Domácí dýňový koláč bez selhání

Jak vyrobit klasický, nenáročný dýňový koláč od začátku. Toto je náš oblíbený způsob přípravy dýňového koláče. Je to také snadné! Přejděte na recept na domácí dýňový koláč

Podívejte se na video

Video s receptem na dýňový koláč

Jak vyrobit náš oblíbený dýňový koláč

Dáváme to obyčejné nebo, když se cítíme divoce, s kopečkem jemně šlehačky. Náplň koláče je krémová, bohatá a má jen tolik sladkosti, aby vyvážila trochu koření ze skořice, zázvoru a hřebíčku. Na konci večeře si můžete snadno zajít pro plátek navíc. Nikomu to neříkej, ale dokonce jsme si ukradli pár kousků k snídani.

Domácí dýňový koláč

Udělat tento dýňový koláč od začátku je snadné – myslíme si, že ano jeden z nejjednodušších (a nejchutnějších) koláčů, které si můžete doma udělat.

Náplň se spojí během několika minut a vyrábí se z dýňového pyré, vajec, smetany, cukru a podzimního koření. Vše smícháme dohromady a nalijeme na koláč. Můžeš do tohoto koláče použijte konzervované nebo domácí dýňové pyré. Miluji koláč, když jsme použili konzervu (zejména proto, že je tak konzistentní), ale udělat si vlastní pyré je snadné a znamená to, že koláč je 100% domácí. (Bonus, můžete si opražit dýňová semínka. Zde je náš snadný recept na pražená dýňová semínka.)

Nepřidáváme příliš mnoho koření — líbí se nám, jak dýně dostane šanci zazářit. Pokud máte rádi pikantnější koláče, stačí zvýšit množství koření uvedené v receptu níže.

Na kůrku používáme vlastní domácí koláčové těsto. Naše oblíbená kůrka vyžaduje 100% máslo a je velmi jednoduchá na přípravu. Můžete si ho dokonce připravit v dostatečném předstihu a nechat ho vychladit nebo zmrazit, dokud nebudete připraveni upéct celý koláč. Pokud máte oblíbenou koláčovou kůru z obchodu, použijte ji. Je to zcela na vás.

Kůrka – pečeme naslepo nebo ne?

Obvykle jsme nakloněni slepému pečení koláčů s jednou kůrkou – zejména těch s tekutou náplní. s tím řečeno, při výrobě dýňového koláče nepečeme naslepo. „Pečení naslepo“ znamená částečně uvařit kůrku před přidáním náplně, což pomáhá kůrce zůstat křupavá a šupinatá.

U dýňového koláče však milujeme, jak kůrka od náplně trochu navlhne. Základ kůrky zhnědne, ale tam, kde se náplň a kůrka setkávají, je měkký a jemný. Tak jsme viděli, jak to naše matky vyráběly jako děti, takže prostě nemůžeme zabloudit.

Pokud chcete naslepo upéct kůrku, jděte do toho. Koláčovou formu vyložte těstem, dno propíchejte vidličkou a vyložte alobalem. Naplňte fólii závažím na koláč (nebo použijte nevařenou rýži nebo fazole) a pečte v troubě při 450 stupních po dobu 8 minut. Odstraňte alobal (a závaží) a pečte dalších 5 až 6 minut nebo dozlatova. Odtud naplňte kůru jako obvykle a pečte, dokud náplň neztuhne.

No Fail, domácí dýňový koláč se šlehačkou navrchu

Další dýňové recepty

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme přidali video s receptem a upravili recept, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Domácí dýňový koláč

Další recepty na koláčepodívejte se na Náš oblíbený jablečný koláč od nuly, snadný domácí borůvkový koláč, tento lahodný třešňový koláč od nuly a náš čerstvý jahodový koláč se šlehačkou.

Domácí dýňový koláč bez selhání

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Jedná se o klasický, nenáročný recept na dýňový koláč. Dáváme to obyčejné nebo, když se cítíme divoce, s kopečkem jemně šlehačky. Koření zde není přehnané. Pokud máte rádi svůj koláč pikantní, přidejte trochu skořice a zázvoru. (Vyhnuli bychom se zvyšování hřebíčku, 1/4 lžičky by měla stačit).

Vytvoří 1 (9palcový) koláč

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Chlazené koláčové těsto na jeden 9palcový koláč s jednou kůrkou, viz náš recept na koláčovou kůrku

3 velká vejce 1/2 šálku (100 gramů) krystalového cukru

1/3 šálku (65 gramů) světle hnědého cukru

1 (15 uncí) plechovka čistého dýňového pyré nebo 2 šálky (440 gramů) čerstvého dýňového pyré, viz náš recept na domácí dýňové pyré

3/4 šálku (175 ml) husté smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu

1 1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/2 lžičky mletého zázvoru

1/4 lžičky mletého hřebíčku

1/2 lžičky košer soli

Pokyny

  • Připravte kůru
  • Těsto rozválejte tak, aby bylo o dva palce větší než vaše koláčová forma. Těsto jemně vtlačte do formy tak, aby lemovalo dno a boky. (Dávejte pozor, abyste těsto netahali a nenatahovali). Ořízněte těsto do 1/2 palce od okraje misky.

    Přehněte okraje těsta pod sebe a vytvořte silnější, 1/4-palcový okraj, který spočívá na okraji misky. Lisovací okraje. (Můžete nás vidět, jak to děláme v našem videu s receptem na koláčovou kůru). Během přípravy koláčové náplně dejte do lednice.

    • Udělejte náplň
    • Vejce a oba cukry vyšleháme do hladka. Přidejte dýňové pyré, smetanu, vanilku, skořici, zázvor, hřebíček a sůl. Míchejte, dokud se dobře nesmíchá.

      • Pečte koláč
      • Zahřejte troubu na 425 stupňů F.

        Koláč položte na plech. Do skořápky koláče nalijeme dýňovou náplň.

        Pečte koláč při 425 stupních po dobu 15 minut. Snižte teplotu trouby na 375 stupňů a pečte 35 až 45 minut, nebo dokud párátko nebo tenký nůž nezabodne do koláče, asi 2 palce od okraje, nevyjde čistý. Během pečení jednou až dvakrát otočte. Pokud během pečení koláč ztmavne, přikryjte ho tenkým proužkem hliníkové fólie.

        • Dokončit
        • Nechte 2 hodiny nebo na pokojovou teplotu ochlazovat na mřížce. Nakrájejte na osm klínků a podávejte samotné nebo přelité šlehačkou. Pro skladování zakryjte vychladlý koláč volně fólií nebo plastovým obalem a uchovávejte v chladničce až 3 dny.

Tipy Adama a Joanny

  • Nahraďte 2 ¼ lžičky koření na dýňový koláč za skořici, zázvor a hřebíček. Zde je naše domácí směs dýňového koření.
  • Jak poznáte, že je koláč hotový: Koláč vyndejte z trouby, když většina koláče vypadá leskle, a nasaďte ho navrch. Mělo by se trochu třást jako želé, ale ne o moc víc. Střed bude nahoře stále vypadat mokrý. To je v pořádku, bude se pokračovat v vaření, když koláč chladne na pultu. A jako poslední test uchopte párátko nebo tenký nůž a ponořte ho do koláče, asi 2 palce od okraje. Pokud vyjde čistý, koláč je hotový. Když koláč zůstane, dokud nevychladne na pokojovou teplotu, bude pokračovat v pečení a tuhnutí. Čekáme 2 hodiny. Pokud se vám při krájení do koláče nezdá střed ztuhlý, nechte ho ještě chvíli vychladnout. Nebo plátek stejně nakrájejte a konec potřete šlehačkou. Stále bude chutnat skvěle.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek (1/8 koláče) / Kalorie 365 / Protein 6 g / Uhlohydrát 38 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 21 g / Celkový tuk 22 g / Nasycený tuk 13 g / Cholesterol 131 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post