny v polévce, podívejte se na naši jednoduchou kuřecí nudlovou polévku.

Trik k přípravě této polévky je vařit zeleninu ve dvou fázích. Vydatná zelenina jako cibule, mrkev a fenykl jde jako první. Když jsou měkké a sladké, přidáme česnek, bylinky a kuřecí vývar. Poté dusíme asi 20 minut.

Přidání kapusty a cukety do kuřecí polévky

Vzhledem k tomu, že cuketa a kapusta tak rychle vadnou a měknou, nepotřebují tolik času na vaření. Přidejte je na závěr s těstovinami, což potřebuje jen asi 10 minut.

Tato snadná citronová kuřecí a zeleninová polévka prověří všechna políčka.  Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně.

pro kuře, můžete použít zbytky nebo dříve vařené kuře — viz celý náš recept na pečené kuře.

Nebo pokud nemáte žádné po ruce, upečte pár kuřecích stehen v troubě. Chcete-li to provést, vložte je do trouby na 400 stupňů a pečte, dokud nejsou propečené. Kuře tak zůstane chutné a šťavnaté. Část šťávy z pražení můžete použít i do polévky.

Do polévky pečená kuřecí stehna

Kuřecí prsa fungují také, zde je recept na šťavnatá pečená kuřecí prsa, která vám pomůže, nebo můžete použít náš recept na drcené kuřecí maso. V tom receptu kuřecí stehna podusíme doměkka ve vodě s cibulí a kořením. Tuto metodu byste určitě mohli použít k vaření kuřete na tuto polévku! Pokud tak učiníte, použijte tekutinu na vaření jako část nebo všechen vývar požadovaný v našem receptu níže (je vynikající).

Podávejte s touto kuřecí a zeleninovou polévkou náš Sezamové česnekové placky nebo strana Domácí chléb Focaccia.

Pro vydatnější polévkypodívejte se na naši klobásovou a bramborovou polévku, jednoduchou rajčatovou polévku se třemi složkami, tuto uspokojivou čočkovou polévku nebo tuto snadnou kuřecí tortillovou polévku od nuly.

Citronová kuřecí zeleninová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný recept na citronovou kuřecí zeleninovou polévku kontroluje všechna políčka. Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně. Při vaření kuřete od nuly postupujte podle níže uvedených pokynů nebo použijte zbylé/dříve uvařené kuře na jeho místě. Budete potřebovat asi 2 šálky nakrájeného nebo nakrájeného kuřete. Polévka je velmi chutná i bez přidaného kuřete.

Vyrobí asi 6 porcí

Budete potřebovat

Pro kuře

1 1/2 libry kuřecích stehen na kůži, viz poznámky

1 lžička olivového oleje

Špetka soli a čerstvě mletého pepře

3 až 4 snítky čerstvých bylinek, jako je tymián, rozmarýn nebo šalvěj

Na polévku

1 1/2 lžíce olivového oleje

1 střední cibule, nakrájená, asi 1 šálek

2 střední mrkve, nakrájené, asi 1 šálek

1 střední fenyklová cibule, vyjmutá jádřince a nakrájená, asi 1 1/4 šálku

2 stroužky česneku, mleté, asi 2 lžičky

1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek, jako je tymián nebo rozmarýn

1/2 lžičky kurkumy, volitelné

1 bobkový list

7 až 8 šálků kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku nebo použijte domácí, viz náš recept na kuřecí vývar

1 střední cuketa, nakrájená, asi 1 šálek

1 svazek kapusty, stonky odstraněné a nakrájené, asi 4 až 5 šálků nakrájených

3/4 šálku malých sušených těstovin, milujeme orecchiette

Jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

2 až 3 čerstvé plátky citronu s odstraněnými semínky

Strouhaný parmazán k podávání (volitelně)

Pokyny

  • Vařit kuře
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů F. Vyložte plech na pečení alobalem nebo použijte malou pánev vhodnou do trouby. Udělejte pro kuře pelíšek s několika snítkami čerstvých bylinek. Kuře potřete lžičkou olivového oleje a poté lehce dochuťte solí a pepřem.

    Vařte, dokud teploměr propíchnutý do nejtlustší části neukáže 165 stupňů F, 25 až 35 minut. Přendejte na talíř a odstavte, dokud kuře nevychladne na dotek. Kuře zbavte kůže a kostí a poté nakrájejte na malé kousky.

    • Uvařte polévku
    • Asi 10 minut před dopečením kuřete uvařte polévku. Umístěte velký hrnec s těžkým dnem na střední teplotu (používáme naši holandskou troubu). Přidejte 1 1/2 lžíce oleje spolu s cibulí, mrkví, fenyklem a špetkou soli. Vařte za občasného míchání, dokud zelenina nezačne měknout a vypadat leskle, asi 10 minut.

      Vmíchejte česnek, bylinky a bobkový list a vařte 1 minutu. Zalijte vývarem, zvyšte plamen a přiveďte k velmi nízkému varu. Když se vývar začne vařit, budete pravděpodobně muset snížit teplotu na středně nízkou, abyste ji udrželi. Vmíchejte 1/2 lžičky soli a velké množství pepře. Vařte 20 minut.

      Přidejte cuketu, kapustu, těstoviny a nakrájené kuře. Pokud chcete, přidejte část nebo všechnu šťávu z vaření, která zbyla na dně pánve, ve které se kuře opékalo. Pokračujte ve vaření na mírném ohni po dobu 10 minut, nebo dokud nejsou těstoviny al dente.

      Polévku ochutnejte a dochuťte více solí – obvykle nakonec přidáme celkem 1 až 1 1/2 lžičky, ale to se bude lišit podle vývaru, který použijete.

      Těsně před podáváním vhoďte do polévky plátky citronu. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu navrchu (volitelně).

Tipy Adama a Joanny

  • Kuřecí stehna vs. prsa: Kuřecí stehna používáme v naší kuchyni hodně a zjistili jsme, že mají mnohem více chuti než kuřecí prsa. V obchodě jsou také o něco levnější. Pokud máte kuřecí prsa, nebojte se. Lze je použít místo stehen. Jen opékejte, dokud nebude uvařená.
  • Těstoviny: Pokud máte v plánu podávat rovnou celou várku polévky, přidejte těstoviny podle našeho návodu výše. Pokud si plánujete polévku vychutnat během několika dní, je nejlepší uvařit těstoviny zvlášť a poté je přidat do polévky, protože když polévka sedne, těstoviny nasáknou tekutinou a budou kašovité.
  • Skladování: Polévka vydrží v lednici několik dní a v mrazáku až měsíc. Při skladování je nejlepší uchovávat těstoviny a polévku odděleně, protože těstoviny absorbují tekutinu a příliš změknou. Pokud se vám polévka při ohřívání zdá suchá, přidejte šplouchnutí vývaru nebo vody – měla by mít dostatek chuti.
  • Kurkuma dodává polévce barvu a bohatost. Není to nezbytně nutné a pravděpodobně zjistíte, že většina akcií koupených v obchodech už to má přidáno.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 240 / Protein 18 g / Uhlohydrát 25 g / Vláknina 4 g / Celkem cukrů 5 g / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 34 mg / Sodík 875 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post