Snadné kuřecí Enchiladas Salsa Verde

Tyto zelené kuřecí enchilady jsou tak jednoduché na přípravu. Se salsou verde, kuřecím masem, zakysanou smetanou, sýrem a koriandrem jsou chutnou, rychlou a snadnou večeří. Přejděte na recept na kuřecí Enchiladas

Podívejte se na video

Video recept na kuřecí Enchiladas

Jak udělat nejjednodušší salsa Verde Enchiladas

Miluju enchiladas s červenou omáčkou, ale můj oblíbený způsob, jak udělat kuřecí enchiladas, je se salsou verde. Salsa verde je zelená salsa vyrobená z tomatillos, česneku, cibule a papriky. Je to naprosto vynikající. Salsu verde si můžete vyrobit sami (zde je náš snadný recept) nebo si ji koupíte v obchodě s potravinami. Značku Hatch používám obzvlášť ráda, když nemám po ruce domácí. Pokud máte náladu na červené kuřecí enchiladas, použijte místo toho naši domácí enchilada omáčku. Zde je náš recept na červené chilli kuřecí enchiladas.

Krémově zelené enchiladas

Co budete potřebovat:

Tyto jednoduché enchilady jsou pikantní, krémové a sýrové. Náš recept níže slouží 4, ale můžete jej snadno zdvojnásobit nebo dokonce ztrojnásobit pro dav. Dělám to, když se neustále účastním rodinných potůčků. Ty jsou vždy hitem.

  • Salsa verde, které se také říká tomatillo salsa. Jak jsem uvedl výše, můžete si jej koupit v obchodě nebo si vyrobit vlastní.
  • Vařené a nakrájené kuře. Pečené kuřecí maso z obchodu nebo zbytky kuřete fungují perfektně. Také miluji dělat velké dávky trhaného kuřete k večeři po celý týden. Zde je náš recept na jemné trhané kuře, pokud chcete udělat totéž.
  • Česnek dodává extra chuť a koření.
  • Zakysaná smetana a strouhaný sýr. Zakysaná smetana udělá zelenou omáčku pro enchiladas extra krémovou a sýr se v troubě rozpustí.
  • Čerstvý koriandr dodává extra barvu a svěžest.
  • Kukuřičné nebo moučné tortilly. Kukuřice je tradičnější, ale funguje i mouka. Ve videu jsme použili moučné tortilly. Zde je náš recept na kukuřičné tortilly a také náš recept na moučné tortilly.

Příprava omáčky salsa verde enchilada

Tato krémově zelená enchilada omáčka nemůže být jednodušší. Zde jsou jednoduché kroky, jak to udělat:

Krok 1: Na trošce oleje rozehřejte česnek a vmíchejte salsu verde. Salsa už má přidaný česnek, ale miluji extra koření z extra česneku.

Krok 2: Do salsy vmíchejte zakysanou smetanu a čerstvý koriandr. Je to zakysaná smetana, která dělá omáčku tak krémovou.

Krok 3: Vmíchejte nakrájené kuřecí maso a hrst sýra. Přidáním kuřete do teplé omáčky získáte náskok při zahřívání. Kuře absorbuje tolik chuti. Mohl bych se tady zastavit a sníst celou pánev!

Krémová zelená enchilada omáčka s kuřecím masem a sýrem
Zakysaná smetana dělá omáčku zelené enchilady krémovou. Nakrájené kuře absorbuje tolik chuti!

Krok 4: Naplňte tortilly kuřecím masem a omáčkou a srolujte. Aby omáčka zůstala uvnitř tortilly, vložte enchiladas do zapékací mísy švem dolů.

Krok 5: Enchiladas potřete zbylou omáčkou a poklaďte sýrem. Peču je v troubě, dokud se sýr nerozpustí a omáčka je hezky bublinková.

Sestavení enchiladas
Poté, co enchiladas potřete extra omáčkou, peču, dokud není omáčka horká a bublinková.

Jedna poznámka k tortillám

Jak jsem zmínil výše, k výrobě těchto enchilad můžete použít mouku nebo kukuřičné tortilly. Kukuřice je tradičnější volbou, ale záleží na tom, co máte po ruce a jakou texturu chcete.

Moučné tortilly v troubě změknou, kukuřičné zase o něco lépe vydrží. Pokud používáte kukuřičné tortilly, hledejte silnější tortilly, protože drží o něco lépe než tenké.

Před plněním a rolováním budete muset kukuřičné tortilly trochu změkčit. Osmažením na troše oleje je změkčíte a zvýrazníte kukuřičnou chuť tortilly.

Další recepty používající salsa verde

Recept aktualizován, původně zveřejněn v únoru 2012. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Salsa Verde kuřecí Enchiladas

Snadné kuřecí Enchiladas Salsa Verde

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto zelené kuřecí enchiladas se salsou verde, kuřecím masem, zakysanou smetanou, sýrem a koriandrem se snadno vyrábějí. Salsa verde je zelená tomatillo salsa vyrobená z česneku, cibule a papriky. Můžete si ji vyrobit sami (viz náš recept na domácí salsu verde) nebo zakoupit v obchodě. Existuje několik skvělých možností. Hledejte salsu se střední teplotou.

Dělá 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 lžička neutrálně ochuceného oleje

2 stroužky česneku, nasekané

2 šálky (16 uncí) salsa verde, zakoupené v obchodě nebo vyzkoušejte náš recept na pečenou salsu verde

1/2 šálku zakysané smetany

1/4 šálku koriandrových listů a jemných stonků, nakrájených, plus další pro podávání

2 šálky trhaného vařeného kuřete, podívejte se, jak děláme trhané kuře

1 šálek drceného čedaru, Monterey Jack nebo směsi mexického sýra

6 (6palcových) moučných nebo kukuřičných tortil, viz poznámky

Pokyny

  • Udělejte omáčku
  • Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni a poté smažte česnek, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu. Vmíchejte salsu verde a vařte, dokud se nezahřeje, asi 1 minutu. Sundejte pánev z ohně a vmíchejte zakysanou smetanu a koriandr. Ochutnejte koření, dochuťte solí, pepřem nebo více zakysanou smetanou, pokud je omáčka příliš pikantní. Nechte si stranou asi 1 šálek omáčky na sestavení enchiladas.

Tipy Adama a Joanny

  • Bezmasá verze: Vyměňte kuře za zeleninu, jako je cuketa, lilek, houby, cibule a zimní dýně. Přidejte je do smetanové omáčky uvařené, ale stále s křupáním, protože se budou i nadále vařit v troubě.
  • Tortilly: Lze použít moučné i kukuřičné tortilly. Moučné tortilly změknou mnohem více než kukuřice, takže záleží na tom, co máte po ruce, a na konečném výsledku, který hledáte. Pokud používáte kukuřičné tortilly, hledejte silnější tortilly, protože drží o něco lépe než tenké. Před plněním a rolováním budete muset kukuřičné tortilly trochu změkčit. Osmažením na troše oleje je změkčíte a zvýrazníte kukuřičnou chuť tortilly.
  • Make-ahead: Jak enchiladas sedí, absorbují více a více omáčky, díky čemuž mohou být měkčí a trochu rozmočené. Dávám přednost tomu, abych je dělal na den a nedoporučuji je dělat předem nebo je zmrazovat. (To znamená, že je o mně známo, že druhý den snídám zbytky jídla bez stížností.)
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 460 / Protein 33 g / Uhlohydrát 31 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 7 g / Celkový tuk 23 g / Nasycený tuk 11 g / Cholesterol 113 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na Enchiladu:

Snadný recept na zeleninové Enchiladas
Snadné zeleninové Enchiladas
Červené kuřecí Enchiladas
Červené kuřecí Enchiladas
Snídaně Enchiladas
Snídaně Enchiladas

Post a Comment

Previous Post Next Post