Mimořádně uspokojující italská svatební polévka

Náš recept na italskou svatební polévku spojuje domácí masové kuličky s bohatým a pikantním vývarem. Tato polévka je tak dobrá, že mám problém sníst jen jednu porci! Přejděte na recept na domácí italskou svatební polévku

Domácí italská svatební polévka

Miluji tuto italskou svatební polévku

Naše verze italské svatební polévky je inspirována italsko-americkou náplní, která se skládá z vývarové polévky poseté malými těstovinami, mini masovými kuličkami a něčím zeleným jako špenát. (Podrobnější pohled na to, jak by tato polévka mohla v Itálii vypadat, najdete v tomto článku.)

Italská svatební polévka

Po troše výzkumu se zdá, že italská svatební polévka se ve skutečnosti na svatbách nepodává a místo toho je pojmenována po smíchání nebo snoubení ingrediencí při přípravě polévky. (To znamená, že bych toho rád snědl na příští svatbě, které se zúčastním.)

Náš recept možná není autentický, ale slibuji vám, že je naprosto vynikající. Je to tak chutné, že když jsme ho naposledy dělali sami, tak se nám to líbilo, že jsme se rozhodli, že si ho příští večer uděláme znovu k večeři.

Jak děláme italskou svatební polévku

Tuto polévku děláme od nuly a myslíme si, že byste měli také. Není to tak těžké a zabere to méně času, než si možná myslíte. Dovolte mi, abych vás provedl (snadným) procesem. Celý recept najdete níže.

Ingredience

Na karbanátky potřebujete mleté ​​maso (více níže), strouhanku, mléko, vajíčko, parmazán, sůl, pepř a trochu oregana. Tipy na výrobu těchto bez mléčných výrobků jsou v části poznámky k receptu.

Druh mletého masa, který použijete, je jen na vás. Mleté hovězí, vepřové, krůtí a kuřecí maso funguje dobře. Můžete použít jedno nebo zkombinovat dva druhy masa pro komplexnější a chutnější karbanátek.

Když děláme tento recept doma, rádi kombinujeme mleté ​​vepřové maso a mleté ​​krůtí maso. Vepřové maso dělá masové kuličky ultra šťavnaté a bohaté a krůtí maso je udržuje lehké. Tu kombinaci naprosto miluji!

Ingredience na polévku

Základ polévky je velmi jednoduchý. Budete potřebovat kvalitní vývar (kupovaný nebo domácí), cibuli, mrkev, celer, česnek a bobkový list. Polévku završuje zelená jako špenát, kapusta nebo escarole a nějaké těstoviny – hodí se jakýkoli malý tvar, i když pokud ho najdete, rádi používáme Ancini di Pepe.

Kroky pro přípravu polévky jsou přímočaré. Uvařte si karbanátky, uvařte zeleninu, přidejte vývar, vařte a dokončete těstovinami a zeleninou. Celý proces můžete sledovat v našem videu a níže uvedený recept vás provede každým jednotlivým krokem.

Příprava italské svatební polévky

Než vás opustím, chci se podělit o svůj největší tip na nejlepší italskou svatební polévku: osmahněte si masové kuličky. Opékání masových kuliček v hrnci, který plánujete použít, dodává polévce tolik chuti.

Browning masové kuličky pro italskou svatební polévku

Masové kuličky můžete upéct v troubě nebo je rovnou vložit přímo do polévky, zatímco se vaří, ale obě tyto možnosti propásnou příležitost přidat do vývaru chuť.

Opékáním masových kuliček na pánvi použité k přípravě polévky můžete seškrábnout všechny hnědé přilepené kousky na dně pánve a vmíchat je do vývaru. To dodává chuť a omezuje nádobí na minimum.

Podívejte se na naše video a hledejte všechny zhnědlé kousky přilepené na dně hrnce po zhnědnutí masových kuliček. Je tam spousta chutí. To si nechceš nechat ujít.

Více domácích polévek

Mimořádně uspokojující italská svatební polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Náš recept na italskou svatební polévku spojuje domácí masové kuličky s bohatým a pikantním vývarem. Druh mletého masa, který použijete, je jen na vás. Mleté hovězí, vepřové, krůtí a kuřecí maso funguje dobře. Můžete použít jedno nebo zkombinovat dva druhy masa pro komplexnější a chutnější karbanátek. Když děláme tento recept, rádi kombinujeme mleté ​​vepřové maso a mleté ​​krůtí maso. Vepřové maso dělá masové kuličky ultra šťavnaté a bohaté a krůtí maso je udržuje lehké. Tu kombinaci naprosto miluji!

Vyrobí 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Na polévku

2 lžíce neutrálního oleje, jako je hroznový olej nebo rostlinný olej

1/2 středně velké cibule, nakrájené (140 gramů)

2 střední mrkve, nakrájené na tenké plátky (140 gramů)

2 celerová žebra, nakrájená na jemné kostičky (140 gramů)

2 stroužky česneku, nasekané (2 lžičky)

1 bobkový list

8 šálků kuřecího vývaru, zde je náš recept na domácí vývar

1/2 šálku (4 unce) malých těstovin jako Ancini di Pepe, orzo nebo perlový kuskus

4 šálky (4 unce) baby špenátu, náhražky kapusty nebo escarole

1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané

Hrst čerstvého kopru, volitelné

Pro masové kuličky

1/2 hrnku (35 gramů) strouhanky, preferujeme panko nebo domácí strouhanku)

1/2 šálku mléka, mléčného nebo nemléčného

1 velké vejce

1/4 šálku (1/2 unce) sýr Parmigiano-Reggiano, jemně nastrouhaný

1/2 lžičky sušeného oregana

3/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1 libra mletého hovězího, vepřového, kuřecího, krůtího masa nebo kombinace; dáváme přednost směsi 50-50 vepřového a krůtího masa

Pokyny

  • Připravte si masové kuličky
  • Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a poté nechte 5 minut odležet. Přidejte vejce, sýr, oregano, sůl a pepř. Míchejte, dokud se dobře nesmíchá.

    Přidejte mleté ​​maso a vidličkou nebo prsty vše jemně promíchejte, dokud se nespojí. Pro ty nejkřehčí masové kuličky se snažte, abyste je nepřemíchali.

    Navlhčete si ruce a poté ze směsi vytvořte ½palcové kuličky (asi 2 čajové lžičky). Měli byste získat asi 35 masových kuliček. Malá naběračka sušenek je užitečná zde (viz naše video).

    Na dně velkého polévkového hrnce nebo holandské trouby rozehřejte 2 lžíce oleje na střední teplotu. Masové kuličky vložte do rozpáleného oleje a opékejte, dokud ze všech stran nezhnědnou, asi 10 minut. V závislosti na tvaru nebo velikosti hrnce to může být nutné provést ve dvou dávkách. Opečené karbanátky přendáme na talíř.

    • Udělejte polévku
    • Zkontrolujte dno hrnce používaného k opékání masových kuliček. Pokud zbylo hodně oleje/tuku, většinu odstraňte. Umístěte hrnec zpět na střední teplotu a poté do hrnce přidejte cibuli, mrkev a celer a vařte za stálého míchání každých pár minut, dokud zelenina nezačne měknout; 5 až 6 minut.

      Vmícháme česnek a bobkový list. Vařte za stálého míchání česneku kolem pánve asi 1 minutu.

      Zalijte vývarem a přiveďte k mírnému varu. Lžící seškrábejte všechny zhnědlé kousky přilepené na dně hrnce. Polévku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. V závislosti na použitém vývaru budete možná muset přidat 1/2 nebo více lžičky soli.

      Polévku vařte 20 minut a poté přidejte těstoviny a opečené karbanátky. Vařte dalších 10 až 15 minut nebo dokud nejsou těstoviny uvařené. Vmíchejte špenát a vařte do zvadnutí, asi 2 minuty.

Tipy Adama a Joanny

  • Masové kuličky bez mléka: Nahraďte mléko neslazeným mléčným mlékem a sýr 2 lžícemi nutričního droždí.
  • Bezlepkové karbanátky: Nahraďte strouhanku drcenými bezlepkovými cereáliemi nebo krekry
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Do masových koulí jsme zahrnuli 8 uncí krůtího a 8 uncí vepřového masa.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 ze 6 porcí / Kalorie 372 / Celkový tuk 16 g / Nasycený tuk 5,5 g / Choletserol 90 mg / Sodík 625,3 mg / Uhlohydrát 31,2 g / Vláknina 3g / Celkem cukrů 4,5 g / Protein 27,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post