Chřestová polévka bez viny

Tato krémová chřestová polévka je bez viny a chutná úžasně. Při 150 kaloriích na porci je tato jednoduchá polévka nízkokalorická, rostlinná a chytře snižuje plýtvání přísadami. Přejděte na recept na chřest bez viny nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Zdravá chřestová polévka

Jak udělat krémovou chřestovou polévku bez smetany

Konečně je tady jaro a to znamená, že je čas na chřest. Tuto jednoduchou chřestovou polévku jsme snili už nějakou dobu. Chtěli jsme, aby to bylo lehké, zdravé a křičelo jaro.

I když miluji luxusní krémové polévky, ne vždy chci kalorie navíc, které s nimi souvisí. U této lehčí chřestové polévky jsme chtěli smetanu vynechat.

To však neznamená, že polévka není ultra krémová. Aby byla bohatá a krémová, vezmeme tip z naší krémové zeleninové polévky a přidáme brambory. Díky dvěma středním bramborám je tato míchaná chřestová polévka ultra krémová a uspokojující.

Krémová chřestová polévka bez smetany

Polévka je také vegetariánská (a pokud při podávání vynecháte parmazán, je veganská). Namísto kuřecího vývaru – což je náš obvyklý postup pro míchané polévky – připravíme rychlý vývar z odřezků chřestu.

Obvykle bych vám řekl, abyste je hodil, protože jsou docela tvrdé a nestávají se příliš jemnými ve srovnání s vyššími stonky. Tentokrát chci, abyste si je zachránili a použili je k přípravě vývaru. To znamená, že omezujeme odpad v kuchyni a využíváme toho, že i když jsou konce chřestu tuhé, stále chutnají jako chřest.

Uvařením odřezků chřestu spolu se stroužkem česneku, bobkovým listem a tmavě zelenými vršky pórku (také něco, co bychom vás obvykle požádali, abyste přihodili), připravíme jemný a voňavý vývar, který se skvěle hodí jako základ polévky. . Je také vynikající na vaření rýže, obilnin a mimochodem rizota.

Příprava vývaru pro chřestovou polévku
Tato chřestová polévka je vegetariánská. Namísto kuřecího vývaru – což je náš obvyklý postup pro míchané polévky – připravíme rychlý vývar z odřezků chřestu.

Poslední trik v rukávu pro tuto jasně zelenou chřestovou polévku je přidat špenát. Nepřidá tuny chuti, ale udrží polévku živou a zelenou, když se rozmixuje.

Přidáním špenátu do polévky, aby byla ultra zelená
Čerstvý špenát dodává výživu a udržuje polévku po rozmixování jasně zelenou.

Další snadné recepty na chřest

Pokud máte rádi chřest stejně jako my, rozhodně mrkněte na tyto recepty:

Chřestová polévka bez viny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato jednoduchá chřestová polévka je vynikající, vegetariánská a minimalizuje odpad. Místo vývaru na polévku připravíme rychlý chřestový vývar z odřezků chřestu a pórku. Vývar je jemný a voňavý a je to dokonalý způsob, jak využít odřezky místo jejich vyhazování.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

Vývar z chřestu

Oříznuté stonky z 2 liber chřestu, nahrubo nasekané

Zelené vršky 1 velkého pórku, opláchnuté pískem a drtí

1 střední mrkev, nakrájená

1 stroužek česneku, rozpůlený

1 bobkový list

Sůl podle chuti

1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

9 šálků vody

Chřestová polévka

2 lžíce extra panenského olivového oleje

1 pórek, pouze bílé a světle zelené části, opláchnutý pískem a krupicí a nakrájený na plátky

1 stroužek česneku, nasekaný

2 středně červené brambory, oloupané a nakrájené na kostičky (asi 1 libra)

Sůl podle chuti

6 až 7 šálků chřestového vývaru (z výše uvedeného receptu)

2 libry chřestu, dřevité konce oříznuté a použité na vývar

3 šálky baby špenátu

Polovina citronu, nakrájená na měsíčky

Čerstvě mletý černý pepř

Čerstvý strouhaný nebo strouhaný parmazán na ozdobu, volitelné

Pokyny

  • Udělejte vývar
  • Ve velkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě smíchejte všechny ingredience na vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 25 minut. Po kouskách dochuťte solí, dokud nezačnete ochutnávat ingredience ve vývaru, ale dříve, než bude chutnat slaně. Kmen.

    • Uvařte polévku
    • Zahřejte olivový olej ve velkém, těžkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě na střední teplotu. Přidejte nakrájený pórek a také 1/4 lžičky soli a za častého míchání vařte, dokud pórek nezměkne a sladce voní, asi 5 minut.

      Vmíchejte česnek a vařte ještě jednu minutu. Vhoďte brambory a zalijte asi 6 hrnky vývaru z chřestu (zbylý vývar si nechte na pozdější zředění polévky). Přiveďte k varu, snižte plamen na mírný plamen a poté přiklopte a vařte, dokud se brambory po propíchnutí vidličkou nerozpadnou, asi 20 minut.

      Mezitím odřízněte špičky z 12 chřestových kopí 1 1/2 palce od vrcholu. Při podávání si je nechte na ozdobu. Zbytek chřestu nakrájíme nahrubo. Když jsou brambory hotové, vmíchejte nakrájený chřest (ne odložené špičky) a vařte do měkka, ale stále jasně zelené.

      Sundejte z plotny a míchejte špenát, dokud nezvadne, ale stále světlý, asi minutu.

      • Dokončit
      • Polévku rozmixujte — nemusí být ultra hladká, nějaká textura je příjemná. Rychle to zvládne ponorný mixér nebo použijte mixér. Pokud používáte běžný mixér, je nejlepší mixovat po dávkách a neplnit mixér tak, jak byste obvykle, protože polévka je tak horká. Odstraňte středovou vložku víka a během mixování ji přikryjte kuchyňskou utěrkou – to pomůže uvolnit část páry a zabrání tomu, aby víko odskočilo (což může být velký horký nepořádek).

        Rozmixovanou polévku vraťte do hrnce a prohřejte. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Pokud se vám polévka zdá příliš hustá, nařeďte ji po 1/4 šálku vývarem z chřestu.

        Těsně před podáváním vhoďte odložené špičky chřestu do jednoho nebo dvou centimetrů vroucí osolené vody a vařte do měkka, ale stále jasně zelené, asi 3 minuty. Opláchněte studenou vodou, abyste zastavili vaření.

        Polévku nalijeme do misek a ozdobíme dvěma špičkami chřestu a parmazánem. Podávejte s plátkem citronu na vymačkání navrch.

Tipy Adama a Joanny

  • Příprava: Vývar a polévku lze připravit den předem. Mějte na paměti, že barva polévky může přes noc mírně zmatnit. Stále bude chutnat lahodně.
  • Zbytkový vývar: Jakýkoli zbytek vývaru lze použít do jiných polévek, k vaření rýže nebo obilnin nebo do rizota.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Do výpočtů jsme zahrnuli 1 polévkovou lžíci parmazánu na každou porci (celkem je 6 porcí). Z výpočtů jsme vynechali sůl, protože budete muset přidat podle svého vkusu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 149 / Protein 6 g / Uhlohydrát 20 g / Vláknina 4 g / Cukry 3 g / Celkový tuk 6 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 3 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post