Zeleninová polévka Tortellini

Milujeme tuto rychlou a snadnou tortellini polévku vyrobené z těstovin tortellini plněných sýrem z obchodu, česnekového vývaru a zeleniny. Uvařte tuto polévku asi za 30 minut! Přejděte na recept na polévku Tortellini

misku polévky Tortellini se zeleninou

Jak vařit polévku Tortellini

Při přípravě polévky rádi používáme tortellini (nebo něco podobného jako malé ravioli), protože se vaří rychle a jsou vynikající. Obvykle si pro tento recept na polévku kupuji těstoviny plněné sýrem, ale můžete použít, co máte rádi. Zvažte špenát, klobásu, kuřecí maso a dokonce i veganské náplně. Většina (pokud ne všechny) jsou k dispozici ve větších obchodech s potravinami zde v USA.

Pokud nemáte tortellini a máte pouze těstoviny, použijte je! Základ polévky je stále vynikající. Nebo vyzkoušejte jednu z našich dalších těstovinových polévek, jako jsou tyto kuřecí nudle a tato italská svatební polévka.

Miska tortellini polévky s kapustou, mrkví a parmazánem

Příprava tortellini polévky je jednoduchá.

Níže jsme sdíleli úplný a podrobný recept, ale zde je stručný přehled toho, jak ho vyrobit:

Vařte nakrájenou cibuli a mrkev, dokud nezačnou měknout. Poté vmíchejte spoustu nasekaného česneku, rajčatový protlak, italské koření a nakrájenou cuketu.

Tyto přísady přidáme poté, co cibuli a mrkev trochu povaříme, protože potřebují méně času na pánvi. Zalijte vývarem nebo vývarem – já používám zeleninový vývar – a vařte, dokud zelenina nezměkne.

Vaření zeleniny s česnekem, rajčatovou pastou a bylinkami

Vmíchejte tortellini a velké množství natrhaných kapustových listů a poté několik minut povařte. Že je hotovo, poznáte, když kapusta zvadne a těstoviny jsou uvařené.

Přidání tortellini a kapusty do polévkového hrnce

Dokončete kořením podle chuti a pokud máte rádi krémové polévky, přidejte kapku smetany nebo nemléčného mléka. Také miluji přihodit hrst nasekaných čerstvých bylinek, pokud je mám v kuchyni. Čerstvý kopr nebo petrželka jsou v této polévce vynikající.

Hrnec tortellini polévky s kapustou

A je to, jednoduchá, chutná polévka tortellini. Je to nejlepší!

Variace

Vegetariánská polévka Tortellini: Jak je napsáno, tento recept na tortellini polévku je bezmasý, ale aby byla vegetariánská, použijte vegetariánské tortellini, zeleninový vývar – buď domácí, nebo koupený v obchodě – a vynechejte parmazán. Vždy můžete nahradit parmazán jiným sýrem vhodným pro vegetariány, jako je čedar nebo sýr fontina.

Veganská polévka Tortellini: Chcete-li udělat polévku veganskou, použijte veganské tortellini (Kite Hill vyrábí takovou, jakou máme rádi), sýr vynechejte úplně a použijte zeleninový vývar. (Také si můžete pochutnat na této domácí zeleninové polévce – je veganská a chutná.)

Tortellini polévka s klobásou: Máte dvě možnosti, jak do této snadné polévky přidat klobásu. Před vařením cibule a mrkve použijte tortellini plněné klobásou a osmahněte v hrnci půl kila italské klobásy. Když klobása zhnědne, přendejte ji do misky a pokračujte podle receptu, jak je napsáno. Vmíchejte opečenou klobásu spolu s tortellini a kapustou. (Také si můžete pochutnat na této klobásové bramborové polévce!)

Další recepty na snadné polévky

Zeleninová polévka Tortellini

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Milujeme tuto rychlou a snadnou tortellini polévku vyrobenou z tortelliniových těstovin plněných sýrem, česnekovým vývarem a zeleninou. Obvykle si pro tento recept na polévku kupuji těstoviny plněné sýrem, ale můžete použít, co máte rádi. Zvažte špenát, klobásu, kuřecí maso a dokonce i veganské náplně. Většina (pokud ne všechny) jsou k dispozici ve větších obchodech s potravinami zde v USA.

Porce 4 (velké mísy)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje

1 střední cibule, nakrájená

2 střední mrkve, nakrájené na plátky

2 střední cukety, nakrájené

4 střední stroužky česneku, mleté, 1 vrchovatá polévková lžíce

1 lžíce rajčatového protlaku

1 ½ lžičky italského koření

1/4 lžičky drcených vloček červené papriky, vynechejte, pokud jsou citlivé na koření

8 šálků zeleninového vývaru

8 až 10 uncový balíček tortellini plněné sýrem

1 malý svazek kapusty, zbavené silné stonky a nakrájené

Stříkané mléko nebo smetana, mléčné nebo nemléčné

Hrst nasekaných čerstvých bylinek, jako je petržel nebo kopr

Dash rybí omáčka, volitelné

Parmazán k podávání, volitelné

Pokyny

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu jako v holandské troubě. Vhoďte cibuli a mrkev a vařte za občasného míchání, dokud nezačnou měknout, asi 5 minut.

    Vmíchejte cuketu, česnek, rajčatový protlak, italské koření a drcené vločky červené papriky a vařte jednu minutu.

    Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a poté stáhneme doměkka. Polévku vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne, 10 až 15 minut.

    Vmíchejte tortellini a kapustu a vařte dalších 5 až 10 minut. Snižte plamen a vmíchejte mléko/smetanu (vývar tak bude trochu krémový, toto můžete vynechat, pokud dáváte přednost obyčejnému vývaru).

    Polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte další solí. Pro extra chuť přidejte několik kapek rybí omáčky (volitelně). Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmazánem (volitelně).

Tipy Adama a Joanny

  • Chcete-li udělat tuto polévku veganskou, hledejte veganské tortellini (Kite Hill ji vyrábí) a vynechejte sýrovou a rybí omáčku.
  • Rybí omáčka je volitelná, ale dodává omáčkám a polévkám, jako je tato tortellini, krásnou chuť. Dvě až tři čárky polévku pěkně dochutí. Představte si rybí omáčku jako sůl na steroidech. Polévka díky tomu nechutná rybě, ale chuť vynikne.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Nezahrnuli jsme volitelné přísady a předpokládali jsme běžný zeleninový vývar (nikoli s nízkým obsahem sodíku).

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 268 / Celkový tuk 8,1 g / Nasycený tuk 2,6 g / Cholesterol 23,7 mg / Sodík 1369,4 mg / Uhlohydrát 41,3 g / Vláknina 3,3 g / Celkem cukrů 7,9 g / Protein 9,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post