Tři recepty na Power Ginger Shot

Tři recepty se zázvorem na posílení imunity, ideální pro rušná rána nebo rychlé povzbuzení. Podívejte se, jak vyrobit panáky z citronového zázvoru, mrkvového zázvoru a zázvoru ze zeleného jablka. Přejděte na recepty na zázvorové panáky

Tři recepty na zázvorový koktejl včetně citronového zázvoru, mrkvového zázvoru a zázvorového panáka ze zeleného jablka

Už jsme zkoušeli různé džusy, ale až když jsme byli v Kalifornii po dlouhém letu, kdy jsme byli vyčerpaní a s bolestmi hlavy, zkusili jsme panáka se zázvorem a citronem. Cítili jsme se tak dobře, rychle nás zvedl a připravil nás na den. Od té doby jsme většinou ráno propadli rychlému panákovi zázvoru.

Další recepty se zázvorem: Možná se vám bude líbit také naše přirozeně sladká šťáva z citronové zázvorové řepy nebo tento zázvorový ibišek Mocktail (nealkoholický koktejl)

Jak vyrobit zázvorové panáky

Ten, který děláme nejčastěji, je nejjednodušší a vyžaduje pouze dvě ingredience: zázvor + citron. Zázvor je pěkně pikantní, ale citron ho nakrájí tak akorát, aby všechno šlo bez přílišné práce. Zázvor je uklidňující a dělá zázraky pro trávicí systém. Citron je skvělý pro imunitní systém a pomáhá vám dát příjemnou vzpruhu.

Zázvorové panáky včetně citronového zázvoru, mrkvového zázvoru a zázvorového panáka ze zeleného jablka

Vzhledem k tomu, že jsme často propadli výrobě zázvorových panáků, provedli jsme nějaké experimenty. Zázvor je odvážný a kořeněný, takže přidání něčeho sladkého, jako je mrkev nebo jablko, opravdu pomůže odstranit okraj. Zelené jsou dalším tajemstvím, pěkně ochočí zázvor.

Vzhledem k tomu, že mluvíme o výrobě džusů velikosti broků, nedává moc smysl každé ráno vytahovat odšťavňovač. Místo toho jsme se dostali do rituálu odšťavňování velkého kusu zázvoru, jeho uchovávání v lednici a používání během několika příštích dní. Totéž můžete udělat s mrkví, jablkem a špenátem. (Více než 3 dny a nutriční hodnota šťávy se může začít zhoršovat.)

Náš odšťavňovač je pomalý za studena lisovaný odšťavňovač. Nemohli jsme být šťastnější. Pokud se o tom chcete přesvědčit sami, můžete si o tom vše přečíst zde.

Odšťavňování čerstvého zázvoru

V níže uvedeném receptu jsme sdíleli tři kombinace šťáv na bázi zázvoru:

  1. Citron + zázvor
  2. Mrkev + citron + zázvor
  3. Zelené jablko + špenát + citron + zázvor

Používáme náš odšťavňovač Omega a milujeme ho, ale pokud potřebujete, můžete zázvorové panáky připravit pomocí vysoce výkonného mixéru. Odšťavňovač získá ze zázvoru mnohem více, ale protože je tak levný, některé ztráty jsou v pořádku.

K odšťavnění zázvoru pomocí mixéru, do mixéru přidejte nahrubo nasekaný zázvor a několik lžic vody nebo citronové šťávy. Míchejte, dokud se zázvor nerozbije – pravděpodobně budete muset zastavit a několikrát seškrábnout po stranách. Pak jednoduše slijte zázvorovou šťávu přes jemné sítko a přidejte do čerstvé citronové šťávy.

U ostatních šťáv můžete mrkev a jablko zacházet stejně jako zázvor a použít mixér. Zelení se v mixéru nedaří, takže bych se držel dobrého odšťavňovače.

Více: Také by se vám mohl líbit náš přirozeně sladký zelený detoxikační džus s jablkem, špenátem, petrželkou a citronem plus uklidňující zázvor a okurka.

Tři Ginger Power Shots včetně Lemon Ginger, Carrot Ginger a Green Apple Ginger Shot

Tři recepty na Power Ginger Shot

Vaše tělo bude milovat tyto zázvorové panáky. Zázvor je vynikající pro váš trávicí systém a citron je silným posilovačem imunity. Obecně platí, že na každý panák hledáte asi 1 lžičku zázvorové šťávy. Víc než to a bude to těžké pít. Zázvor před odšťavňováním neloupeme. Jednoduše vydrhněte a opláchněte kořen zázvoru, abyste odstranili písek, a poté jej protáhněte odšťavňovačem. Vzhledem k tomu, že mluvíme o výrobě džusů velikosti broků, nedává moc smysl každé ráno vytahovat odšťavňovač. Místo toho jsme se dostali do rituálu odšťavňování velkého kusu zázvoru, jeho uchovávání v lednici a používání během několika příštích dní.

Dělá 2 výstřely

Budete potřebovat

Citronový zázvor

1-palcový kousek čerstvého zázvoru, vydrhnutý

1 velký citron

Mrkvový zázvor

1-palcový kousek čerstvého zázvoru, vydrhnutý

1 střední mrkev, očištěná

1 velký citron

Zelené jablko zázvor

1-palcový kousek čerstvého zázvoru, vydrhnutý

1/2 malého zeleného jablka, zbavená semínek

1 šálek balených špenátových listů

1 velký citron

Velmi malá špetka kajenského pepře, volitelné

Pokyny

  • Připravte si ingredience
  • Vše nasekejte na tenké kousky dostatečně malé, aby snadno prošly odšťavňovačem.

    Odřízněte žlutou kůru z citronu, ponechte většinu bílé dřeně a citronové dužiny. Nakrájejte na plátky a odstraňte všechna semínka.

    • Dělejte záběry
    • Zapněte odšťavňovač a vše protlačte, střídejte tvrdší suroviny a měkčí citron, jablko nebo špenát (pokud používáte). Šťávu rozdělte do malých sklenic a vypijte panáka. Nejlepší je to udělat rychle — zázvor bude pikantní (ale stojí za to).

Tipy Adama a Joanny

  • Jak vyrobit zázvorové panáky v mixéru: Vše přidejte do výkonného mixéru a mixujte do hladka. Poté dužinu prolisujte přes jemné síto, aby se oddělila šťáva od dužiny. Odšťavňovač vytvoří mnohem lepší šťávu a bude mít méně odpadu, pokud jde o šťávu, ale tím se dostanete blízko. Zelení se v mixéru nedaří, takže na ně používejte dobrý odšťavňovač.
  • Make-up: Čerstvou šťávu si nejlépe vychutnáte brzy po odšťavnění, ale můžete si ji připravit den nebo dva předem. Skladujte ve skleněných, vzduchotěsných nádobách. Pokud jste použili odšťavňovač lisovaný za studena, měl by vydržet o něco déle.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Níže uvedená výživová fakta platí pro Lemon Ginger Shot. Mrkvový zázvorový panák obsahuje přibližně 28 kalorií a panák ze zeleného jablka má přibližně 33 kalorií.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 16 / Protein 1 g / Uhlohydrát 5 g / Celkem cukrů 1 g / Celkový tuk 0 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post