Snadný rozmarýnový česnekový chléb Focaccia

Jak udělat nejlepší focaccia chléb který je navenek dokonale křupavý a uvnitř měkký a žvýkací. Tento jednoduchý recept je ideální jak pro začátečníky, tak pro zkušené pekaře chleba! Přejděte na recept Focaccia s rozmarýnem a česnekem

Podívejte se na Recept

Video recept na chléb Focaccia

Chléb Focaccia, náš oblíbený kváskový chléb k domácí výrobě

Focaccia je náš oblíbený kvasnicový chléb, který si doma připravujeme. Má křupavý vnější povrch a měkký uvnitř a je ideální k podávání k večeři, polévkám, dušenému masu nebo dokonce nakrájený na polovinu a používá se na sendviče. Díky ingrediencím je také přirozeně veganská. Tento recept na chléb s česnekem focaccia je velmi jednoduchý na přípravu – nepotřebujete vůbec žádné luxusní vybavení.

Domácí Focaccia

Ingredience Focaccia, vysvětleno

Extra panenský olivový olej díky tomu chutná focaccia tak neuvěřitelně lahodně. Dodává chlebu texturu i chuť.

Opravdu věřím, že tajemstvím nejlepšího chleba focaccia je použití olivového oleje skvělé chuti. Nemusíte utrácet spoustu peněz, stačí použít olivový olej, který máte rádi. V naší kuchyni máme extra panenský olivový olej Partanna a milujeme ho.

Čerstvý česnek je nezbytný pro dokonalou česnekovou focacciu. Já používám dva stroužky, ale pro opravdu česnekový chléb to můžete zvýšit.

Čerstvé bylinky jsou také vynikající. Používejte to, co máte rádi a co máte k dispozici. Miluji rozmarýnovou focacciu, takže vždy používám čerstvý rozmarýn. Na fotkách níže jsem přidala i trochu čerstvého tymiánu. Pokud nemáte přístup k čerstvým bylinkám, v receptu níže jsme sdíleli sušené náhražky.

Kvasnice, teplá voda a cukr pomozte chlebu vykynout a dodejte mu strukturu. Teplo vody a cukr probudí droždí. Použijte med, javorový sirup nebo cukr.

Univerzální mouka je ideální pro přípravu chleba focaccia. Můžete použít chlebovou mouku, ale chleba bude o něco žvýkavější.

Sůl a pepř aby chléb chutnal úžasně. Stejně jako když kořeníme polévky a omáčky, je důležité kořenit i chlebové těsto.

Kroky pro výrobu chleba Focaccia od nuly

Jak jsem zmínil výše, chléb focaccia je jedním z našich oblíbených kvasnicových chlebů, které si děláme doma. Je ideální pro začínající pekaře chleba.

Náš snadný recept připraví lahodný čerstvý chléb během okamžiku a vyžaduje od vás jen velmi málo. Zde jsou základní kroky s fotografiemi pro jeho výrobu. Úplný podrobný recept je níže.

  1. Naplňte olivový olej s česnekem a čerstvými bylinkami. Díky tomuto jednoduchému kroku je chléb neuvěřitelně lahodný.
  2. Smíchejte droždí s teplou vodou a medem. Tím se kvásek probudí, aby byl připraven pomoci těstu kynout.
  3. Ke směsi droždí přidejte mouku, sůl a trochu česnekového bylinkového oleje a poté 10 až 15krát prohněteme těsto (další hnětení není nutné).
  4. Těsto necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (asi 1 hodinu).
  5. Těsto vlijeme do malého plechu nebo zapékací mísy a navrch těsta přidáme důlky a potřeme zbylým česnekovým bylinkovým olejem.
  6. Chléb necháme ještě 20 minut kynout a poté dopečeme do zlatova.
Do těsta focaccia se přidává vyluhovaný česnekový bylinkový olivový olej
Do těsta focaccia i navrch těsta na pánvi přidávám vyluhovaný česnekovo bylinkový olivový olej.
Hnětení těsta focaccia.
Těsto stačí hníst 10 až 15krát! Řekl jsem ti, že focaccia je snadná.
Přidání vyluhovaného olivového oleje, česneku a bylinek do těsta focaccia
Prsty do těsta přidávám důlky, aby měl česnekově bylinkový olej kam.

Variace Focaccia

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu na chléb focaccia je, že je zcela univerzální. V našem případě máme rádi olivový olej s bylinkami a česnekem.

Pokud chcete, můžete česnek a bylinky vynechat a použít obyčejný olivový olej, i tak to bude vynikající. Nebo těsto před pečením ještě více dochuťte nakrájenými olivami, rozpůlenými cherry rajčaty, nebo sušenými rajčaty. Přidání kousků pečeného česneku přes chléb by bylo také úžasné!

Můžete ošetřit i upečené jako focaccia pizza. Když je upečený, posypte ho oblíbeným sýrem, feferonkami nebo rajčaty a pečte do změknutí.

Make-Ahead Tipy

Od zveřejnění tohoto receptu se mnozí z vás ptali, zda je možné těsto focaccia kynout přes noc. Můžeš!

Zde je to, co doporučujeme: Místo kynutí těsta při pokojové teplotě po dobu jedné hodiny vložte těsto do uzavíratelného sáčku na zip a dejte ho přes noc do lednice. Můžete jej také zmrazit pro budoucí použití.

Druhý den těsto vyjměte z lednice a před předehřátím trouby nechte 20 až 30 minut prohřát. Zbývající směs česnekového olivového oleje vložte do pečícího plechu o rozměrech 9 x 13 palců.

Těsto přeneste na plech a poté jej vtlačte dolů do formy. Pomocí prstů těsto rozdrobte a poté pokapejte vršek zbývajícími 2 lžícemi směsi česnekového olivového oleje.

Těsto necháme 20 minut kynout, dokud se lehce nenafoukne. Pečeme podle návodu.

(Pokud jste těsto zmrazili, nechte je nejprve několik hodin při pokojové teplotě nebo rozmrazte přes noc v lednici a poté postupujte podle výše uvedených pokynů.)

Ukládání tipů

Zbylou focacciu chlaďte nebo zmrazte. Pevně ​​jej zabalte do plastové fólie a poté do fólie. Uchovávejte v chladničce až 2 dny a v mrazáku asi měsíc.

Den starý chléb lze opéct a použít jako krutony do salátu – vždy je můžete přihodit na náš Easy Caesar salát. Další možností je nakrájet na kostky a použít do chlebového pudinku nebo vrstvy.

Co podávat s Focaccia

Milujeme servírování focaccie vedle mísy těchto jemných krůtích masových kuliček. Omáčka se vyrábí od nuly, je lehká a její příprava je velmi jednoduchá.

Pro více česnekové dobroty namáčejte plátky focaccie do našeho Dipu s směšně snadným olivovým olejem.

Miluji namáčení focaccie do polévek, vyzkoušejte naši smetanovou zeleninovou polévku nebo naši rajčatovou polévku ze tří složek.

Další snadné recepty na chléb

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Focaccia chléb s česnekem a bylinkami

Snadný rozmarýnový česnekový chléb Focaccia

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Náš recept na chléb focaccia je velmi jednoduchý na přípravu – nepotřebujete vůbec žádné luxusní vybavení. Tajemstvím nejlepší focaccie je skvěle chutnající olivový olej. Vzhledem k tomu, že se toho spotřebuje docela málo, chléb opravdu získá chuť. Nemusíte utrácet spoustu peněz, stačí použít olivový olej, který máte rádi.

Z bylinek máme rádi kombinaci tymiánu a rozmarýnu, ale můžete použít jakékoli bylinky, které máte rádi – čerstvé nebo sušené. Nebo vynechejte česnek a bylinky dohromady a místo toho použijte obyčejný olivový olej. Poznámka k velikosti pánve: V tomto receptu požadujeme plech o rozměrech 9 x 13 palců s okrajem. Pokud to nemáte, můžete použít zapékací misku o rozměrech 9 x 13 palců s okrajem a vyššími stranami.

Vyrobí přibližně 15 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 šálku (120 ml) extra panenského olivového oleje

2 stroužky česneku, jemně nasekané

1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného

1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného

1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1 šálek (235 ml) teplé vody

2 1/4 lžičky aktivního sušeného droždí (1 balíček)

1/4 lžičky medu nebo javorového sirupu

2 1/2 šálku (325 gramů) univerzální mouky

1/2 lžičky jemné mořské soli

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Na střední studené pánvi smíchejte olivový olej, mletý česnek, tymián, rozmarýn a černý pepř. Umístěte pánev na mírný oheň a vařte za občasného míchání 5 až 10 minut nebo dokud nebude aromatický, ale než česnek zhnědne. Dát stranou.

    Ve velké misce smíchejte teplou vodu, droždí a med. Několikrát promíchejte a poté nechte 5 minut odležet.

    Do mísy s droždím a medem přidejte 1 hrnek mouky a 1/4 hrnku vyluhované směsi česneku a olivového oleje. Míchejte 3 až 4 krát, dokud mouka nezvlhne. Nechte sedět dalších 5 minut.

    Vmíchejte zbývající 1 ½ šálku mouky a soli. Když se těsto spojí, přendejte na pomoučený vál a 10 až 15krát prohněťte, dokud nebude hladké.

    Těsto přendejte do velké mísy vymazané olejem, přikryjte teplou vlhkou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout. (Nejlepší je nechat těsto kynout v teplejším prostoru vaší kuchyně).

    • Péct chleba
    • Po 1 hodině zahřejte troubu na 450 stupňů Fahrenheita.

      Použijte dvě polévkové lžíce zbývající směsi česneku a olivového oleje na naolejování plechu na pečení o rozměrech 9 x 13 palců. (Pokud nemáte tuto velikost pánve, viz výše).

      Focaccia-chléb-recept-krok-2

      Těsto přeneste na plech a poté jej vtlačte dolů do formy. Pomocí prstů těsto rozdrobte a poté pokapejte vršek zbývajícími 2 lžícemi směsi česnekového olivového oleje. Těsto necháme 20 minut kynout, dokud se lehce nenafoukne.

      Pečte dozlatova, 15 až 20 minut. Pečený chléb focaccia vychlaďte na mřížce.

Tipy Adama a Joanny

  • Náhradní instantní droždí: V tomto receptu použijte 1 ¾ lžičky instantního droždí.
  • Zbylou focacciu chlaďte nebo zmrazte. Pevně ​​jej zabalte do plastové fólie a poté do fólie. Uchovávejte v chladničce až 2 dny a v mrazáku asi měsíc.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 143 / Protein 3 g / Uhlohydrát 16 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 8 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post