Rychlé a snadné kandované pekanové ořechy

Díky pánvi a varné desce můžete tyto snadné kandované pekanové ořechy připravit za méně než 10 minut. Jsou bez vajec, bez lepku a jsou ideální pro svačinu, přidání do salátů, jiných jídel, stejně jako sýrových prkének. Přejděte na rychlý a snadný recept na kandované pekanové ořechy

Podívejte se na video

Video receptu na snadné kandované pekanové ořechy

Kandované pekanové ořechy za méně než 10 minut

Existují dva oblíbené způsoby výroby kandovaných ořechů: pečené v troubě a vařené na sporáku. Obě metody fungují dobře pro pekanové ořechy, ale nejrychlejší a nejjednodušší možností je použít varnou desku. Varná deska také zajišťuje, že tyto kandované pekanové ořechy jsou veganské a bez vajec.

Můžete si také pochutnat na našem receptu na dokřupava zapečené kandované pekanové ořechy nebo na jinou verzi na sporáku, podívejte se na náš Jahodový salát s javorovými kandovanými vlašskými ořechy.

Kandované pekanové ořechy s polevou z hnědého cukru

Tyto pekanové ořechy jsou tak jednoduché, že je budete moci udělat, kdykoli budete chtít. Přidejte je do salátů, rýžových jídel, dezertů nebo si je vychutnejte jako svačinu. Také je miluji pro přidávání do sýrových prken.

S kořením si můžete pohrát, abyste si je opravdu vyrobili podle sebe, ale já je miluji dělat sladké i slané.

Chcete-li vyrobit kandované pekanové ořechy, jednoduše smíchejte cukr (miluji použití hnědého cukru) s kořením, vanilkovým extraktem a trochou vody. Vše zahřejte, dokud to nebude vypadat jako glazura, a poté přidejte ořechy.

V tomto receptu používáme pekanové ořechy, ale budou fungovat i jiné ořechy, jako jsou vlašské, lískové nebo kešu.

Přidání pekanových ořechů do hnědého cukru a koření pro kandované pekanové ořechy.

Ořechy promíchejte kolem polevy a několik minut povařte a poté je přendejte na plech, aby vychladly. Jakmile vychladne, možná budete muset rozbít pár ořechů, které se slepily dohromady, ale kromě toho si můžete pochutnat!

Často kladené otázky

Jak dlouho vydrží kandované pekanové ořechy? Kandované pekanové ořechy při skladování ve vzduchotěsné nádobě chvíli vydrží. Nechte je při pokojové teplotě až týden, pár týdnů v lednici a měsíc, možná i více v mrazáku.

Moje pekanové ořechy jsou lepkavé, co se stalo? Když jsou kandované pekanové ořechy teplé, mohou být trochu lepkavé, ale jakmile vychladnou, cukrová vrstva by měla ztvrdnout. Pokud jsou pekanové ořechy po vychladnutí stále lepkavé, znamená to, že cukrová směs na sporáku nikdy nedosáhla dostatečně vysoké teploty. Chcete-li je opravit, vložte ořechy zpět do pánve a vařte o něco déle. (Důkladně sledujte, když to děláte, aby se ořechy nespálily.)

Mohu v tomto receptu použít různé druhy ořechů? Ano! Tento recept na kandované pekanové ořechy bude krásně fungovat při použití s ​​většinou ořechů. Miluju hlavně vlašské ořechy, kešu a lískové ořechy.

Zkuste přidat tyto pekanové ořechy do následujících receptů:

Mísa kandovaných pekanových ořechů.

Rychlé a snadné kandované pekanové ořechy

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Díky pánvi a varné desce můžete tyto snadné kandované pekanové ořechy připravit za méně než 10 minut. Tento recept lze použít i s jinými druhy ořechů. Milujeme především vlašské ořechy a kešu.

Připraví 2 šálky

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

6 lžic hnědého cukru

1 1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/2 lžičky jemné mořské soli, viz poznámky

Špetka kajenského pepře, volitelné

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 1/2 lžičky vody

2 lžičky pomerančové kůry, volitelné

2 šálky (6 uncí) půlky pekanových ořechů

Pokyny

    Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou.

    Přidejte hnědý cukr, skořici, sůl, kajenský pepř, vanilku, vodu a pomerančovou kůru (volitelně) do střední pánve. Umístěte pánev na střední teplotu a vařte za častého míchání, dokud se hnědý cukr nerozpustí do bublinkové omáčky, asi 1 minutu.

    Vmícháme pekanové ořechy, aby je obalila omáčka z hnědého cukru. Vařte za stálého míchání, dokud pekanové ořechy nevypadají kandově a oříškově, 2 až 3 minuty. Jak se ořechy na pánvi zahřejí, omáčka je pomalu obalí a budou se lesknout. Pečlivě sledujte, jak se ořechy vaří, aby se nepřipálily.

    Kandované pekanové ořechy přendáme na připravený plech a rozprostřeme do jedné vrstvy. Nechte pekanové ořechy vychladnout a poté je před podáváním rozlámejte.

    Vychladlé kandované ořechy skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě vydrží jeden týden, v lednici pár týdnů a v mrazáku měsíc, ne-li déle.

Tipy Adama a Joanny

  • Sůl: 1/2 čajové lžičky jemné mořské soli je chutná slano-sladce. Pokud nechcete sůl ochutnat, snižte na 1/4 lžičky soli.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 176 / Celkový tuk 15,4 g / Nasycený tuk 1,3 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 147,4 mg / Uhlohydrát 10,1 g / Vláknina 2,4 g / Celkem cukrů 7,5 g / Protein 2g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post