Jak vyrobit jemné šťavnaté masové kuličky

Toto je náš recept na masové kuličky. Připravuje se rychle, používá suroviny, které máme vždy po ruce, a recept zaručuje šťavnaté, jemné a chutné masové kuličky. Mleté maso, které použijete, je jen na vás! Tento recept bude fungovat s hovězím, vepřovým, jehněčím, kuřecím, krůtím nebo jakýmkoli jiným mletým masem, ke kterému máte přístup. Přejděte na recept na šťavnaté křehké masové kuličky

Podívejte se na video

Video s receptem na výrobu masových koulí

Jaký je nejlepší způsob, jak vařit masové kuličky?

Masové kuličky vaříme ve vlastní kuchyni různými způsoby a ve skutečnosti si nemyslíme, že existuje nějaký nejlepší způsob, jak je vařit. Zde jsou metody, které používáme nejčastěji:

Masové kuličky na sporáku — Pro dokonale dozlatova opečené masové kuličky s téměř křupavou kůrkou je uvařte na pánvi na sporáku. Vaření tímto způsobem vám umožní otáčet masové kuličky v oleji, což zajistí, že budou zvenčí zlatavě hnědé, zatímco uvnitř zůstanou šťavnaté a křehké.

Krokový snímek ukazující, jak vyrobit masové kuličky na pánvi.

Pečené karbanátky — Pečení masových kuliček v troubě je jednoduché a čištění je hračkou. Používám svou silikonovou podložku na pečení (naše je Silpat), ale můžete použít kus pečícího papíru nebo dokonce alobal na vyložení plechu, než karbanátky vyložíte a upečete.

Krokový snímek ukazující, jak vyrobit masové kuličky na plechu v troubě.

Ráda je peču při vysoké teplotě (400°F až 425°F), aby trochu zhnědly. Při této teplotě by karbanátky měly trvat asi 20 minut. Tuto metodu používáme k výrobě těchto sýrem plněných kuřecích masových kuliček!

Tuto metodu používáme při výrobě našich švédských masových kuliček a milujeme zlatohnědou kůrku, kterou dodává. Také rád používám tuto metodu k výrobě masových kuliček, které se přidávají do této italské svatební polévky!

Masové kuličky podusíme v omáčce — Pro nejkřehčí, v ústech se rozpouštějící masové kuličky vynechejte opékání a vařte je přímo ve vroucí omáčce. Děláme to, když děláme naše jemné krůtí masové kuličky. V tomto receptu děláme jednoduchou rajčatovou bazalkovou omáčku – podobnou naší marinarové omáčce. Po přivedení omáčky k varu opatrně vhodíme masové kuličky přímo do omáčky. Nejen, že tato metoda zaručuje jemné karbanátky, ale omáčka se během procesu stává pikantnější a chutnější. Pokud se vám myšlenka této metody líbí, jednoduše použijte tento recept na masové kuličky a postupujte podle metody vaření sdílené v tomto receptu na krůtí masové kuličky.

Další recepty na masové kuličky: Vyzkoušejte naše švédské masové kuličky nebo vyzkoušejte tento způsob výroby ultra jemných a šťavnatých krůtích masových kuliček. Máme také tento recept na rostlinné karbanátky (vyrobené z čočky a zeleniny).

Mísa masových kuliček

Více způsobů, jak vařit masové kuličky!

Následující způsoby vaření používáme ve vlastní kuchyni méně často, ale stále jsou to vynikající možnosti. Mějte na paměti, že různé modely pomalých hrnců, tlakových hrnců a fritézy mohou ovlivnit dobu vaření, proto často kontrolujte propečenost.

Masové kuličky v pomalém hrnci — K výrobě masových kuliček můžete absolutně použít svůj pomalý hrnec. Zde je metoda, na kterou se při používání našeho pomalého hrnce obracíme nejčastěji. Nejprve se vaří omáčka. Vše vhodíme do hrnce a zapneme. Omáčka je při vaření lepší a lepší. Po několika hodinách na HIGH nebo 6 hodinách na LOW je připraven na masové kuličky. Jakmile je vaše omáčka horká, karbanátky potřebují jen hodinu na HIGH v pomalém hrnci – tímto způsobem se vaří tak dlouho, dokud nejsou hotové, což zaručuje jejich šťavnatost.

Masové kuličky v tlakovém hrnci (Instant Pot). — Přidejte omáčku do tlakového hrnce a přiveďte ji k varu (k tomu používáme funkci SAUTE instantního hrnce). Když se omáčka vaří, jemně do ní přidejte masové kuličky a dávejte pozor, abyste je při skládání na sebe nepřimáčkli. Zavřete víko a vařte na HIGH po dobu 8 minut. Nechte vařič přirozeně uvolnit po dobu 5 minut a poté ručně uvolněte tlak, dokud nebude možné víko bezpečně otevřít. Pokud nejste obeznámeni s tím, jak váš tlakový hrnec funguje, důrazně doporučujeme, abyste si před uvedením do provozu pročetli přiložený návod.

Vaření masových kuliček ve vzduchové fritéze nebo pomocí konvekční funkce trouby – Zahřejte vzduchovou fritézu na 375 °F a vařte masové kuličky, dokud nebudou uvařené, 12 až 15 minut. Pokud pečete masové kuličky pomocí konvekčního nastavení vaší trouby, použijte 375 °F a vařte, dokud nebudou masové kuličky propečené, asi 15 minut.

FAQ: Jak zjistit, kdy jsou masové kuličky uvařené? Masové kuličky jsou hotové, když jsou propečené, zvenčí jsou opečené (při pečení nebo smažení na pánvi) a na teploměru s okamžitým odečtem uprostřed zaznamenávají 165 °F.

Jak masové kuličky podáváte?

Masové kuličky si můžete vychutnat na různé způsoby. Zde je několik návrhů pro vás:

Masové kuličky připravené k jídlu

Příprava masových kuliček s předstihem a tipy na skladování

Karbanátky jsou výborné na přípravu předem a po upečení se dobře uchovávají. Zde je vše, co potřebujete vědět o jejich výrobě předem, zmrazení a skladování, jakmile jsou vyrobeny.

Pokud máte směs syrových masových kuliček:

  • Syrovou směs na karbanátky můžeme dát přes noc do lednice a druhý den upéct. Postupujte podle našeho receptu na pečení.
  • Syrovou směs na karbanátky lze zmrazit až tři měsíce. Vytvarujte karbanátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící podložkou. Vložte plech do mrazničky a zmrazte, dokud karbanátky neztuhnou. Zmrazené masové kuličky přeneste do vzduchotěsné nádoby vhodné do mrazáku a zmrazte je až na tři měsíce. Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící podložkou položte požadované množství mražených masových kuliček a pečte, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou, asi 20 minut.

Pokud máte vařené karbanátky:

  • Uvařené karbanátky vydrží skladované ve vzduchotěsné nádobě v lednici až tři dny.
  • Vařené masové kuličky lze zmrazit až tři měsíce. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku.
Mísa vařených jemných masových kuliček

Jak vyrobit jemné šťavnaté masové kuličky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Toto je náš recept na masové kuličky. Připravuje se rychle, používá suroviny, které máme vždy po ruce, a recept zaručuje šťavnaté, jemné a chutné masové kuličky. Recept vyžaduje jednu libru mletého masa. Výběr masa je jen na vás. Rádi používáme kombinaci mletého vepřového masa a mletého krůtího masa.

Udělá asi 35 masových kuliček

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 šálku (35 gramů) strouhanky, preferujeme panko nebo domácí strouhanku

1/2 hrnku mléka, mléčné nebo nemléčné

1 velké vejce

1/4 šálku (1/2 unce) sýr Parmigiano-Reggiano, jemně nastrouhaný

1/2 lžičky sušeného oregana

3/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1 libra mletého masa, použijte hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí nebo kombinaci; dáváme přednost směsi 50-50 vepřového a krůtího masa

1 až 2 polévkové lžíce vysoce zahřátého kuchyňského oleje na vaření; zkuste avokádový olej, hroznový olej a rostlinný olej

Pokyny

  • Připravte směs na masové kuličky
  • Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a poté nechte 5 minut odležet. Přidejte vejce, sýr, oregano, sůl a pepř. Míchejte, dokud se dobře nesmíchá.

    Přidejte mleté ​​maso a vidličkou nebo prsty vše jemně promíchejte, dokud se nespojí. Pro ty nejkřehčí masové kuličky se snažte, abyste je nepřemíchali.

    Navlhčete si ruce a poté ze směsi vytvarujte malé kuličky (1- až 1 ¼-palcové kuličky). Měli byste získat asi 35 masových kuliček. Na porcování masových kuliček se hodí malá naběračka na sušenky. Syrové karbanátky můžeme dát přes noc do lednice a druhý den upéct. Syrové karbanátky můžete také zmrazit a skladovat až tři měsíce. Chcete-li je zmrazit, vytvořte karbanátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Vložte plech do mrazničky a zmrazte, dokud karbanátky neztuhnou. Zmrazené masové kuličky přeneste do vzduchotěsné nádoby vhodné do mrazáku a zmrazte je až na tři měsíce.

    • Možnost jedna: Pečené karbanátky
    • Zahřejte troubu na 425 °F a vyložte plech pečicím papírem, fólií nebo silikonovou pečicí podložkou.

      Vytvarované karbanátky pokládejte na plech a mezi jednotlivými karbanátky ponechejte trochu místa.

      Vršek masových kuliček lehce postříkejte sprejem na vaření nebo potřete olejem.

      Pečte, dokud nejsou propečené, vnější strany zhnědnou a na teploměru s okamžitým odečtem uprostřed zaznamenají 165 °F; asi 20 minut.

      • Druhá možnost: Uvařte karbanátky na varné desce
      • Zahřejte 2 lžíce oleje na dně široké holandské trouby nebo nepřilnavé pánve na střední teplotu.

        Vložte masové kuličky dolů do horkého oleje a vařte, dokud nejsou propečené, vnější strany nezhnědnou a na teploměru s okamžitým odečtem uprostřed zaznamenají 165 °F; asi 15 minut. V závislosti na tvaru nebo velikosti hrnce to může být nutné provést ve dvou dávkách.

Tipy Adama a Joanny

  • Tipy na vaření pro použití pomalého hrnce, tlakového hrnce (Instant Pot), vzduchové fritézy a horkovzdušné trouby jsou v článku.
  • Masové kuličky bez mléka: Nahraďte mléko neslazeným mléčným mlékem a sýr 2 lžícemi nutričního droždí.
  • Bezlepkové karbanátky: Nahraďte strouhanku drcenými bezlepkovými cereáliemi nebo krekry
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Do masových koulí jsme zahrnuli 8 uncí krůtího a 8 uncí vepřového masa.

Výživa na porci: Velikost porce 5 malých masových kuliček (recept je asi 35) / Kalorie 189 / Celkový tuk 11 g / Nasycený tuk 3,8 g / Cholesterol 74,4 mg / Sodík 396,7 mg / Uhlohydrát 6,9 g / Vláknina 0,4 g / Celkem cukrů 1,4 g / Protein 15 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na masové kuličky:

Snadné krůtí masové kuličky v rajčatově bazalkové omáčce
Snadné krůtí masové kuličky v rajčatově bazalkové omáčce
Crave-hodné veganské masové kuličky
Crave-hodné veganské masové kuličky
Domácí italská svatební polévka
Italská svatební polévka
Švédské masové kuličky
Nejlepší švédské masové kuličky

Post a Comment

Previous Post Next Post