Snadný cizrnový salát s citronem a koprem

Jednoduchý recept na cizrnový salát s citronem, čerstvým koprem, křupavou okurkou a rajčaty to je rychlé a můžete to udělat předem. Přejděte na jednoduchý recept na cizrnový salát

Snadný cizrnový salát s citronem a koprem

Jak udělat nejlepší cizrnový salát

Miluji tento cizrnový salát, protože je tak snadný na přípravu! Díváte se asi na 15 minut a jste v nebi s cizrnovým salátem. Také jsme tady docela velcí fanoušci cizrny. Již jsme sdíleli naše misky na kari cizrnový salát, domácí hummus, tuto medovou pečenou cizrnu a tento quinoa cizrnový salát.

Nejlepší cizrnový salát

Cizrna je všestranným základem salátů. Jsou výživné, chutnají skvěle a nejsou drahé. Chcete-li připravit ten nejlepší cizrnový salát, mějte na paměti tyto tipy:

Použijte kvalitní cizrnu. Můžete použít konzervovanou cizrnu — kupte si značku, která se vám líbí (miluji konzervované fazole Eden Organic). Nebo si sušenou cizrnu můžete uvařit sami. Trvá to trochu času, ale chvíli vydrží v lednici a mrazáku. Pokud vás zajímá vaření sušené cizrny od začátku, podívejte se na náš podrobný návod, jak vařit sušenou cizrnu.

Přidejte zeleninu pro barvu a texturu. V tomto salátu používáme hodně sladkých rajčat a křupavých okurek. Funguje jakákoliv odrůda okurek, ale já obvykle kupuji odrůdu bez pecek (často se prodávají zabalené v plastu) nebo menší okurky s tenkou slupkou (často se prodávají jako perské okurky). Mám je ráda, protože nemusíte loupat ani odstraňovat semínka. Pokud používáte okurky se silnější slupkou, dejte je oloupat.

Použijte jasný a chutný salátový dresink. Cizrna je fantastický základ salátu, ale sama o sobě nemá moc chuť. To je důvod, proč je rádi házíme s ultra chutným dresinkem. Jak salát sedí, cizrna nasaje dresink a je postupem času stále lahodnější.

Používejte hodně čerstvých bylinek. Saháme po spoustě čerstvého kopru, ale zde se uplatní většina křehkých bylinek. Myslete na mátu, petržel nebo kombinaci bylinek.

Náš oblíbený dresink na cizrnový salát

Představujeme vám náš oblíbený salátový dresink. Díky tomu chutná lépe cokoliv. Dresink je jednoduchý, svěží a vážně jeden z nejpřipravenějších receptů v naší kuchyni. Tento dresink také používáme k přípravě kuskusového salátu – všichni ho milují! Zde je to, co patří do našeho salátového dresinku:

  • Čerstvá citronová šťáva salát odlehčí a dodá všem ingrediencím svěží chuť.
  • Extra panenský olivový olej vyvažuje citron a dělá zálivku krémovou.
  • Dijonská hořčice dodává trochu štiplavosti.
  • Med vyvažuje citron a hořčici.
  • Salát dochutí sůl a pepř – nutnost!
Přidání fety do cizrny, okurky a rajčat.

Udělejte si tipy dopředu

Jak jsem uvedl výše, ty potřebujete pouze 15 minut praktického času aby to, což pomáhá, aby to jeden z mých oblíbených salátů na Inspired Taste.

Další důvod, proč ho miluji, je ten, že chutná ještě lépe, když je připravený předem je to perfektní salát na přípravu.

Můžete to udělat celý den předem, a pokud chcete, aby to vydrželo ještě déle, nechte rajčata stranou. Rajčata se mi druhý den rozpadnou trochu moc, ale s tím se zabývá jejich příprava a uchovávání v nádobě vedle salátu. Když pak budete chtít sníst salát, vhoďte do něj hrst rajčat a máte hotovo.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2012. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Snadný cizrnový salát s citronem a koprem

Tento jednoduchý cizrnový salát je jedním z našich oblíbených salátů. Líbí se mi, jak je to rychlé a jednoduché. Jezte to přímo z mísy nebo to použijte na vrchní salát. Milujeme kombinaci citronu a kopru, ale salát je stejně lahodný s dalšími čerstvými bylinkami – zkuste bazalku, petržel nebo třeba čerstvou mátu.

Vyrobí přibližně 6 (1/2 šálku) porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 (15 uncí) plechovky cizrny nebo 3 šálky vařené cizrny

1 střední okurka s tenkou slupkou, často nazývaná skleník nebo anglicky

6 malých rajčat

1 1/2 unce sýra feta (náhrada rozdrobeného kozího sýra)

1/4 šálku (60 ml) čerstvé citronové šťávy (1 velký citron)

1/4 šálku (60 ml) extra panenského olivového oleje

1 lžička dijonské hořčice

1/2 lžičky medu

1/4 šálku nahrubo nasekaného čerstvého kopru (pouze péřovité listy a jemné stonky)

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Otevřete, sceďte a propláchněte cizrnu a poté ji přidejte do velké mísy.

    Okurky nakrájejte podélně na čtvrtky a poté nakrájejte na kousky velikosti sousta. Rajčata nakrájíme na malé měsíčky. Přidejte okurky a rajčata k cizrně a poté nastrouhejte sýr feta na drobky.

    Ve střední misce připravte dresink. Citronovou šťávu, olivový olej, hořčici, med a čerstvý kopr prošlehejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Zálivkou přelijeme salát a promícháme.

Tipy Adama a Joanny

  • Make-Ahead: Tento salát lze připravit několik hodin předem. Pokud ho plánujete dělat den předem, doporučujeme rajčata ze salátu vynechat a poté je nakrájet a přidat až těsně před podáváním, protože jsou křehčí a rychleji vadnou než okurky a cizrna.
  • Pokud vaříte cizrnu ze sušené, zde je náš jednoduchý návod, který ukazuje tři způsoby, jak na to. Dokonce vám ukážeme, jak vařit cizrnu v pomalém hrnci.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku / Kalorie 276 / Protein 10 g / Uhlohydrát 30 g / Vláknina 8 g / Celkem cukrů 8 g / Celkový tuk 14 g / Nasycený tuk 3 g / Cholesterol 8 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post