Jak vyrobit dokonalá ďábelská vejce

Jak udělat nejlepší čertovská vejce s majonézou, octem a hořčicí. Navíc tipy na jejich koření a naše nejlepší tipy na vejce na tvrdo. Přejděte na recept na čertovská vejce

Podívejte se na video

Video s receptem na perfektní ďábelská vejce

Milujete čertovská vejce stejně jako my? Při pohledu na ně na večírku se nám vážně zatočí hlava. Také je o nás známo, že je děláme pro nás dva doma – jen proto.

Rádi necháváme věci na slané straně a máme tendenci spoléhat na hořčici, ocet nebo špetku citronové šťávy. Na čertovských vejcích je to, že si je můžete udělat přesně tak, jak je máte rádi. Pokud dáváte přednost tomu, aby vaše ďábelská vejce byla trochu sladší a milujete sladké okurky, přidejte nějaké.

Náš jednoduchý recept na čerstvá vejce

Výše jsem zmínil, že opravdu rádi děláme věci jednoduše. Pro mě mají perfektní ďábelská vejce majonézu, trochu octa nebo citronové šťávy, běžnou žlutou hořčici, sůl a pepř. Jednoduše smíchám žloutky se ingrediencemi, které jsem právě uvedl, do hladka a poté přidám náplň zpět do půlek bílků.

  pomocí mé malé naběračky na sušenky přidejte náplň z ďábelských vajec do půlek bílků

Vzhledem k tomu, že jeden máme v kuchyni, ráda používám naši malou odměrku na sušenky k přidávání směsi ďábelských vajec do půlek vaječných bílků, ale běžná lžíce funguje docela dobře. Dalším nápadem je odříznout roh znovu uzavíratelného plastového sáčku, naplnit jej náplní a poté jej vložit do půlek vaječného bílku.

Přidejte ještě více chuti pro úžasná ďábelská vejce

Když jsme si hráli s tímto receptem, oba jsme se prohrabali lednicí a spíží, abychom vymysleli hromadu zábavných polev, o kterých jsme si mysleli, že by se na čertovská vejce dobře hodily.

Na něco klasičtějšího můžete použít uzenou nebo sladkou papriku. Nebo navrch přidejte špetku vločkové mořské soli (Joannina oblíbená). Pro oživení se pak můžete vybláznit se Srirachou, nakládanými jalapeños, nakládanou cibulkou, slaninou, sýrem feta, okurkami (sladkými nebo koprovými) nebo čerstvými bylinkami, jako je pažitka.

Přidání chuti do Deviled Eggs se slaninou, okurkami a kořením
Klasická čertovská vejce jsou vynikající, ale co takhle je vylepšit o slaninu, okurky, koření nebo dokonce sýr?

Čtyři tipy pro perfektní vejce natvrdo

Nemůžete mít čertovská vejce bez vajec natvrdo. Zde jsou čtyři tipy, jak je udělat pokaždé dokonale.

Použijte širší kastrol s poklicí. Při vaření vajec natvrdo je důležité, aby se vejce vešla do jedné vrstvy. Náš recept níže vyžaduje 6 velkých vajec. Střední rendlík dělá ten trik pěkně. Pokud plánujete zdvojnásobit recept, možná budete chtít zvážit použití velkého, širokého kastrolu.

Vejce zalijte studenou vodou, ne horkou. Při vaření natvrdo vařených vajec chceme, aby se voda pokrývající vejce zahřála z chladu do varu. Tím, že začínáte studenou vodou a ne horkou, teplota stoupá pomaleji, čímž se zabrání riziku praskání skořápek a podporuje se rovnoměrné vaření.

Přiveďte k varu, zakryjte pánev, vařte 30 sekund a poté stáhněte z plotny. U vajec natvrdo jsme opravdu závislí na žáru vody, ne na žáru hořáku. V okamžiku, kdy vidíme, že se vaří, přikryjeme pánev poklicí a necháme vařit pouhých 30 sekund. Poté hrnec zcela stáhneme z hořáku a necháme 12 až 14 minut stát, podle velikosti našich vajec.

Vaření zastavíte ponořením do ledové vody. Když víte, že jsou vaše vejce dokonale uvařená, chcete jim zabránit v dalším vaření tak rychle, jak jen můžete. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je přenést je do ledové vody a nechat je tam 5 až 10 minut. Po vychladnutí můžete oloupat a pustit se do výroby ďábelských vajec.

Domácí čertovská vejce s majonézou, octem a hořčicí.

Mimochodem, od zveřejnění tohoto receptu na ďábelská vejce jsme přidali úplný návod, jak vařit vejce v tlakovém hrnci (jako Instant Pot). Vejce se perfektně vyklápí a snadno se loupou. Pokud máte tlakový hrnec, vřele doporučuji se podívat.

Moje tipy na snadné loupání vajec

Pokud jste dříve dělali čertovská vejce nebo vejce natvrdo, pravděpodobně jste zažili občasné tvrdohlavé vejce, které se prostě nechce pěkně oloupat. Existuje mnoho triků, jak snadno oloupat vejce. Vyzkoušeli jsme několik, ale našli jsme následující triky, které nám nejlépe vyhovují:

  • Snažte se nepoužívat nejčerstvější vejce. Čerstvější vejce se neloupou tak snadno, takže pokud máte možnost, kupte vajíčka na čertovsky pár dní předem. (To není nutné, jen to trochu usnadňuje věci)
  • Vejce před loupáním úplně ochlaďte. Zjistili jsme, že to hodně pomáhá, ale pokud máte stále potíže, rozklepněte vychladlé vejce a vložte je zpět do ledové lázně. Voda se vplíží pod skořápku, kde jste ji rozbili, a usnadňuje loupání po 5 minutách.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v dubnu 2014. Od zveřejnění v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

nejlepší čertovská vejce s majonézou, octem a hořčicí

Jak vyrobit dokonalá ďábelská vejce

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Vzhledem k tomu, že tato čertovská vajíčka vyrábíme už nějaký ten pátek, děláme je většinou od oka. Jediná věc, kterou měříme, je kyselina (ocet nebo citronová šťáva), protože ta může způsobit nebo rozbít věci. Také máme rádi o něco méně hořčice než většina ostatních, takže možná zjistíte, že chcete přidat více, než navrhujeme níže. Kromě toho přidejte, co se vám líbí – níže jsme sdíleli dlouhý seznam volitelných zálivek, ale jsme si jisti, že můžete přijít s mnohem více.

Vytvoří 12 půlek čertových vajec

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

6 velkých vajec

1/4 hrnku majonézy, viz náš recept na domácí majonézu

1 lžička bílého octa, bílého vinného octa nebo citronové šťávy

1/2 lžičky žluté hořčice

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

  • Vařit vejce
  • Vložte vejce do jedné vrstvy do hrnce a zakryjte studenou vodou o 1 1/2 palce. Zahřívejte na vysokou teplotu, dokud se voda nepřivede k varu, přikryjte kastrol poklicí, vařte 30 sekund, poté zcela stáhněte z ohně a nechte 12 minut stát. (To se může pohybovat od 12 do 14 minut, v závislosti na velikosti vašich vajec).

    Připravte si misku s ledovou vodou. Vejce přendejte děrovanou lžící do ledové vody a nechte 5 minut působit. Rozbijte vaječné skořápky a opatrně je oloupejte. Pokud se skořápky z vajec neloupou snadno, vložte je zpět do ledové vody a zkuste to znovu za 5 minut.

    • Udělejte Deviled Eggs
    • Vejce jemně osušte a poté podélně rozkrojte napůl. Vyjměte žloutky a přidejte do středně velké mísy a poté bílky naskládejte na servírovací talíř.

      Žloutky rozmačkejte na jemnou, práškovou pastu. Vmícháme majonézu, ocet a hořčici. Dochuťte solí a několika mletými kousky černého pepře. Intenzivně míchejte, dokud nebude hladká.

      Použijte malou naběračku na sušenky nebo lžičku k rovnoměrnému rozložení žloutkové náplně do bílků. (Můžete také ustřihnout roh z uzavíratelného plastového sáčku, přidat žloutkovou náplň a poté s ní nanést do půlek bílků).

      Zakončete posypem papriky (klasika) nebo vaší oblíbenou polevou (návrhy viz níže). My osobně máme rádi posypání vločkovou mořskou solí nebo střik Sriracha.

Tipy Adama a Joanny

  • Volitelné polevy a přísady: vločková mořská sůl, uzená nebo sladká paprika, vařená slanina, okurky, nakládané jalapeños, nakládaná cibule, Sriracha, rozdrobený sýr feta nebo čerstvé bylinky — pěkná je pažitka nebo petržel.
  • Make Ahead: Deviled vejce můžete vyrobit až 2 dny předem. Základem je udržet bílkovou a žloutkovou náplň oddělenou. Půlky bílků dobře zabalte do igelitové fólie a žloutkovou náplň uchovávejte uzavřenou v uzavíratelném igelitovém sáčku s vytlačeným vzduchem. Vše chlaďte, dokud nebudete připraveni plnit a podávat.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 půlka čertovského vejce / Kalorie 67 / Protein 3 g / Uhlohydrát 0 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 6 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 94 mg / Sodík 91 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post